Bu şartlarda babama dizüstü bilgisayar aldırmalı miyim?

• Hayır (sebep belirtirseniz çok mutlu olurum)

Oy: 0 0,0%

• Oy verenlerin toplamı
    12

Charles Smith

Üstün
Makaleler
3
YKS öğrencisiyim.
Evde masaüstü bilgisayar var ve evden çalışırken yeterli.

Sorun şu ki kardeşim sürekli bilgisayarla oynuyor ve masaya oturmamı engelliyor. Dershane vb. destek almadığım için de bilgisayardan çalışmak zorundayım.
Telefondan hem zor oluyor hem de dikkatim dağılıyor. Ayrıca telefonun şarjı 4 saat gibi ekran suresi sonrası bitiyor.

Dizüstü bilgisayarın ders çalışmam için faydası olur mu? Hem salonun kapısını kilitleyip kardeşimin ve annemin dikkatimi dagitmasini engelleyebilirim hem de kütüphaneye falan giderken yanında götürebilirim. Sizce babama dizüstü bilgisayar aldırmalı miyim? 10 bin liralık bir şey almak anne ve babamın kesesini dara sokmayacaktir.

Üniversitede de işime yarar.

Ayrıca bu bütçede ders için sıfır mı alınmalı yoksa ikinci ele mi yönelmeli?

Alabilirsin, dizustu bilgisayar baska lokasyonlarda rahat calismak icin birebir. Ben de masaustu bilgisayarla calisiyorum ve deli oluyorum, masanin altina sokulan anne supurge basligi mi dersin, ortak odadayiz diye kardesinin odaya sarki soyleyerek girmesi mi dersin problemi cok. Dizustu bilgisayarim olsa alir kutuphaneye gider tum gunu orada gecirirdim.

10K'ya bircok yeni nesil Ryzen makine var.

Bence aldırın. Zaten oyun amaçlı almayacaksınız, üstüne bir de taşıma gibi bir imkanınız olacağından aldırın. İçersinde bulunduğunuz durumda haliyle rahat edersiniz.

10.000 TL'ye günlük kullanım için bulabileceğiniz Laptoplar var ayrıca.

Son düzenleme:
Dizüstü cidden lazım oluyor, imkan varsa alınmalı. Özellikle üniversiteye geçtikten sonra iyi ki almışım diyorsun. 10.000 TL civarına gündelik kullanım için ideal bilgisayarlar var. Ben 14'' ekran tercih ediyorum ama kişisel tercih diyelim.

YKS öğrencisiyim.

Sorun şu ki kardeşim sürekli bilgisayarla oynuyor ve masaya oturmamı engelliyor. Dershane vb. destek almadığım için de bilgisayardan çalışmak zorundayım.
Telefondan hem zor oluyor hem de dikkatim dağılıyor. Ayrıca telefonun şarjı 4 saat gibi ekran suresi sonrası bitiyor.

Dizüstü bilgisayarın ders çalışmam için faydası olur mu? Hem salonun kapısını kilitleyip kardeşimin ve annemin dikkatimi dagitmasini engelleyebilirim hem de kütüphaneye falan giderken yanında götürebilirim. Sizce babama dizüstü bilgisayar aldırmalı miyim? 10 bin liralık bir şey almak anne ve babamın kesesini dara sokmayacaktir.

Eğer zora sokmayacaksa Laptop işine yarar. Alırken en çok dikkat edeceğin detay olarak ise batarya boyutu ve ekranı olmalı. 50Wh ve üstü bir bataryayla muhtemelen herhangi bir IPS ekran paşa paşa işini görür. Ryzenlerin fiyatları çok tatlı üstte de dendiği gibi.

YKS öğrencisiyim.

Dizüstü bilgisayar aldırmak mantıklı, aile bütçesini zora düşürmeyecek biçimde alınabilir. Alıcaksan Ryzen işlemcilere bakabilirsin, Ryzen işlemcili laptoplar pil süresi olarak Intel'e göre daha iyi performans sergiler.

10K'ya bircok yeni nesil Ryzen makine var.

Sifir mi?

Sizlerin de dediginiz uzere birinci onceligim bataryasi. Uzun sure tek sarjda goturse iyi olur. Ikincisi uzun omurlu olmasi. Gerisi pek onemli degil ancak tasimasi kolay olursa, zarif dursa, dusuk ayarlarda GTA V kaldirsa falan tadindan yenmez.

Varsa oenriniz bu konuda belirtebilirsiniz. Butce 10 bin oldu.

Son düzenleme:
Sart degil ancak yeni nesil olmasi daha uzun yillar goturebilecek bir bilgisayar yapmaz mi onu?

Pili ne kadar daha kotu? Aradaki performans farki, pil farkini gozardi edecek bicimde kayda deger mi?
Baktim simdi o kadar fark yokmus aslinda pilde de. 7520U 15W calisirken 5500U 25W calisan bir islemci, o sebeple pil farki var.

Fakat 5500U ile 7520U arasinda baktigimizda performans farki bence buyuk seviyede var, o yuzden 5500U alin derim ben. Tabii 7520U daha uzun omurlu mu olur bilmem ama genelde onlarin RAM'leri gomulu geliyor, yani yukseltme de yapamiyorsunuz.

Hatta o fiyata 5625U bile varmis, ileride 16GB RAM upgrade yapilip gecilir.

IPS panel isterseniz 5500U makinelerde opsiyonel olarak bulunur.