DLSS acik ara farkla hem frame generation olarak hem de upscaling olarak daha basarili ancak frame generation isteyen bir fakirseniz FSR'dan baska sansiniz yok :D

1000 oyun varsa 990'ı NVIDIA'da harika çalışıyor, 10 tanesi AMD'de. Ray Tracing'i saymıyorum bile, 4060 Ti Ray Tracing performansı neredeyse AMD 7900 GRE'den performanslı çalışıyor.
Bu konu biraz saibeli. Simdi alttaki videoya kiyasla kendi RX 6750 XT kartimda RT Ultra presette FSR2.1 (kalite, 0.5 keskinlestirme), XeSS 1.3 (ultra kalite) ve DLSS to FSR3 moduyla DLSS acip (kalite, 0.25 keskinlik) test ettim.

Goruntu kalitesi olarak bariz sekilde 4060/DLSS kombosundan kotu olmasina ragmen 48-54 arasi gezen ortalama 50 FPS aldim. Videodaki arkadas da 60 FPS almis.

Tam olarak kaynaginiz nedir 4060 Ti ve 7900 GRE'yi RT performansinda kiyaslayabilecek?

En kesin sonuclar icin 3070/4060 Ti kullanan birisi varsa upscaling ve frame generation kapali kiyaslayalim, YouTube'da bulamadim.

DLSS acik ara farkla hem frame generation olarak hem de upscaling olarak daha basarili ancak frame generation isteyen bir fakirseniz FSR'dan baska sansiniz yok :D

Bu konu biraz saibeli. Simdi alttaki videoya kiyasla kendi RX 6750 XT kartimda RT Ultra presette FSR2.1 (kalite, 0.5 keskinlestirme), XeSS 1.3 (Ultra kalite) ve DLSS to FSR3 moduyla DLSS acip (kalite, 0.25 keskinlik) test ettim.

Goruntu kalitesi olarak bariz sekilde 4060/DLSS kombosundan kotu olmasina ragmen ortlama 48-54 arasi gezen ortalama 50 FPS aldim. Videodaki arkadas da 60 FPS almis.

Tam olarak kaynaginiz nedir 4060 Ti ve 7900 GRE'yi RT performansinda kiyaslayabilecek?

En kesin sonuclar icin 3070/4060 Ti kullanan birisi varsa upscaling ve frame generation kapali kiyaslayalim, YouTube'da bulamadim.

Neden elini yoruyorsun, en iyisini onlar biliyor kaynak vermelerine gerek yok.

Neden elini yoruyorsun, en iyisini onlar biliyor kaynak vermelerine gerek yok.
Ilk defa boyle bir arguman gordum :D Bir bildigi vardir herhalde soylerken, bilgileri kiyaslayip yeni bir sey ogrenmis oluruz iste. AMD RT konusunda bariz daha geride ancak farkin o kadar buyuk oldugunu bilmiyordum acikcasi.

Bu konu biraz saibeli. Simdi alttaki videoya kiyasla kendi RX 6750 XT kartimda RT Ultra presette FSR2.1 (kalite, 0.5 keskinlestirme), XeSS 1.3 (ultra kalite) ve DLSS to FSR3 moduyla DLSS acip (kalite, 0.25 keskinlik) test ettim.

Goruntu kalitesi olarak bariz sekilde 4060/DLSS kombosundan kotu olmasina ragmen 48-54 arasi gezen ortalama 50 FPS aldim. Videodaki arkadas da 60 FPS almis.

4060 Ti ve 7900 GRE karşılaştırılmaz ama illaki karşılaştırılacak ise şu 5 madde ile karşılaştırılır;

1. Fiyat olarak 4060 Ti parasına göre 7900 GRE'ye göre iyi performans verir. 7K fiyat farkı var çünkü.
2. 4060 Ti'nin, Ray Tracing + DLSS3 performansı 7900 GRE'nin FSR + Ray Tracing performansına göre iyidir.
3. 4060 Tİ çok az güç tüketir.
4. CUDA'dan dolayı belki render'da 4060 Ti daha iyidir.
5. İlk 4 madde dışında 7900 GRE ezer.

Bende ilk defa bu arkadaşlardan duyuyorum:)
Soyle genis capli bir arastirma buldum, 7900 XTX ve 3090 Ti arasinda ortlama %3'luk bir performans farki oldugu goruluyor bu testlere gore. Tabi guc tuketimi olarak da 100W daha cok yakiyor 3090 Ti.

AMD bu kaynaga gore RTX 3000 serisi performansina erisebilmis RT olarak. Forumda abartildigi kadar ezilecek bir performans farki yok bence. Iki taraf da hala yamuluyor, AMD biraz daha fazla yamuluyor sadece. NVIDIA yazilimsal cozumlerle cok guzel toparliyor.

1. Fiyat olarak 4060 Ti parasına göre 7900 GRE'ye göre iyi performans verir. 7K fiyat farkı var çünkü.
2. 4060 Ti'nin, Ray Tracing + DLSS3 performansı 7900 GRE'nin FSR + Ray Tracing performansına göre iyidir.
Ben bunlarin kaynagini merak ediyorum iste. Performansi FPS olarak ele aliyorsan sayilar nasil? FSR performans artisi konusunda DLSS'ten cok da asagi kalmiyor genelde, goruntu kalitesi olarak tokat yiyor.

Fiyat farkina degineceksek 8GB VRAM mevzusuna da deginilebilir. 16GB modeliyle 7900 GRE en ucuz modelleri arasinda 3 bin TL fiyat farki var sadece :) Bant genisligi farki ne kadar? Saf gucte durumlar nasil?

Son düzenleme:
Ben bunlarin kaynagini merak ediyorum iste. Performansi FPS olarak ele aliyorsan sayilar nasil? FSR performans artisi konusunda DLSS'ten cok da asagi kalmiyor genelde, goruntu kalitesini olarak tokat yiyor.

Fiyat farkina degineceksek 8GB VRAM mevzusuna da deginilebilir. 16GB modeliyle mi arasinda 7K fark var? Bant genisligi farki ne kadar? Saf gucte durumlar nasil?
Hocam öncelikle yazımı düzemledim ve kaynak da internetten araştırıyoruz. İnternette bench izliyorum, oradan baktım.

Ilk defa boyle bir arguman gordum :D Bir bildigi vardir herhalde soylerken, bilgileri kiyaslayip yeni bir sey ogrenmis oluruz iste. AMD RT konusunda bariz daha geride ancak farkin o kadar buyuk oldugunu bilmiyordum acikcasi.
AMD RX 7600'de Hogwarts Legacy'de Ray Tracing açınca FPS 5 FPS'ye düşüyor, aynı şekilde 7900 GRE'de de inanılmaz derece de 30 FPS altına düşüyor. 4060 Ti' ın saf gücünden bahsetmiyorum. Tabii ki de saf güçte 7900 GRE 4060 Ti'ı yok eder. Teknolojileriyle beraber bahsediyorum. Ne yazık ki artık her şey teknoloji oldu, kim daha iyi teknoloji kullanıyorsa o öne geçiyor.