Diablo IV, 1080P'de 4090'ın 24 GB VRAM'inin hepsini kullanıyor. Birazda yapımcılara bağlı bir şey VRAM.
Kime bagli inan senin de umrunda degil benim de 4060 Ti sahibi arkadasin da. 8GB kullanimi gorup de dropunu yedikten sonra kime bagli oldugu onemli olmadan sana giriyor bu. Ayni AMD problemlerinde oldugu gibi. Sorun AMD'deymis, GPU ureticisindeymis, zarttaymis, zurttaymis hic fark olmuyor giren kullanana giriyor. 6/8 GB VRAM gunumuzde yetiyor yetmesine ama ucu ucuna yetiyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
@10732 ben sana kanitli kaynak attim karsilik olarak hala sadece soz aliyorum :) Kaynaklari incelersen zaten cogu oyunda sorunsuz oynadigini gorurdun ancak yavas yavas 8GB VRAM'in de sonuna geliyoruz. Seneye daha cok oyunda FPS drop goreceksin. Sonraki sene daha da cok. 3 yilin sonunda belki ultrada oynayamayacaksin.
2024-09-23 16_49_04-.webp

Bir de benim işlemcim turbo frekansa çıkmıyor. Çıksa belki birazcık daha fazla FPS verir. İşlemci kullanımda görüldüğü gibi tutarsızlıklar var.

Bakin guzel kardeslerim, ben kendi sistemimde test ettim, 13 farkli kaynagin testlerinin ortalamasini alan bir arastirma attim, simdi de iki farkli video gonderecegim ancak sizden tek bir kaynak goremedim hala :) Bu isler boyle olmaz.

Bakin mesela burda 7900 GRE daha zorlayici sahnede ve 4K cozunurlukte 40-50 FPS'lere kadar alirken 4060 Ti 1440p'de 40-50 FPS aliyor.

Ayni mekanlarda karsilastirmak lazim ancak ben kaynak bulamadim. Siz ne buldunuz?

İlk olarak 2 kartta zaten rakip değiller. 7900GRE'nin rakibi 4070Tİ modelidir. Ayrıca bazı kullanıcıların kanısının aksine AMD'nin 7xxx serisinde RT performansı fena değildir.

RTX 4070 test:

RTX 4070 S test:

Ek: Aşağıda attığım videoya göre 1080p'de 4070, 7900Gre'den daha iyi.

AMD 2016 da 8 GB VRAM'li ekran kartı çıkarır, siz NVIDIA'nın yolundan gidersiniz size 2023 de 8 GB VRAM'li kart satar.

AMD 2016 da 8 GB VRAM'li ekran kartı çıkarır, siz NVIDIA'nın yolundan gidersiniz size 2023 de 8 GB VRAM'li kart satar.

AMD RX 7600? :ninja:

Ek: Ben 7600XT ve 4060 Ti modellerinin neden 16 GB VRAM'li olduğunu sorguluyorum. O kartlar 16 GB VRAM'i cidden kullanabilecek mi? Veya RX 570 8 GB modeli gerçekten 8 GB'ını ne zaman kullandı? Ben söyleyeyim mi? Hiçbir zaman.

Benim ortada fanligini yaptigim hicbir sey yok sayin okudugunu anlamadan ortaliga kaynaksiz iddialar atan forumdasim. Bu konudaki mesajim dahil AMD GPU konularinin her birindeki mesajlarimda NVIDIA'nin hem stabilite hem verimlilik hem de teknoloji konularinda rakipsiz oldugunu soyluyorum. Isinize geldigi gibi cimbizlama yapiyorsunuz sadece.

Mesela ne bu mesajlar? Butun konu kaynaksiz tek mesaj yazmadim bu da kaynakli olsun degil mi? :) Alttakilere ek olarak alintiya ekleyemedigim mesajlar:

"Sana kimse sorun yaşamadın, AMD’de sorun yok demiyor. Önceki konularda da bu konuda da çoğu mesajımda vurguladım, evet AMD kartlar NVIDIA alternatiflerine göre daha verimsizler ve stabilite olarak da daha basarisizlar"

"AMD ekran kartlari NVIDIA'ya gore kesin bir sekilde stabilite, verimlilik gibi konularda bariz basarisiz, bunu reddetmek sacmalik zaten"