Dolma kalem alınır mı?

Makaleler
90
Merhaba!

Ben gotik öyküler yazıyorum. Hatta yakın zamanda bir sıkıntı çıkmazsa ilk öykü kitabım Kitapyurdu'nda çıkacak. Normalde bilgisayarda yazıyordum ama kağıdı denedim, jel kalemle. Fiziksel kalem kağıdın keyfi başka harbiden. Bilinç dışı akıp gidiyor.

Yazım keyfini arttıran bir unsur var: dolma kalemler. Kağıtta daha akıcı, pürüzsüz ve bir ritüel misali yazım sağlıyor.

Amazon Bahar Fırsatları kapsamında aşağıdaki dolma kalem indirime girmiş:

600-700 TL normalde ama 528'e düşmüş. Benim bir de hediye kartım var. Düz hesap 500 TL. Sizce bir hobi, ritüel amacıyla verilir mi yoksa gereksiz mi? Çünkü 140 TL'ye 4 tane Rotring jel kalem de alabiliyorum beni baya idare edecek. Ama şimdi bu kalemin de hem tipi güzel hem de hissiyatı güzeldir. Fakat işte fiyatı düşündürtüyor.

Sizce alınır mı?

Son düzenleme:
Merhaba!

Ben gotik öyküler yazıyorum. Hatta yakın zamanda bir sıkıntı çıkmazsa ilk öykü kitabım Kitapyurdu'nda çıkacak. Normalde bilgisayarda yazıyordum ama kağıdı denedim, jel kalemle. Fiziksel kalem kağıdın keyfi başka harbiden. Bilinç dışı akıp gidiyor.

Yazım keyfini arttıran bir unsur var: dolma kalemler. Kağıtta daha akıcı, pürüzsüz ve bir ritüel misali yazım sağlıyor.

600-700 TL normalde ama 528'e düşmüş. Benim bir de hediye kartım var. Düz hesap 500 TL. Sizce bir hobi, ritüel amacıyla verilir mi yoksa gereksiz mi? Çünkü 140 TL'ye 4 tane Rotring jel kalem de alabiliyorum beni baya idare edecek. Ama şimdi bu kalemin de hem tipi güzel hem de hissiyatı güzeldir. Fakat işte fiyatı düşündürtüyor.

Sizce alınır mı?
  • Dolma kalem, yazma deneyimini birçok kişi için daha keyifli hale getirir. Eğer yazmak, senin için bir ritüel ve hobi haline geldiyse, bu kalemin sana sağladığı his önemli olabilir.
  • Fiyat açısından değerlendirdiğimizde, 528 TL indirimli fiyatı, 500 TL'lik hediye kartın ile birlikte kullanıldığında makul bir seçenek haline geliyor. Dolayısıyla bütçeni aşmadan bir yatırımı düşünüyor olabilirsin.
  • 140 TL'ye 4 tane Rotring jel kalem almak daha ekonomik olsa da, dolma kalemin sunduğu yazım keyfi ve estetik açıdan hoş görünümü farklı bir deneyim sunabilir.
  • Eğer yaratıcı sürecin için önemli bir unsur olarak görüyorsan, bu dolma kalemi alma kararını alabilirsin. Yazma motivasyonunu artıracak bir alet olması hasebiyle, değerli bir yatırım olabilir.

Sonuç olarak:
  • Dolma kalem alınabilir, eğer yazma deneyimini daha keyifli hale getireceğine inanıyorsan.
  • Alternatif olarak, Rotring jel kalemler de uygulamada yeterli olabileceğinden, karşılaştırmalı düşünmek önemli.

Merhaba!

Sizce alınır mı?
Hobilerine 600-700 koymak çok değil. Kalem kaliteli mi bilmiyorum ama mesele hobiye para vermekse ben kesin verirdim.

Geri
Yukarı Alt