Donanım hızlandırma açınca renk patlamaları meydana geliyor

zamomeister

Çalışkan
Merhaba. Tarayıcıda donanım hızlandırma ayarını açarsam görüntüde görüldüğü gibi renk patlamaları meydana geliyor. Bilgisayarı ilk aldığımda sorun etmemiştim biraz araştırma yaptığımda da pek bir sonuç alamadım. Bir konuda ekran kartı kaynaklı yazmışlar ama oyunlarda vs herhangi bir problem yaşamadım. Böyle bir sorun yaşayan oldu mu acaba?

Son düzenleyen: Moderatör:
Ekran kartı sorunu bu. Kartınız ve sürücü sürümü nedir?

Aynı sorun bende de var RX 7700 XT en son sürümde kullanıyorum. Ayrıca Discord ve Spotify'da da oluyor. Yeni olan bir sorun değil aldığım günden beridir oluyor kaç kez DDU ile sıfırdan kurmama rağmen gitmedi hala.

Ekran kartı sorunu bu. Kartınız ve sürücü sürümü nedir?

RX 7700 XT - 25.9.1 güncel driver kullanıyorum. Çok problem olursa garantisi bitmeden servise vermeli miyim?

Evet bende de aynı kart var sanırım kronik bir şey. Hızlandırmayı kapatarak kullanıyorum ama bazı sitelerde problem yavaşlama vs oluyor. Onun dışında fazla problem yaşatmadı kart.

Evet bende de aynı kart var sanırım kronik bir şey hızlandırmayı kapatarak kullanıyorum ama bazı sitelerde problem yavaşlama vs oluyor onun dışında fazla problem yaşatmadı kart.

Kart markan ne acaba? Gigabyte benimkim bir de garantinin bir şey yapacağınıda sanmıyorumm yazılımsal sorun sanırım.

Aslında sorunun donanımsal olma ihtimali daha yüksek.

Kart markan ne acaba? Gigabyte benimkim bir de garantinin bir şey yapacağınıda sanmıyorumm yazılımsal sorun sanırım.

Aslında aynı kart model ile aynı sorunları yaşamamız ve denk gelişimiz üzerine konunun çözümüne biraz daha rahat vardım(şu anlık) yabancı bir çok kişinin paylaşımına göre 25.3.2 driver sürücüsüne geçerek sorunu çözdüklerini söylemişler bende onu yaptım şu an için bir sorun görünmüyor pixelleşme vs. normalde herhangi bi driver güncelleşmesinde direkt olarak görünürdü bu sorun senin de denemeni ve sonucu yazmanı isterim,gerçekten bir iş ile uğraşıp böyle pixel mozaik görmek can sıkıcı olabiliyor.

Eve gidince deneyeyim umarım hallolur.

Hemen bir örnek daha vereyim bu tarz problemler %99.9999 oranında donanımsal sorundur. Hatta YouTube üzerinde 4K 60 FPS video 10 dakika boyunca oynatın eğer internet kaynaklı olmayan bir sebepten dolayı donma, takılma, siyah ekran sorunu yaşıyorsanız bu durum %100 oranında fabrika çıkışlı kartınızın bozuk olduğu anlamına gelir. MPO kapatmak bir nebze sizi kurtarsa da bu kartlar %100 ihtimalle donanımsal olarak bozuktur. Asla tatmin edici performans alamazsınız hiçbir sorun yaşamazsanız bile bir gün yanlışlıkla yayın açayım dersiniz tak siyah ekran veya yeniden başlatma gibi sorunlar ile karşılaşırsınız. 2025 yılında donanım hızlandırmanın kullanılmadığı hiçbir yer neredeyse yok. Bu tarz ekran kartları elinize sıfır olarak bile geçerse anında vakit kaybetmeden koşulsuz iade hakkınızı kullanıp iade edin. AMD kartları test ederken sadece FurMark, OCCT testine sokmayın. Bu tarz donanım hızlandırmayı daha etkin bir uygulama da deneyin. 4K 60 FPS bir YouTube videosu bunun en net ve kolay örneğidir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…