VRAM sorun çıkarıyor olabilir. Bu arada donanım hızlanmdırma kapalıyken fg açabiliyorum. Belki spesifik bir oyuna özel durumdur. Veya dh ayarı ile şu ayarı karıştırıyor olabilir misin? Dh ayarı uzun süre kapalı kullandım ve fg ayarını çoğu oyunda açabiliyordum.
Eki Görüntüle 145004
Fg açmadan önce FPS değerlerin 60 altındaysa, oyunlar fg açsan da kasacaktır. Fg için ideal 60 FPS üstüne çıkman gerekiyor. Ben mesela 4060 ile AC: Shadows oynarken gölge, doku kalitesi ayarlarını orta seviye ve RT ayarını düşükte tutuyorum. Tutmazsam menü vb. geçişlerde FPS 5-20 civarına düşüyor, biraz geçince artık bellek veya VRAM mi bir şeyi boşaltıyor ve rahatlıyor. Ama genel olarak bunlar yüksek ayarlarda oyun iyi çalışmıyor. Zaten AC: Shadows'da yüksek ve üstü ayarlar için 12 GB VRAM öneriyor.
Kısaca VRAM'dan dolayı oyunlarda bazı ayarları düşürmen gerekebilir. Çoğu oyun kullandığı VRAM'i düzgünce gösterse de, bazıları sizin VRAM'inize göre gösteriyor. Yani sanki aşmıyorsunuz gibi duruyor ama aşıyorsunuz.
Bana oynadığınız oyunları belirtirseniz buna göre öneri yapabilirim. Bir de oyun içinden eekran görüntüleri paylaşın.