uyeadi 1

Üstün
Makaleler
1
Merhaba, bugün Rainbow Six: Siege'de benim laptopla ne yapsam da 360 FPS'lere çıksam diye araştırma yapıyordum. Intel Application Optimization diye bir programa denk geldim. İnternette sırf Rainbow Six için %10-15 arası FPS arttırdığını iddia eden yazılar vardı, Technopat'ta bile öyle diyordu hatta. Ben de kendim denemek istedim. Tüm her şey aynı tek fark uygulamanın açık kapalı olması.

Önce:

1785926132116.webp

Sonra:

1785926194427.webp

Fark ettiyseniz CPU yükünde %50'lik bir artış var fakat FPS olarak ortalamada sadece 3 FPS artışı kazandım. Onu da hata payına ve GPU yükünün %4-5 artmasına bağlayabiliriz sanırım. Neden böyle oldu sizce?

Bu arada sistem İ7 14700HX 4060 32 GB DDR5 RAM.

Sağ aşağıda yazıyor ama ekleyim yine de.

Desteklenen oyunlarda işlemci çekirdeklerini doğru yönlendirdiği için %1 Low FPS'i gözle görülür şekilde artırabilir.

CPU yükünde değişim var çünkü CPU total yükü garip bir matematiksel hesaba sahip 12. nesil ve sonraki Intel işlemciler hybrid çekird yapısına sahip, performance / effecicency çekirdekleri var ve Application Optimization ile sanırsam bunları ayarlıyorsunuz. Bunların güçleri farkı ama CPU total yükü hesap edilirken sanırsam güce göre yüzdelik vermiyor. Ki zaten R6'nın çok fazla çekirdek kullandığını düşünmüyorum.

Çok bir perofrmans farkı olmamış çünkü zaten GPU %100 kullanılabilmiş, çözünürlük / grafik kısarsanız artık olacaktır diye düşünüyorum.