tuf4n

Başarılı
Arkadaşlar merhaba Doom Eternal'de oyunun ekranı çamur gibiydi. 2K monitör ultrada. r_antialiasing 0 kodunu komuta yazınca oyun içinde oyun bayağı netleşti. Fakat bu sefer de hareket halindeyken objelerde çizgilenme oluyor ve onlarda sağa sola hareket ediyor gibi gözüküyor. Tamamen softluktan çıkmış oluyor oyun. Aşağıda 2 farklı video var. Ben hem oyunun çamur gözükmemesini hem de soft görünmesini istiyorum. Bu hareket halindeyken çıkan çizgiler gözümü alıyor bayağı. Ne yapılabilir?
Videoları liste dışı yaptım arkadaşlar.

Görüntünün net olup hareketli çizgilerin olduğu:
Görüntünün çamur olduğu ama tırtıklı çizgilerin olmadığı

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam CMD de r_antialiasing ayarını 0, 1, 2 yapınca sırasıyla CMD'de yazı çıkıyor.
r_antialiasing 0 yapınca: NVIDIA NGX released DLSS feautre, rendersize 2K, display size 2K
r_antialiasing 1 yapıca: Görüntü değişiyor ama komutta bir yazı çıkmadı
r_antialiasing 2 yapınca 1707x960 renderiz, display de 2K oluyor.

Yazdığınız kod DLSS ile çakışıyor olabilir mi?
hocam video atamıyorum da discord üzerinden iletişime geçebilir miyiz ?

hocam youtube video attım nvidia ile çekim yapıp daha belli oldu.

Dosya Ekleri

• r_antialiasing 0 ayarındaki netlik.webp
    r_antialiasing 0 ayarındaki netlik.webp
    778,1 KB · Görüntüleme: 65
  • r_antialiasing 1 bulanıklık.webp
    r_antialiasing 1 bulanıklık.webp
    706,5 KB · Görüntüleme: 71
  • r_antialiasing 2.webp
    r_antialiasing 2.webp
    752,1 KB · Görüntüleme: 50
Son düzenleme:
Anti-aliasing zaten kenar dokularını iyileştiren bir özellik yani bunu düşürdüğünüzde pürüzlenme oluyor yükselttiğinizde de daha keskin bir görüntü elde ediyorsunuz. Yani bunu ortası gözünüze kalıyor. Ancak bu yaptığınız ayarlamaları kod ile değil de oyun içerisinde yapamıyor musunuz?

Anti-aliasing zaten kenar dokularını iyileştiren bir özellik yani bunu düşürdüğünüzde pürüzlenme oluyor yükselttiğinizde de daha keskin bir görüntü elde ediyorsunuz. Yani bunu ortası gözünüze kalıyor. Ancak bu yaptığınız ayarlamaları kod ile değil de oyun içerisinde yapamıyor musunuz?
Hocam eternalin ayarları biraz farklı aliasing detayını vermemiş mesela ayar kısmında.

Hocam bende çok eskiden oynadım. Şu an ayarları hatırlamıyorum. İnternet üzerinden baktığımda belki resolution scale işinize yarayabilir. Bir de anti-aliasing ayarlarını NVIDIA Denetim Masası üzerinden yapmayı dener misiniz? Bahsettiğiniz ayar AMD tarafında şıp diye söylerim ama NVIDIA tarafında çok bilgim yok :D.

hocam denetim masasına baktım fxaa ayarını açtım fakat çok yüksek fps götürmekle birlikte sorunu çözmedi. amacım en net görüntüyle tırtıksız bir oyundu olmadı, sağ olun bu arada.