Dopamin detoksuna nasıl başlanır?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Winner
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 7
  • Görüntüleme Görüntüleme 175
  • Etiketler Etiketler
    nasıl

Winner 31

Üstün
Şu dopamin lanetinden bir türlü kurtulamıyorum 15 yıldır falan. Bu konuda daha detaylı anlatmıştım:
Dopamin detoksuna nasıl başlarım, video falan öneriniz var mı?

1 hafta köye gideceksin telefon almadan, al sana detoks.

Son düzenleyen: Moderatör:
Birisi “dışarı çık, gez” demiş. Dopamin veriyor adama. Birisi “köye git” demiş. Adamın bütün dopaminini kesiyorsun. İkisi de birbirinden saçma öneriler. “Dopamin detoksu” diye bir şey yok. Dopaminin detoksu diye bir şey yok. Senin beyninin dopamine ihtiyacı var. Dopamin almazsan kafayı yersin.

Dopamini uzun süreli şeylerden alman lazım. Kitap okumak gibi. Ben son elli sayfası için dört yüz elli sayfalık kitap okuduğumu hatırlıyorum. Her şey o son elli sayfa için. Okurken belki çok minimum miktarda ya da hiç dopamin almıyordum, diyelim ki minimum aldım. Ama sonlara doğru inanılmaz bir dopamin aldım. Yani dopamini uzun süren şeylerden almalısın.

Mesela ben ders aralarında karakter odaklı, ağır seriler izliyorum. Monster gibi. Sana anlık dopamin vermez. Uzun süreli bir dopamin verir. Sen reels videosuyla on saniyede kazanacağın dopamini, o animenin 5–6 bölümünde kazanıyorsun.

Dopamini bu şekilde almak lazım. “Dopamin detoksu” zaten başlı başına saçma bir şey. Onu ortaya atan kişi de zaten tamamen dopamini bırakın demiyor. İnternetteki tek vasfı video çekmek olan insanların anlattığı gibi bir şey değil.

Tamamen bırakmak gibi bir şey günümüzde kesinlikle mümkün değil ama ekrana ayıracağınız zamanı hobi edinerek azaltabilirsiniz.

Hocam tamamen bırakmam lazım artık.
Hocam, işe yarar mı bilmiyorum ama yine de önereyim: Telefonunuza Niagara Launcher indirip ekranınızda sadece temel uygulamaları ekleyin. Olmadı, telefonu gri modda kullanın. Gerisi sizin iradenizi kontrol etmeye kalmış.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…