Makaleler
24
Yer
Autopolis Oita
Geçtiğimiz günlerde mobildeki köklü emülatörlerden olan DraStic ücretsiz oldu. Ücretsiz olma nedeninin Nintendo'nun Yuzu'ya karşı açıp kazandığı dava yüzünden olduğu söyleniyor. Uygulamanın yapımcısı emülatörü mağazadan kaldırmayı da planlıyormuş. Ayrıca projenin kaynak kodunu halka açmayı da planlıyormuş.

Bu emülatöre aşırı bayılmasam da, şu an mobildeki en iyi DS emülatörü olması sebebiyle, yok olma olasılığı bayağı kötü. DraStic en patates telefonlarda bile çalışabilen güzel bir emülatör. DS emülasyonu yapacaksanız mobilde şu an en iyisi.

Ekran görüntüsü_2024-03-08_17-37-04.webp

Son düzenleme:
Nintendo sırasıyla konsollarının emülatörlerine salça olacak gibi görünüyor. Yuzu davasını kazanmaları onlara diğer Nintendo konsollarının emülatörlerine dava açmaları için öz güven vermiş olabilir.

Bugün haberlerde bunu duyunca şaşırdım.

Umarım diğer Sony, Microsoft gibi firmalar Nintendo'nun yaptığını görüp konsollarının emülatör geliştiricilerine dava açmaz.

Sony ve Microsoft emülatör olaylarını pek fazla takan firmalar değiller. Durdursalardı 22 yıllık PCSX2'yi durdururlardı.

Sony ve Microsoft emülatör olaylarını pek fazla takan firmalar değiller. Durdursalardı 22 yıllık PCSX2'yi durdururlardı.

Microsoft'un öyle bir girişimde bulunacağını düşünmüyorum ama Sony'den bekleyebilirim, zamanında PS3'ü kıran elemanla uğraşmışlardı. Birkaç sene sonra PS4 emülatörleri stabil hale geldiğinde salça olabilirler.

Microsoft'un öyle bir girişimde bulunacağını düşünmüyorum ama Sony'den bekleyebilirim, zamanında PS3'ü kıran elemanla uğraşmışlardı. Birkaç sene sonra PS4 emülatörleri stabil hale geldiğinde salça olabilirler.

PlayStation konsollarının Nintendo konsollarından daha fazla ömrü olması da belki sorun yaratabilir. 3DS'in mağazası 13 yılda yok oldu ama PS3 2006 yılının konsolu olmasına rağmen hala açık. 2021 de kapatmayı planlıyorlardı ama millet ses çıkarınca vaz geçtiler.

PS4 PS3'den çok daha popüler olduğundan, 2030'ların ortalarından sonra bile açık kalma ihtimali var.