Yer
Haddonfield, Illinois
Daha önceden D-Smart ile konuştuk arıza kaydı açtık dışarıdan bakmışlar falan filan bir şeyler yapmışlar. 350tlmizi aldılar hâlâ sorun devam ediyor. DSL bağlantısı sürekli kesiliyor. SNR değerlerine bakmaya çalıştım ama bu modem arayüzünden bir şey anlamadım. Yardımcı olabilir misiniz ne yapmam lazım?

IMG_20250426_142959.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
D-Smart'ın altyapısı o kadar kötü ki, zamanında ben de uzun bir süre kullanmak zorunda kalmıştım ve en sonunda tek çarenin sağlayıcıyı değiştirmek olduğunu anladım. Altyapınız VDSL veya Fiber desteklemese bile TurkNet'e geçin, keyfinize bakın.

D-Smart'ın altyapısı o kadar kötü ki, zamanında ben de uzun bir süre kullanmak zorunda kalmıştım ve en sonunda tek çarenin sağlayıcıyı değiştirmek olduğunu anladım. Altyapınız VDSL veya Fiber desteklemese bile TurkNet'e geçin, keyfinize bakın.

İnternet aynı kablodan geldiği sürece ha D-Smart ha M-Smart farkı ne ki? Büyük ihtimalle arkadaşın ev içi kablolarında ya da modeminde sıkıntı vardır.

Merhaba. DSL bağlantınızın SNR Marjı kopma seviyesini oldukça iyi belirtiyor:

Yukarı akım güvenlik katsayısı 8.2 dB, bu genel grupta bağlantı stabil olmayabilir, Türkiye'de ise eh işte, ideale yakın demektir.
En tehlikelisi ise aşağı akım güvenlik katsayısı 5.9 dB, bu bağlantıda sürekli kopmalar yaşanabilir grubunda. Bu muhtemelen parazit kaynaklıdır. İç tesisat sorunu bile olabilir.

Ayrıca hat zayıflamanız aşağı akımda 0 dB. Bu ise port veya DSLAM kaynaklı sorun demektir.

Ancak yukarıda belirtildiği gibi şu anki sağlayıcınız zaten iyi değil.

İnternet aynı kablodan geldiği sürece ha D-Smart ha M-Smart farkı ne ki? Büyük ihtimalle arkadaşın ev içi kablolarında ya da modeminde sıkıntı vardır.
Yaklaşık 5-6 yıl boyunca D-Smart'ın ADSL tarifesini kullanmak zorunda kaldım ve konu sahibinin belirttiği sorunları bizzat ben de yaşadım, bu süreç boyunca hem sağlayıcının arıza ekibini sayamayacağım kadar çok çağırdım hem de 2 kez modem değiştirdim. En sonunda sorunuma çözüm bulamayınca internet sağlayıcısını değiştirme kararı aldım ve bu şekilde çözüme kavuştum.