tbabatas

Uzman
Herkese selam,
Muğla'da oturuyorum ve altyapımız Türk Telekom VDSL. Yaklaşık 50/8 gibi bir hızı bulunuyor ancak ben günün bazı saatlerinde sürekli kopmalar yaşıyorum. Bu sorunu ISS'ye anlattığımda Türk Telekom'dan ekip yönlendiriyorlar fakat birbirinden farklı ekipler 4-5 kez geldi ve kimisi port değiştirirken, kimisi sorun bina içi DSL kablosunda dedi. Bu sorun elektrikçi ile mi çözülür ya da şu kabloyu almalısın dediğiniz bir kablo var mı?

Kendi başıma aldığım bazı önlemler şöyle;
  • PC, modeme Ethernet kablosu ile bağlı. Kullandığım kablo Ugreen CAT8.
  • Modemin DSL kablosu özel bir marka ya da özel bir kablo değil TP-Link VR400 v3'ten çıkan DSL kablosunu kullanıyorum.
Şimdiden çok teşekkür ederim, bakan bakmayan herkese iyi sosyaller.

Son düzenleyen: Moderatör:
Komşuda falan durum nasıl peki? Bina içi sorun varsa herkeste vardır diye düşünüyorum. Modeminde de sorun olabilir?

Komşuda durum zaman zaman aynı fakat onlarda aynı internet altyapısı değil çanak anten kullanıyorlar (Muğla göcek beldesindeyiz).
Bizde de telefon direklerinden geliyor kablo yer altından değil yani. Ben başta sıcaklardan dolayı olduğunu sanıyordum fakat bu kopmalar gece vakitlerinde gerçekleşiyor. Modem konusunda bu modemi İzmir, Çeşme'de kullandım, fakat herhangi bir kopma yaşamadım. Firmware'i güncel tutuyorum.

Forumda başka bir konuda kabloların parazit yapabileceği söylendi ama silikon yalıtkan malzeme değil mi? Parazit nasıl olacak onu bilmiyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Direkten dogruca modeme mi kablo çekili? Yoksa direkten evdeki bir kutuya, oradan baska bir kablo ile modeme mi?
Ilk secenek ise yapacak pek bir seyin yok.
Ikinci durumda evdeki modeme gelen telefon kablosunu yenileyebilirsin.
Bu da çözemezse hizi dusurmelerini isteyebilirsin.
Gecmis olsun.

Herkese selam,
Muğla'da oturuyorum ve altyapımız Türk Telekom VDSL. Yaklaşık 50/8 gibi bir hızı bulunuyor ancak ben günün bazı saatlerinde sürekli kopmalar yaşıyorum. Bu sorunu ISS'ye anlattığımda Türk Telekom'dan ekip yönlendiriyorlar fakat birbirinden farklı ekipler 4-5 kez geldi ve kimisi port değiştirirken, kimisi sorun bina içi DSL kablosunda dedi. Bu sorun elektrikçi ile mi çözülür ya da şu kabloyu almalısın dediğiniz bir kablo var mı?

Kendi başıma aldığım bazı önlemler şöyle;
  • PC, modeme Ethernet kablosu ile bağlı. Kullandığım kablo Ugreen CAT8.
  • Modemin DSL kablosu özel bir marka ya da özel bir kablo değil TP-Link VR400 v3'ten çıkan DSL kablosunu kullanıyorum.
Şimdiden çok teşekkür ederim, bakan bakmayan herkese iyi sosyaller.

Modemin VR400 versiyonu kaç?

Direkten dogruca modeme mi kablo çekili? Yoksa direkten evdeki bir kutuya, oradan baska bir kablo ile modeme mi?
Ilk secenek ise yapacak pek bir seyin yok.
Ikinci durumda evdeki modeme gelen telefon kablosunu yenileyebilirsin.
Bu da çözemezse hizi dusurmelerini isteyebilirsin.
Gecmis olsun.

Direkten evdeki kutuya oradan da evin duvarına oradan da modeme.

Telefon kablosu için forumda konu açılmış reçber SL900'dü sanırım model ismi o kablo ile güzel performans alınabiliyormuş. Buna bakacağım aklımda bu var ancak ben kutu ile ev arasında olduğundan şüpheleniyorum. Çünkü elimdeki tek DSL kablosu bu değil 4-5 tane var ve hepsini ayrı ayrı denedim ama sonuç aynı. Ha, belki hepsinin özelliği birbirine denk olduğu için parazit gerçekten vardır ama silikon yalıtkan malzeme neden parazit olsun onu çözemedim.

Diğer yandan QoS ile hızı düşürüyorum sonuç değişmiyor. 8 / 5 yapıyorum aynı.

Muhtemelen V2 ya da V3 sürümü MediaTek çipset kullandığı için bu sorunu yaşıyorsunuz.
Eğer modemin modelini soruyorsanız tam modeli VR400 V3.

Firmware modeli de v3 diye hatırlıyorum.

Direkten evdeki kutuya oradan da evin duvarına oradan da modeme.

Telefon kablosu için forumda konu açılmış reçber SL900'dü sanırım model ismi o kablo ile güzel performans alınabiliyormuş. Buna bakacağım aklımda bu var ancak ben kutu ile ev arasında olduğundan şüpheleniyorum. Çünkü elimdeki tek DSL kablosu bu değil 4-5 tane var ve hepsini ayrı ayrı denedim ama sonuç aynı. Ha, belki hepsinin özelliği birbirine denk olduğu için parazit gerçekten vardır ama silikon yalıtkan malzeme neden parazit olsun onu çözemedim.

Diğer yandan QoS ile hızı düşürüyorum sonuç değişmiyor. 8 / 5 yapıyorum aynı.

Eğer modemin modelini soruyorsanız tam modeli VR400 v3.

Firmware modeli de V3 diye hatırlıyorum.

Tam tahmin ettiğim gibi TP-Link 9970 gibi broadcoom çipsetli bir modem ile test edin.

Elimde maalesef başka modem yok. MediaTek kronik mi? Sadece Ethernet kullanacak biri için 9970 mantıklı olur mu hocam?