nisaa

Üstün
Makaleler
3
Selam, bilmediğimden soruyorum böyle bir şey mümkün mü? Ben Dual bootu Linux'u babam kullansın Windows 10 22H2 sürümü bana kalsın diye kullanıyordum. Bir de ders için Linux.

Şimdi yanına Windows 10 LTSC sürümlerinden en hafif olanı ve bir sürü Debload ayarı yapıp AtlasOS reviOS vs. ile yapabileceğim en hafif Windows'u özelleştirmeyi, tasarlamayı planlıyorum. Hem de güvenlik güncellemesi almasını istediğim için.

Mümkünse nasıl yapabilirim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Diskinde yer varsa ve kuracağın işletim sisteminin minimum disk alanı gereksinimleri kadar yer açabiliyorsan birden fazla işletim sistemi kurabilirsin. Öncelikle Windows işletim sistemlerini kurup sonrasında Linux sistemleri kurarsan boot ayarlamaları ile uğraşmak zorunda kalmazsın.

@erkanagri, Nasıl yapacağım sıfırlama yapmadan? Dosyalarım gitsin istemiyorum, ysnına kursun diğer işletim sisteminin.

Hiç işletim sistemi kurmadıysan öncelikle birkaç makale ve video izlemeni tavsiye ederim. Şu rehbere bakıp Linux kurulumu hakkında bilgi edinebilirsin: Fedora 42 Dual Boot Nasıl Kurulur?

Linux değil Windows 10'un en hafif sürümlerini kuracağım LTSC 2019 gibi. Kurdum daha önce ama kurulum esnasında her zaman her şeyi sil seçeneği tikli geliyordu, yanına kur gibi bir şeyi sadece Linux Mint'te gördüm diye hatırlıyorum.

Windows kurulumu esnasında her şeyi silmek bir zorunluluk değil. Ltsc sürümleri denemedim ama kurulumda çok fark yoktur. Yeni işletim sisteminin kurulacağı bir bölüm oluşturmak için uygun bir diski küçültün. Paylaşmış olduğum makaledeki videonun 20. saniyesinde nasıl disk bölümü yapılacağı anlatılıyor. LTSC için en az 20GB, en uygunu ise 50GB disk bölümünü oluşturduktan sonra kurulum aşamasında hepsini silmek yerine oluşturduğunuz disk bölümüne kurulumu yapabilirsiniz.