jaschjasch
Çalışkan
Sistemim izlediğim oyun testlerine göre de CS:GO'da az fps veriyor anlamadığım şekilde, düşük ayarlarda 4:3 150 Fps zor alıyorum. GPU kullanımı %60+, CPU kullanımı %50+. Rx6600 ekran kartım bozulmadan önce 170'den aşağı düşmüyordu. Napacağım bilmiyorum. Şuanki ekran kartımın iade süresi bitmedi, iade edip üzerine 1200TL ekleyip RX7600 almak mantıklı mı? Tabi iade talebi kabul edilirse.%90 üzeri GPU kullanımı olduğuna göre performansını kısıtlayan parça GPU. 2x16 GB RAM'e geçsen de kayda değer performans artışı muhtemelen alamazsın.
Böyle bir şey yok. Çift kanal belleğin olayı CPU'dan belleklere giden 128 Bit veri yolunu tam kapasite kullanabilmek. CPU'daki bellek kanalları bu 128 Bit veri yolunu 64-64 olarak bölüşüyor. Tek bellek kullanıldığı zaman CPU 64 Bit veri yoluyla belleğe bağlanmış oluyor, bant genişliği teoride yarı yarıya düşüyor. Belleklerin kendi aralarında anlaşıp iş bölümü yapması gibi bir durum yok. CPU yönetiyor hepsini.
Maksimum performans için çift rank 2 bellek modülü veya tek rank 4 bellek modülü kullanılmalıdır.