Stebb
Uzman
Yok, hedefine göre antrenman yapmak zorundasın. Hibrit atlet olmak istiyorsan her daldan bir şeyler yap, powerlifter olacaksan SBD'den vazgeçme ihtimalin yok, vücut geliştirme ile ilgileniyorsan ve en küçük kas gelişimi bile artık senin için önemliyse paşa paşa optimal hareketlere yöneleceksin. Bu da bahsettiğimiz dumbell fly hareketini en azından vücut geliştirmeci açısından bakıldığında elemeli, tabii sen bilirsin. Yine de hiçbir şeyi senin gibi dayatmaya çalışmıyorum, sadece hipertrofik olarak daha iyi hareketlerin olduğunu belirtiyorum.Ben old school tavrı yapmıyorum bu arada, uzun vadede ekmek yemek istiyorsan dengeli antrenman yapmak zorundasın.
Antrenman açısından hipertrofi ağırlıklı bir anlayışım var. Saçma sapan demek biraz desteksiz, ki tamamen izole hareket de yapmıyorum. Göğüs günümde dips yaparım bazen mesela, makinelerin dolu olduğu veya bazen sadece makine ile yapasım gelmediği için dumbell bench press, ya da smith ile düz bar bench press de yaparım. Bu kadar derin değil bu mevzular, sadece hipertrofik açıdan daha üstün hareketler olduğunu belirtiyorum, bir de daha garanti hareketler işte. Fly'da sakatlanma riskin var, özellikle benim kullandığım 6-8 tekrar aralığında hareketleri yapıyorsan.
Dumbell Fly'ı failure'a götürmeyi dene bir kere 25 veya 30'larla. Bakalım en dibe inip çıkarken neler yaşayacaksın, bu noktaları da atlamamak lazım. İnsanların antrenman stillerini, tekrar aralıklarını bilmeden çok atıp tutmak hoş değil. Saçma sapan, neye göre peki?