Ben old school tavrı yapmıyorum bu arada, uzun vadede ekmek yemek istiyorsan dengeli antrenman yapmak zorundasın.
Yok, hedefine göre antrenman yapmak zorundasın. Hibrit atlet olmak istiyorsan her daldan bir şeyler yap, powerlifter olacaksan SBD'den vazgeçme ihtimalin yok, vücut geliştirme ile ilgileniyorsan ve en küçük kas gelişimi bile artık senin için önemliyse paşa paşa optimal hareketlere yöneleceksin. Bu da bahsettiğimiz dumbell fly hareketini en azından vücut geliştirmeci açısından bakıldığında elemeli, tabii sen bilirsin. Yine de hiçbir şeyi senin gibi dayatmaya çalışmıyorum, sadece hipertrofik olarak daha iyi hareketlerin olduğunu belirtiyorum.

Saçma sapan bir antrenman anlayışın var.
Antrenman açısından hipertrofi ağırlıklı bir anlayışım var. Saçma sapan demek biraz desteksiz, ki tamamen izole hareket de yapmıyorum. Göğüs günümde dips yaparım bazen mesela, makinelerin dolu olduğu veya bazen sadece makine ile yapasım gelmediği için dumbell bench press, ya da smith ile düz bar bench press de yaparım. Bu kadar derin değil bu mevzular, sadece hipertrofik açıdan daha üstün hareketler olduğunu belirtiyorum, bir de daha garanti hareketler işte. Fly'da sakatlanma riskin var, özellikle benim kullandığım 6-8 tekrar aralığında hareketleri yapıyorsan.

Dumbell Fly'ı failure'a götürmeyi dene bir kere 25 veya 30'larla. Bakalım en dibe inip çıkarken neler yaşayacaksın, bu noktaları da atlamamak lazım. İnsanların antrenman stillerini, tekrar aralıklarını bilmeden çok atıp tutmak hoş değil. Saçma sapan, neye göre peki?

Yok, hedefine göre antrenman yapmak zorundasın. Hibrit atlet olmak istiyorsan her daldan bir şeyler yap, powerlifter olacaksan SBD'den vazgeçme ihtimalin yok, vücut geliştirme ile ilgileniyorsan ve en küçük kas gelişimi bile artık senin için önemliyse paşa paşa optimal hareketlere yöneleceksin. Bu da bahsettiğimiz dumbell fly hareketini en azından vücut geliştirmeci açısından bakıldığında elemeli, tabii sen bilirsin. Yine de hiçbir şeyi senin gibi dayatmaya çalışmıyorum, sadece hipertrofik olarak daha iyi hareketlerin olduğunu belirtiyorum.

Antrenman açısından hipertrofi ağırlıklı bir anlayışım var. Saçma sapan demek biraz desteksiz, ki tamamen izole hareket de yapmıyorum. Göğüs günümde dips yaparım bazen mesela, makinelerin dolu olduğu veya bazen sadece makine ile yapasım gelmediği için dumbell bench press, ya da smith ile düz bar bench press de yaparım. Bu kadar derin değil bu mevzular, sadece hipertrofik açıdan daha üstün hareketler olduğunu belirtiyorum, bir de daha garanti hareketler işte. Fly'da sakatlanma riskin var, özellikle benim kullandığım 6-8 tekrar aralığında hareketleri yapıyorsan.

Dumbell Fly'ı failure'a götürmeyi dene bir kere 25 veya 30'larla. Bakalım en dibe inip çıkarken neler yaşayacaksın, bu noktaları da atlamamak lazım. İnsanların antrenman stillerini, tekrar aralıklarını bilmeden çok atıp tutmak hoş değil. Saçma sapan, neye göre peki?
Dips iyi bir hareket değil, ne tricepse ne göğüse yüksek EMG oranı ile sinyal gönderebilmek mümkün değil.

Bence dips yapmak başlı başına bir hata. Cable cross hipertrofi için daha iyi.

Bilmem anladın mı, kendinle çelişiyorsun. Kimin ne için idman attığı bilmeyip hareketlere sallıyorsun. Her şey bir bodyci için hipertrofi olsaydı benchi bırak dumbell press bile yapmak mantıklı olmazdı. Full makine çalışırdı herkes.

Alakasız edebiyat yapmışsın bu arada, pec dips dediğin zibidi sibop hareket dumbell pressin yerini alabilecek bir hareket değil. İster kabul et ister etme.

Dips iyi bir hareket değil, ne tricepse ne göğüse yüksek EMG oranı ile sinyal gönderebilmek mümkün değil.

Bence dips yapmak başlı başına bir hata. Cable cross hipertrofi için daha iyi.

Bilmem anladın mı, kendinle çelişiyorsun. Kimin ne için idman attığı bilmeyip hareketlere sallıyorsun. Her şey bir bodyci için hipertrofi olsaydı benchi bırak dumbell press bile yapmak mantıklı olmazdı. Full makine çalışırdı herkes.

Alakasız edebiyat yapmışsın bu arada, pec dips dediğin zibidi sibop hareket dumbell pressin yerini alabilecek bir hareket değil. İster kabul et ister etme.
Alabilir demedim ki hiçbir zaman, bazen zevk için yapıyorum dedim. Şahsi antrenmanlarım hipertrofi ağırlıklı ama zevk aldığım hareketleri de eklemekten çekinmiyorum, çünkü ben vücut geliştirmeci değilim.

Ve yine saldırgan bir tavır takınıyorsun niyeyse. Çürütüldüğün noktayı görmezden gelip antrenmanıma zevk amaçlı koyduğum hareketten beni eleştirmeye çalışıyorsun. Çok garip bir saldırgan tavırdasın, iyi forumlar.

Ki bu arada, dips bir press varyasyonudur. Cable cross ile bağlantısını göremedim.

Son düzenleme:
Alabilir demedim ki hiçbir zaman, bazen zevk için yapıyorum dedim. Şahsi antrenmanlarım hipertrofi ağırlıklı ama zevk aldığım hareketleri de eklemekten çekinmiyorum, çünkü ben vücut geliştirmeci değilim.

Ve yine saldırgan bir tavır takınıyorsun niyeyse. Çürütüldüğün noktayı görmezden gelip antrenmanıma zevk amaçlı koyduğum hareketten beni eleştirmeye çalışıyorsun. Çok garip bir saldırgan tavırdasın, iyi forumlar.

Ki bu arada, dips bir press varyasyonudur, cable cross ile bağlantısını göremedim.
Antrenman sırasında hipertrofi ağırlıklı bir anlayışım var yazmışsın paragrafta. Çok edebiyat yaptın kral, görüşmek üzere.

Kendinle çelişiyorsun. Bir bodyci full hipertrofi ağırlıklı gitmemeli bu arada. Onu da bil, neyse bu başka apayrı bir konu. Bir bodycinin de dips yapabiliyor olması ve yapması gerekiyor zaten, şahane compound bir hareket çünkü.

Dips ve cable crosssun bağıntısı olmak zorunda değil, sadece rastgele örnek verdim. 👋🏿

O zaman sana şu şahane soruyu soralım, bench press yapmak, dumbell press yapmak yerine bir bodyci sadece makineyle mi çalışmalı? Hayırsa neden hayır 🤔

Antrenman sırasında hipertrofi ağırlıklı bir anlayışım var yazmışsın paragrafta. Çok edebiyat yaptın kral, görüşmek üzere.

Kendinle çelişiyorsun. Bir bodyci full hipertrofi ağırlıklı gitmemeli bu arada. Onu da bil, neyse bu başka apayrı bir konu. Bir bodycinin de dips yapabiliyor olması ve yapması gerekiyor zaten, şahane compound bir hareket çünkü.

Dips ve cable crosssun bağıntısı olmak zorunda değil, sadece rastgele örnek verdim. 👋🏿
Kendin de diyorsun, hipertrofi “ağırlıklı”. Tamamen hipertrofik ilerliyorum dememişim.

Bir vücut geliştirmeci de tamamen hipertrofi ağırlıklı gitmelidir, senin demenle olmuyor bu işler. Vücut geliştirmeci dediğimiz kişiler, podyuma çıkan insanlardır, onlar için görünüş dışında, kas büyüklüğü ve proporsiyon dışında önemli bir şey yok.

O zaman sana şu şahane soruyu soralım, bench press yapmak, dumbell press yapmak yerine bir bodyci sadece makineyle mi çalışmalı? Hayırsa neden hayır.
Tamamen podyuma kilitlenmiş bir vücut geliştirmeci iseniz, düz bar bench press kas gelişimi açısından zaten elenmeli. İyi açılı makineler varsa, örneğin Hammer Strenght’in makineleri. Makineler ilk tercih olmalı, yanında dumbell da yapılabilir. Fakat makine ile daha iyi bölge bölge odaklanılabileceği bir gerçek.

Benim eleştirdiğim ana hareket dumbell’in fly varyasyonu bu arada, onu da es geçmeyin yazarken.

Son düzenleme:
@Stebb,
6 kere Classis Olympia şampiyonu olmuş Chris Bumstead bir aralar aktif olarak dips yapıyordu idmanlarında.

2024 Olympia şampiyonu Samson Dauda da göğüs günlerinde incline smith press yapıyor.

Yanlış yolda olabilirler mi 🤔

@Stebb,
6 kere Classis Olympia şampiyonu olmuş Chris Bumstead bir aralar aktif olarak dips yapıyordu idmanlarında.

2024 Olympia şampiyonu Samson Dauda da göğüs günlerinde incline smith press yapıyor.

Yanlış yolda olabilirler mi 🤔
Arnold da kürek çeker gibi row yapıyordu, doğrusu o mu? Şakacı bir adamsınız hocam, komedyenliği deneyin bi’ ara.

Dediğimi zaten yine anlamamışsınız, sporcunun başarısı ile alakası yok bu işin. Bizim Türklerin klasik düşüncesidir bu zaten, Ronnie de ucube formlarda row yapardı, doğrusu yine o değil. Levrone 40-50lik dumbell’larla terörist form hammer curl yapardı, yine doğrusu o değil.

Bir sporcunun başarılı olması için her şeyi dört dörtlük yapması gerekmiyor. O adamlar milyarda bir genetik, senin benim gibi değiller. En doğrusunu yapmadan da inanılmaz gelişim sağlayıp en üst derecelere oynayabilirler, bu onların en hipertrofik hareketleri, en optimal biçimde yaptığını göstermez.

Son düzenleme:
@Stebb,
Arnold 30 sene önce yapıyordu, banane Arnold'dan.

Söylediğin sporcular eski sporcular, güncelden örnek verdim bilerek.

Dünyanın şu an en iyi iki bodycisi dips ve incline smith yapıyor, ama bunlar hipertrofi odaklı hareketler değil ve yanlış senin dediğine göre.

Hala yanlış yaptıklarını söylüyorsun, bu gerçekten de inanılmaz.

@Stebb,
Arnold 30 sene önce yapıyordu, banane Arnold'dan.

Söylediğin sporcular eski sporcular, güncelden örnek verdim bilerek.

Dünyanın şu an en iyi iki bodycisi dips ve incline smith yapıyor, ama bunlar hipertrofi odaklı hareketler değil ve yanlış senin dediğine göre.

Hala yanlış yaptıklarını söylüyorsun, bu gerçekten de inanılmaz.
Yanlış yapıyorlar demek bir yerde, daha iyisi olduğunu söylemek bir yerde. Anlamamazlıktan niye geliyorsun, kabullenilemeyecek bir şey söylemiyorum sana şu anda. Hipertrofi açısından daha iyi hareketler her zaman olabilir sonuçta.

Levrone 2018 civarında bile yarıştı bu arada, o kadar da eski bir sporcu değil.

Bir bireyin, tamamen göğüs odaklı açıları hesaplanarak yapılmış makinenin, dips veya incline chest press'ten daha hipertrofi odaklı olduğunu kabullenememesi bence bağnaz bir davranış. Korkunç. Ki tekrarlayalım konu dumbell fly ile pec-deck arasındaydı, sanırım hatalı olduğunu söylemekten çekiniyorsun şu anda.

Son düzenleme:
Bir bireyin, tamamen göğüs odaklı açıları hesaplanarak yapılmış makinenin, dips veya incline chest press'ten daha hipertrofi odaklı olduğunu kabullenememesi bence bağnaz bir davranış. Korkunç.
Birilerinin de her şeyin her zaman hipertrofi odaklı olmadığını ve olmaması gerektiğini anlayamaması daha da korkunç. 10 mesajın neresinden hipertrofi açısından makinenin daha iyi olmadığını savunduğumu çıkarttın, bence bu bağnaz değil de ahraz bir davranış.

Haydı hayırlı akşamlar. Uzattın.