Detaylar
Kim cevapladı?Nefs İlmi
Üstün
- Makaleler
- 81
Yalnız ben de öyle olduğunu düşünüyorum.
"Kanki işimizi gör."
"Tm babbaaa, TR GG WP derim senin için."
World Bank ne diyor bilmiyorum ama IMF, Milei için biraz daha takılsın bakalım modunda.Arjantin için de aynı şeyi söylerse samimiyetine inanacağım. Aksi takdirde, bunu sipariş üzerine yapılmış bir haber olarak değerlendirmeye devam edeceğim.
- Makaleler
- 1
Ya, imkansız demiyorum ama koskoca Dünya Bankası, yani asker arkadaşı değil sonuçta. Ki biz de şirket olarak aşırı vergi ödemeye başladık. Haklılık payı olduğunu vergilerimizle de biliyorum.Yalnız ben de öyle olduğunu düşünüyorum.
"Kanki işimizi gör."
"Tm babbaaa, TR GG WP derim senin için."
Ek olarak, bir ekonomi YouTube kanalında izlediğim kadarıyla, Arjantin'in yaptığı ekonomi politikasının tehlikeli ve uzun vadeli bir plan olmadığını söylemişlerdi. Ekonomisi dolara endeksli mi olacak, vaad ediyordu, ben yanlış hatırlıyor olabilirim. Ama tek hatırladığım, kısa vadede iyi iş ama uzun vadede kötü sonuçlar oluşturacak bir ekonomi yürüttüğünü duymuştum.@Hans, gerçek enflasyonu bile bilmediğimiz bir ortamda her şey mümkün. Arjantin ile neredeyse her açıdan benzer durumdayız. Bu nedenle Arjantin örneğini verdim.
Son düzenleme:
Eğer doğru anladıysam, verginin enflasyonla mücadelede bir araç olarak kullanılmasını destekliyorsunuz, değil mi? Bu nedenlerden ötürü, belirli bir ölçüde haklılık payı olduğunu düşünüyorsunuz.Haklılık payı olduğunu vergilerimizle de biliyorum.
Arjantin'de zenginlik, azınlığın elinde toplanmış durumda - bizde olduğu gibi. 2022 verilerine göre, GSYH'nin neredeyse yarısı, nüfusun yalnızca %20'sini oluşturan elit bir kesime gidiyor. Bu "şanslı" azınlık kişi başı 32 bin dolarlık bir servete sahipken, geri kalan milyonlar, 9 bin dolarla yetinmek zorunda. Türkiye ile benzer bir Gini katsayısına sahip olan Arjantin'de de, gelir adaletsizliği sonucu zenginler lüks içinde yaşarken, yoksullar geçim derdinde. Ayrıca Arjantin de bizimle paralel "mücadele" planları yürütüyor.Ek olarak, bir ekonomi YouTube kanalında izlediğim kadarıyla, Arjantin'in yaptığı ekonomi politikasının tehlikeli ve uzun vadeli bir plan olmadığını söylemişlerdi. Ekonomisi dolara endeksli mi olacak, vaad ediyordu, ben yanlış hatırlıyor olabilirim. Ama tek hatırladığım, kısa vadede iyi iş ama uzun vadede kötü sonuçlar oluşturacak bir ekonomi yürüttüğünü duymuştum.
NexusTS
Yetkin
- Makaleler
- 1
Halen Ekonomi'de bir ilerleme yok hocam emin miyiz düzelteceğine? Düzeltse bile başka sorunlar var Bunu'da hatırlatırım tek ekonomi düzelince çözülmüyor bazı şeyler.
Mesela eğitim, adalet ve mülteci sorunu.