Dünyanın başındaki ABD ve Batı belası

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Pesimist
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 175
  • Görüntüleme Görüntüleme 7B
  • Etiketler Etiketler
    abd
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
@Recep Baltaş İslam eleştirinizin yüzeysel olduğunu düşünüyorum. Gericiliğin kaynağı din değil, dümdüz mideye giren yemektir. Orta ve alt sınıf ne kadar doyarsa o kadar dışarıya tolerans artar, muhafazakarlık azalır.

Afganistan'da on yıllardır ABD'nin körüklediği savaş yüzünden, Orta Doğu'da "Saddam kozmik silah kullanıyor hö" diyerek girmeleriyle birlikte bitmeyen zulüm hala sürdüğünden; Yemen'de, Batı Afrika'da, Filistin'de ve akla gelebilecek her zulmün devam ettiği şu dönemde her bir nanenin kaynağı neredeyse ABD ve NATO. Sonra da "bu salaklar niye dünya ile entegre olamamış, çünkü İslam" diyoruz. Yahu izin mi verdiler?

Boşnaklar "Ramazan geldi, bira fiyatları düştü" derken Endonezyalılar trans bireylere okeyleniyor. Ya şu insanlara azıcık medeniyet gelse zaten düzelecek, din modernize edilecek. Ama acaba niye gelmiyor? Damn, galiba büyük bir kara güç var üzerimizde. Just sayin'.

Yahu senin ülkende bugün bir kadın 6 parçaya ayrıldı adaletsizlikten dolayı, halen daha dıjjjj güçler diye laf geveliyorsun.

Ne alaka kardeşim ? Sen benim düşüncemi nereden biliyorsun ? Sırf geleneksel yaşamı savunuyorum diye beni molla ilan etti adam. Tuhaf, belki Sosyal Darwinistim ve sağ gelenekselci görüşü savunuyorum nereden bileceksin ? Dini yönetimi, batı oligarklarının oluşturduğu ahlak dışı sisteme tercih etmem de gayet geçerli sebeplere bağlı. Sende hala Ekşi sözlük klişelerini bana atıyorsun. Ona bakarsan bu ülkede pek çok suç işleniyor, yani attığın bir iki video neyi amaçlıyor onu çözemedim. Neyse, uzatmanı daha fazla istemiyorum. Bir an önce konu kitlensin köylü köyüne gitsin. Çünkü daha fazla tartışmak istemiyorum, ne sen beni değiştirisin ne ben seni değiştiririm. Kimse kimsenin kafasına silah dayamıyor, bu tarz tartışmalı görüşler tarihin her döneminde vardı, biz sadece konuşuruz neticede bir şeyi değiştirebilecek güce sahip değiliz. Edward BERNAYS ne demiş ? "Eğer kamuoyu arkanızda değilse, başarılı olamazsınız."

Son düzenleme:
ABD kaç yıllık ülke? Bu süre zarfında neden İ dünyası süper güç olamadı? Yine kendi suçları için başkasını suçlama durumu görüyorum.

ABD kaç yıllık ülke? Bu süre zarfında neden İ dünyası süper güç olamadı? Yine kendi suçları için başkasını suçlama durumu görüyorum.
Oldular, geçmişe gidersek kendiniz kaybedersiniz. İslam'ın Altın Çağı'ndan bahsetmeyeyim.

Ayrıca geçmiş başka, bugün başka. Modern hukuk başka, öncesi başka. Süper güç olmak da bir ölçüt değil. Kıyas yapmak zor.

Mesela Hristiyanlık gerici değil mi Allah aşkına? E bu adamlar şu anda neden secde edercesine örnek alınıyor? Yahudilik Islam'dan bile gerici, şu an İsrail neden çölün içinde bir vaha kurabilmiş? Arap olmadıkları için mi? Müslüman olmadıkları için mi? Bence değil. Salt bir ırkçılık ya da islamofobiyi de argüman olarak kabul etmiyorum, şimdiden haber vereyim.

Orta Doğu'ya ve Kuzey Afrika'ya döneyim, Baasçılık nedir biraz bakının. Tamamen iyimser bir şekilde söylüyorum. Aynı şekilde Afganistan'da gerici örgütler desteklenmeden önceki hallerine bir bakın. Batı Afrika'da pan-afrikanizm nedir biraz bakın, Thomas Sankara kimmiş bakın. Gerçekten çok dolu, bilimsel ve toplumcu insanlar bulacaksınız. Hepsi de İslam kültüründen çıkma insanlar bunlar. Belli ki başka bir sıkıntı var. Islam, gericilik adina "slightly" bir neden olabilir ama tek nedeni değil.

Mesela Hristiyanlık gerici değil mi Allah aşkına? E bu adamlar şu anda neden secde edercesine örnek alınıyor?
Vaktinde din çok sorun yarattı ve bilimi bile engelledi. Avrupa da sorunları fark edip laiklik yolunda ilerledi. Kimse “Hristiyanlık, ooo!” demiyor. İsveç ve Fransa gibi ülkelerde inançlı insanları zor bulursunuz.

Son düzenleme:
Avrupa'da imparatorlukların yıkılışı ve cumhuriyetin gelişi bile çok yakın bir tarihe dayanıyor. Hele laiklik belki de bundan da yeni. Avrupa halkları da belli ki biraz zor uyanmış.

Avrupa halkları demişken, Fransa'da hâlâ neden koloniyalizm sürüyor? Modern hukuka neden uyulmuyor? Yeni Kaledonya'ya neden Fransa lehine oy verecek insanlar ihraç ediliyor? Hmm, acaba bu Avrupalıların kanında insan düşmanlığı olabilir mi?

Şaka bir yana hayır; mevzu din, ırk falan değil. Mevzu sistem. Sistemin değişmesi gerekiyor. Lakin bu şekilde devam edip yıkıcı bir tavır alırsak birbirine tamamen düşman imanlı-imansız toplum yaratacağız, ve görüyorum ki bu iki kesim de bir şeyleri değiştirme adına istekli değil. Hem istekli olmak hem de geniş bir pencereden bakabilmek gerekli.

Ben, bunca zorluğa rağmen ilerici insanlar çıkarabilmiş Orta Doğu halklarını tebrik ediyorum. Batı Afrika uluslarını şu anki ve geçmişteki mücadeleleri dolayısıyla tebrik ediyorum. Filistin haklarını onurlu savaşlarında tebrik ediyorum. Yemen'i Kizildeniz'de yaptıkları için kutluyorum.

Çözüm, kanımca, anti-emperyalizm. Ulusların kendi kendine bırakılması ve eğer bırakılmıyorsa buna karşı savaşılması. Atatürk'ün de dediği gibi, "Bir ulus birbirine sımsıkı bağlı olmayı bildikçe yeryüzünde onu dağıtabilecek bir güç düşünülemez."

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…