Dünyanın başındaki ABD ve Batı belası

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Pesimist
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 175
  • Görüntüleme Görüntüleme 7B
  • Etiketler Etiketler
    abd
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Her istediğimi elde etmek istiyorum, o kadar...

Her istediğimi elde etmek istiyorum, o kadar...
Konu ile alakasız mesajlar yazıp duruyorsun ondan silinmiş veya düzenlenmiş olmasın?. Senin kadar konu üstüne konuda ısrarla gereksiz ve alakasız mesaj atmaya devam eden ve bunun farkına varmayan başka bir şahıs görmedim daha.

Anlıyorum.

Böyle ağzına kürekle vuracaksın işte.

Ya senin ben yalanını *******! Senin ben, yalanını *******!

Ya bi ******* git ****** ****** seni.

Batı rüyası.

Son düzenleme:
Konu çok saptırılmış ama bence saçma. Ortadoğu da 6 yaşında evlendirilen çocuklar, evden çıkartılmayan kız çocukları, tecavüz vesaire gibi binlerce olay var şu anda. Geçmişe baktığın zaman batı da temiz değil. Ama Recep Baltaş'ın dediği gibi şu anda o Ortadoğu fareleri tek tek Avrupaya kaçıyor. Kaçtıkları yerleri mahvediyorlar. Bu gibi olayları yaşatıyorlar. Eğitimsiz günümüzden 300 yıl geride bir toplum şu an da Ortadoğu. Bu Ortadoğu fareleri Avrupaya da kolay kolay gidemiyor, giderken yolda ölmeyi göze alıp gidiyor. Bu durumda durup biraz düşünmek lazım.

Aşırı sağı başımıza kakanlar da zaten 80'ler sonrası neoliberal politikalar ve emperyalizm. İnsanları üstü örtülü bir şekilde köle haline getirenlere karşı sınıfsal bir tepki var. Ama aynı insanlar; bunun yerine mülteci problemi, woke akımı, sokak köpeği problemi gibi sorunlarla uyutuluyor. Bunlar elbette -çoğunlukla- problem ama daha detaylı incelemek gerekli. Yoksa etrafini yeterince incelemeyen, at gözlüğü takmış aşırı sağcı bir dallamaya dönüşüyoruz. Özünde sınıfsal bir tepki versek de dikkatimizi, odağımızı dağıtıyorlar.

Örnekleri irdeleyeyim mesela:

Mülteci Problemi​

ABD, Orta Doğu'ya girer ve işler karışır. ABD, cihatçı Afganları destekler ve yine iş karışır. Emperyalizm, bu tip sorunlar yaratıyor.

Dünyanın en zengininin mesul olduğu sera gazı emisyonu grafiğini bırakayım.

Gaz salınımının yarısından sorumlular. İklim değişikliği göç demek. Pakistan, Hindistan, Afganistan coğrafyasının yaşanamaz hale gelmesi demek. 1 milyarı aşkın insan yaşıyor burada. Zenginler, bu tip sorunlar yaratıyor.

Woke akımı​

Yine kapitalizmin, etrafında görüp görebileceğimiz her şeyi bir metaya çevirme hırsından kaynaklı bir sorun. Neoliberalleşmeyle artık iyice vahşi bir hâl aldı.

Köken olarak sol bir akımdır. Irksal ayrımlara karşıtlık, cinsel yönelimlerin olumlanmasına yönelik oldukça pozitif tavırlar içerir. Lakin dediğim gibi, artık metalaşmış bir hâlde. Türkiye'deki LGBT STK'ları dahi Avrupalı liberallerce fonlanıyor. Akımın neredeyse sol siyaset ile alakası kalmamış durumda.

Diziler, reklamlar vs. derken çepeçevre propaganda ile karşı karşıyayız. Bu tip sülüklerin derdi haklarda ve özgürlükte eşitlik değil, LGBT bireylerden ne kadar faydalanabilirsek kârdır zihniyeti. Neoliberalizm, kapitalizm.

Sokak köpeği problemi​

Yukarıdaki madde ile neredeyse aynı. Mama lobisi diyeyim, fazlası kalsın. Kâr hırsı ve neoliberal hükümetler altımızı kazıyor. Hiçbir aşırı sağcı partinin, aşırı sağcı siyasi kişiliğin bunları anlattığını sanmıyorum.

Hatam varsa da konuşalım, belki benim de fikrim değişecektir.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…