Japonya'da doğmak isterdim diyorum, Japonya'da doğsan ırkçılık görmezsin. :D Japon olsan nasıl bir ırkçılık görmeyi bekliyorsun? Ülke senin zaten.
Tabii batılı birisi gitse garip karşılanır.
Depresyon olayı da kişiye bağlı bir şey herkes depresyon geçirmiyor.
Ben seni taglemedim ki. Japonya'da doğmayı çok güzel zannediyorsunuz ya sorun o zaten. Animeler gerçekleri yansıtmıyor malesef. Batının rahatlığını doğuda bulamazsın kolay kolay. Düzen = rahatlık diye bir şey yok. O zaman İsviçre'yi at çöpe gitsin sonuçta anime yapılmayan ülkeden adam olmazdı.

Evet doğru fakat Japonya yazanlar bunları bilmiyor dediğinde konu bana da gelmiş oluyor.

Japonya'da doğmayı çok güzel zannediyorsunuz ya sorun o zaten. Animeler gerçekleri yansıtmıyor maalesef. Batının rahatlığını doğuda bulamazsın kolay kolay

Rahat olsun orada yaşayım amacı ile yazmadım. Japonya en zorlanabileceğin ülkelerden birisi doğru. Kültür, doğa, teknoloji, sinema, olarak diğer ülkelerden farklı bir deneyim sunduğu için, enteresan şeylere sahip olduğu için, bu zorluklar benim için önemli değil.
Herkesin fikri farklıdır. Japonya'yı sadece Animeden dolayı sevmiyorum, üste saydığım nedenler de var. Kısaca gülü seven dikenine katlanır. Kötü taraflarını biliyorum.

Düzen = rahatlık diye bir şey yok. O zaman İsviçre'yi at çöpe gitsin sonuçta anime yapılmayan ülkeden adam olmazdı.

Rahat olduğu için değil ülkenin yaşayış biçimini seviyorum. Yaşanabilir diyince anladığımız şey farklı.

Eğer tekrar doğacaksam bence net olarak iskandinav ülkeleri. Ama eğer sonradan göç olarak diyorsanız; bence Kanada veya ABD. Avrupa'ya sonra göç ederseniz bir tık sıkıntı yaşayabilirsiniz, ulus ülkeleri olduğundan dolayı.

Yeni Zelanda, Japonya, İsviçre, ABD, Almanya
(Yorumlarda biri Japonya'ya sallamış ABD'nin Asya versiyonu olan bir ülkeye animeler gerçekleri yansıtmıyor demek hıh.)

Bu ay bu "en mükemmel ülke" ile ilgili olan gördüğüm 13. konu. Ülkenin durumunun ne kadar vahim olduğu her yönden belli oluyor.

Ayrıca, net olarak İsviçre.
Hocam mesajını yeni gördüm, konuyla çok alakası yok ülkenin durumu vahim demişsin ama şahsi görüşüm Avrupa suç oranı olarak bizi geçti, belirli ülkeler hariç Avrupa bildiğin Gotham’a döndü devamlı hırsızlık, gasp haberi görmeye başladım son zamanlarda, ekonomileri bizi 10 a katlar ama suç oranı olarak eşitiz başımızdaki malum kişi giderse Avrupa’yı geçeriz bence güvenlik olarak.

Hocam mesajını yeni gördüm, konuyla çok alakası yok ülkenin durumu vahim demişsin ama şahsi görüşüm Avrupa suç oranı olarak bizi geçti, belirli ülkeler hariç Avrupa bildiğin Gotham’a döndü devamlı hırsızlık, gasp haberi görmeye başladım son zamanlarda, ekonomileri bizi 10 a katlar ama suç oranı olarak eşitiz başımızdaki malum kişi giderse Avrupa’yı geçeriz bence güvenlik olarak.
Suç oranı eşit olabilir, ama şu detayı gözden kaçırıyorsunuz: Avrupa’nın nüfusu bizim nüfusumuzun katbekatı. Zaten son yıllarda gelişen siyasi ve ekonomik olaylar, tüm dünyayı etkilemiş durumda. Amerika’nın yaşadığı siyasi ve ekonomik zorluklar, tüm dünyayı sarstı, çünkü orası amerika. Dünyanın en büyük devletlerinden biri. 3. Dünya savaşının çıkmasına çok bir şey kalmadı bana kalırsa. Trump çok radikal kararlar almakta ve kendi topuğuna sıkmakta çoğunluğa göre.

Velhasılkelam, haklı olduğunuz bir nokta var, o da baştaki adamın hâlâ başta olması. Yine de Avrupa’da ki suç oranın artmasını son yıllarda gelişen siyasi olayların ve eli kulağında olan 3. Dünya savaşının etkilerine bağlıyorum.

Suç oranı eşit olabilir, ama şu detayı gözden kaçırıyorsunuz: Avrupa’nın nüfusu bizim nüfusumuzun katbekatı. Zaten son yıllarda gelişen siyasi ve ekonomik olaylar, tüm dünyayı etkilemiş durumda. Amerika’nın yaşadığı siyasi ve ekonomik zorluklar, tüm dünyayı sarstı, çünkü orası amerika. Dünyanın en büyük devletlerinden biri. 3. Dünya savaşının çıkmasına çok bir şey kalmadı bana kalırsa. Trump çok radikal kararlar almakta ve kendi topuğuna sıkmakta çoğunluğa göre.

Velhasılkelam, haklı olduğunuz bir nokta var, o da baştaki adamın hâlâ başta olması. Yine de Avrupa’da ki suç oranın artmasını son yıllarda gelişen siyasi olayların ve eli kulağında olan 3. Dünya savaşının etkilerine bağlıyorum.
Hocam Trump'ın artık çok yaşlandığını düşünüyorum. Niye istifa etmiyor anlamıyorum. Dünyayı uçuruma atacağına git köşene çekil be adam.