Makaleler
1
Çok rahatsız edici bir durum yaşıyorum. Azerbaycan'da gitmediğim doktor kalmadı. Yaptırmadığım tomografi sonuçları kalmadı ama hiçbir şey çıkmıyor. Lakin burnumun arkasından ağıza sanki su pompalıyor gibi akıntı oluyor. Yani pompalıyor derken abartı derece su pompalamak gibi değil akıntı oluyor yani geniz ama bu sarı iltihaplı olan zamanlar da oldu ama onu da son gittiğim bir doktor bu hastalık atrofik rinit mi ne ondan ama her neyse kafamı kesip atasım geliyor. Her gün uyanıp burnumu tuzlu su ile yıkayıp o sıvıyı yere atmaktan bıktım. Tabii buna da çok şükür ama ne olursunuz bunu durduran bir şey yok mu ben ne yapayım?

Son düzenleyen: Moderatör:
Gecmis olsun. Doktorlar bir şey bulamadilarsa ne dediler? Sorunun psikolojik olduğunu söylemişlerdir sanıyorum?
Farenjit var bende de, kurtulmak mümkün değil her yıl yaşıyorum mutlaka, ilaç da etki etmiyor ancak hafifletiyor geçene kadar. Bazi şeyler kronik de olabiliyor evet.

Gecmis olsun. Doktorlar bir şey bulamadilarsa ne dediler? Sorunun psikolojik olduğunu söylemişlerdir sanıyorum?
Farenjit var bende de, kurtulmak mümkün değil her yıl yaşıyorum mutlaka, ilaç da etki etmiyor ancak hafifletiyor geçene kadar. Bazi şeyler kronik de olabiliyor evet.
Sağol hocam. Evet, doğru tahmin ettin. Psikoloji doktoruna da gittim, hatta "Alakası yok, normal insansın onu kim söyledi dedi sana? dedi. 2022 yılından beri akıyor. 2 KBB uzmanı ameliyat söyledi. Son gittiğim doktor çok insaflı doktor gerçekten de. Rufiq çözümü yok dedi. Gümüş suyunu damcısını önerdi 11 gün onu damlat dedi sonra da şunu yap. Sinüs yıkama kitine bir şişe gentamicin kır ve şırınga ile çek püskürt sinüs yıkama kitinin içerisine ve iyice çalkalayıp yüksek basınc uygulamadan kafanı öne bakacak şekilde her gün uyumadan önce yıka o Seni rahatlatacak. Geçerken rahatlatıyor. Ama gentamicin çok geniş enfeksiyonu mahveden antibiyotik türüdür. Sadece 2 saat sonra yeniden akıntı başlıyor ondan sonra garip yani. Yapmadığım hatta bal + papatya çayını da karıştırıp burnuma vurdum o da rahatlatıyor ama durmuyor akıyor. Diğer bir doktor da şey dedi. Bu Sende çok şiddetli akıyor normal insanlarda mesela kendisinden örnek verdi bende de akıyor ama yutuyorum.

@Rufiq Türkiye'deki doktorlara yurt dışından bir suru insan geliyor. Belki devayı burada bulacaksınız. Uzmanları arastirir yola koyulurdum yerinizde olsam, gecmis olsun tekrardan.

Genel olarak rinit türlerine kalıcı bir tedavi yöntemi yok gibi düşünüyorum ben. Alerjik rinit var bende de ilaçlarla yaşıyorum polen ayında. O ilacı bir gün almayı unutayım o günüm zehir oluyor.

Her şeyi denedim hocam. Acaba Türkiye'ye mi gelsem diyorum bilemiyorum.

@Rufiq Türkiye'deki doktorlara yurt dışından bir suru insan geliyor. Belki devayı burada bulacaksınız. Uzmanları arastirir yola koyulurdum yerinizde olsam, gecmis olsun tekrardan.

Vallah evde onu da diyorum. Türkiye'de Dokuz Eylül Hastanesini de diyorlar İzmir'i de diyorlar birkaç farklı hastane ismini Can Değer'in Discord sunucusunda tanıdığım bir arkadaş da atmıştı.

Burun içinde kelebekler var mış biri şişmiş o yolu tıkıyormuş kokoboloz mu ne tıpta.

Son düzenleyen: Moderatör:
Selam ayni dert bende de var bazen intihar edesim bile geliyor. Ama su var bana bir doktor tedavi onermisti radyo dalgalariyla burun icindeki o geniz akintisina neden olan yerleri yakmak. Bu cozum olur demisti ama onun haricinde hic bir doktor bu seyden bahsetmedi. 10 yildir KBB doktoruna gitmiyorum bu yuzden. Sanirim tedavi ettirebilmek icin saglam bir profesore gozukmek lazim gibi.

Zaten kendimi bildim bileli alerjik hastaydım bir de bu akıntı başladı. Özellikle de geceleri yatarken. Sürekli bir akıntı ve boğaz temizleme istediği uykularımı kaçırıyor. Şimdilik çözümüm doktorun verdiği alerji ilacı olan Auris. Ama içip kendimi daha da bağımlı yapmak istemiyorum. Bitkisel vs bir çözüm bulan bizi bilgilendirsin lütfen.

Ama içip kendimi daha da bağımlı yapmak istemiyorum.
Aerius bagimlilik yapacak bir ilac degil, gerektiginde kullanirsaniz gayet effektif bir antihistaminik ve genelde sedasyona (uyku hali) da yol acmiyor sinifindaki diger ilaclara nazaran, tabii bunun sebebi kan-beyin bariyerinden kolayca gecememesinden dolayi.