Ungoogled Chromium hafif ve güzel bir tarayıcı, güncel olarak kullanıyorum. Boşta iken yaklaşık 500 MB bellek tüketiyor. Sürekli güncelleme aldığı için hızdan ve güvenlikten de bir şey kaybetmiyorum. "Chromium Web Mağazası" eklentisi sayesinde mağazadan direkt eklenti kurulabiliyor. Tabii senkronizasyon gibi takıntılarınız varsa önermem.
  • Sadece techolay açık iken bellek kullanımı
1715196344454.webp

• 16 Sekme + 4K video açık iken bellek kullanımı.(bu testte h264ify ve enchanced-h264ify eklentisi kapalıdır.)
1715196304223.webp

• Kullandığım eklentiler
1715196442059.webp

Edge kullanmaya devam edin. Chrome kaynak tüketimini düzletse de, belirli sitelerde kaynak sızıntısı vb. yaşanırsa aşırı takılmaya başlıyor. Mesela Twitch sitesinde Edge kaynak sıfırlama, performans ayarları vb. çok daha iyi çalışıyor.

Bunun dışında Firefox'un eski ve yeni türevleri, performans, kaynak tüketimi olarak Edge kadar düzgün çalışmıyor. Üstüne modern sitelerde akıcılık sorunları yaşıyorlar. Basit kullanıcı nasıl Linux kullanmıyorsa, bu tarz tarayıcılar da deneyim olarak rahatsız edecektir.

Chromium gibi Google'un en kararsız ve günlük güncelleme sürümünü alan tarayıcı da kullanmayın. Google özelliklerini sevmiyorsanız Brave, Firefox, LibreWolf kullanmak varken neden Chromium kullanılır hiç anlamış değilim. Birileri ortaya bomboş fikirler atıyor, sonra o fikirleri düşünmeden insanlar takip ediyor.

Ayrıca kullanın veya kullanmayın, basit kullanıcıya çökme, veri kaybı yaşatacak ürünler önermeyin. Burası elbette gönüllük esası ile yapılıyor ve üyeler de sizi ciddiye almak zorunda değil. Ama Technopat vb. gelen bir güven ile ciddiye alıp yardım amaçlı yazıyorlar. Bu yardımı basit kullanıcıya eziyet edecek şekilde yanıtlamak bence etik değil.