Hocam lise bitirdiniz ama branşınız yok EA okumuşsunuz. Bir teknik lise okusaydınız teknisyen olabilirdiniz. Vermiş olduğum fiyatlar gördüğüm kişilerin derece kademesine göre değişiyor. Gih olabilirsiniz ama yükselmeniz zor olur. Th yıpranma payı ve rütbelerinden dolayı yükselmesi daha kolay. Gih bölümünden atanıp hazır atanmışken bir üniversite bitirip teknik hizmetlere geçebilirsiniz demek istemiştim.

Teknisyen olamıyorsak yapacak bir şey yok hocam, tekniker ve gihi birbirinden ayıran şey ne peki? Maaş olarak ikisinin aralarında pek bir fark yok.

Düz, yan, yatay, yamuk her türlü memurluk.

Siz memur musunuz hocam?

Teknisyen olamıyorsak yapacak bir şey yok hocam, tekniker ve gihi birbirinden ayıran şey ne peki? Maaş olarak ikisinin aralarında pek bir fark yok.

Siz memur musunuz hocam?

Gih masabaşı evrak kafanızı kaldıramazsınız bazen. Bazen de hiç işiniz olmaz. Th ise branşınıza göre değişir. Bilgisayar mühendisiyseniz eğer kurumdaki bilgisayarların kontrolünü yaparsınız. Elektrik elektronik mühendisiyseniz eğer o kurumun elektrik tesisatından sorumlu olursunuz. Küçük şehirlerde çoğu zaman boş olursunuz. Arıza yoksa iş yoktur gibi bir şey. Rahatlık farklı var. Maaş olarak fark görmesen de kademeye göre değişir. 5/1 olmuş gih ile 5/1 olmuş tekniker arasında uçurum var. Gih maaşı 1X artarken her kademede, th maaşı 1.5X artar. Bunun yanında yıpranma payı da var. Hak olarak hepsi 657'e tabii ve hepsi genel ad altında memur ama branş farkı var. Gih olursanız şef ya da müdür olmak için uğraşırsınız o da kurumun yükseltme sınavlarına ve eksikliğe göre değişir. Herkes teknikerden mühendise çıkabilir ama herkes düz memurluktan müdürlüğe yükselemez. Bizim üst komşu çok emek verdi ama düz memur olarak emekli oldu. Bir atan da gerisini düşünürsün. Şu an nereden atandığın önemli değil. Bizim şubede teknisyen olarak atanıp 4 yıllık bölüm bitirdikten sonra hemen mühendisliğe yükselen biri var mesela. Ama önce atan.

Elinde hukuk okuma imkanı varsa oku, yoksa ilerde pişman olacaksın. Ha, hukuk okuyunca da gene pişman olacaksın ama diğer türlü daha çok pişman olacaksın. Bu şartlarda pişman etmeyecek seçenek yok gibi bir şey.

@Learnof, 2026 yılı itibarıyla düz memur maaşları ne kadar bilginiz var mı hocam? En son 60k demiştiniz. Şu an ortaöğretimden giren birisi ne kadar kazanır? (düz memurluk için)

@Learnof, 2026 yılı itibarıyla düz memur maaşları ne kadar bilginiz var mı hocam? En son 60k demiştiniz. Şu an ortaöğretimden giren birisi ne kadar kazanır? (düz memurluk için)

Hocam ben sayısal öğrencisiyim ama mühendislik okumak istiyorum ancak sayısalım pek iyi değil. Son zamanlarda aklımı kurcalıyor bu durum. Sizce direk KPSS girmek mantıklı mı?

Hocam ben sayısal öğrencisiyim ama mühendislik okumak istiyorum ancak sayısalım pek iyi değil. Son zamanlarda aklımı kurcalıyor bu durum. Sizce direk KPSS girmek mantıklı mı?
Sayısalınız pek iyi değilse, sınavı geçtikten sonra bile mühendislik matematik üzerine kurulu çok sıkıntı çekersiniz. KPSS girmek mantıklı, geçen sene bende mühendislik okumak istiyordum ama sonra EA geçtim, hem üniversiteye hazırlanıyorum hem de KPSS'ye.