Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Detaylar
Kim cevapladı?
Çözüm
Fan orada durup saniyelik tekrar çalışıyor.
Ona bakmadım, kontrol edeyim,
@Loniss evet senkronize hocam, onlarda durup hemen çalışır gibi oluyor. İşlemci fanı da öyle. Yani ona detaylı bakmadım diğerleri ancak evet öyle aynı anda durup çalışıyor.
Ya emin olmamakla beraber benim eski kasamda da aynı durum vardı sanırım ya.
İlk başta çalışıyor sonra duracakmış gibi anlık yavaşlayıp geri hızlanıyor.
Emin olmamakla beraber sanırım normal hocam.
Ama teknik sebebini bilmiyorum merak ta ettim.
ozgunokia
Yetkin
- Makaleler
- 1
BIOS ayarı yapmadım ama sistemi ikinci el aldım. Aldığım kişi ayar yapmış olabilir.BIOS açılış kısmında fan ayarını BIOS'taki ayara veya sıcaklığa göre değiştiriyor olabilir.
Sistem açılırken hocam.Bunlar sistem açılırken oluyorsa normaldir. Çalışması sırasında yapmıyorsa sorun yok.
BIOS ayarlarını sıfırlayın. Sonrasında videodaki sizin anakartınızda olan ayarlamaları yapın ve öyle kullanın.BIOS ayarı yapmadım ama sistemi ikinci el aldım. Aldığım kişi ayar yapmış olabilir.
Sistem açılırken hocam.
ozgunokia
Yetkin
- Makaleler
- 1
BIOS ayarlarını sıfırlayın. Sonrasında videodaki sizin anakartınızda olan ayarlamaları yapın ve öyle kullanın.
Bir şey açılıyorsa ellememe kafasındayım hocam, BIOS bile 2020 sürümünde. Yani hayatımda ilk kez bir bilgisayarım yeni oldu, o yüzden bilmediğimden telaşlıyım biraz. Onu nasıl yeneceğimi ise, bilmiyorum
Bu kadar tedirgin davranmanıza gerek yok. BIOS sürümü güncel değilse de güncelleyin lütfen. Güncelleme hadi neyse ayarları yapması zor değil.Bir şey açılıyorsa ellememe kafasındayım hocam, BIOS bile 2020 sürümünde. Yani hayatımda ilk kez bir bilgisayarım yeni oldu, o yüzden bilmediğimden telaşlıyım biraz. Onu nasıl yeneceğimi ise, bilmiyorumWindows 11'e geçeyim demiştim ona bile geçerken telaşlandım baya format atmama rağmen daha önce.
ozgunokia
Yetkin
- Makaleler
- 1
Yarın müsait bir zamanımda bakacağım hocam. Çaresizlik hissi korkutuyor çok yaşadım. Umuyorum bir sorun yaşamayacağım. Tabii ikinci el almakta durumu etkiliyor. Yani benden önce kullanan birisi bir sorun yaşadıysa ve bu sorunu BIOS'tan çözdüyse, çözdüğü sorun ise internette çok muhattabımın olmadığı bir sorun ise garip oluyor. Mesela XMP ayarını açtım, bilgisayardan biraz oyun oynayınca niyese sesler geliyordu. Kaptınca düzelmişti. Yani sistem 2020'de alınmış o zamandan bu yana biraz şeyler geçirmiş sanırsam. Bende oyunda sorun vs. yaşamadığımdan geçiyorum. Bu arada XMP RAM ile alakalı ve yaptığı kişi RAM'i hazır sisteminde değiştirmiş. Onunla alakalı olabilir. O zamanlar Mining fazlaydı Mining olayı yok, aldığım kişi 18 yaşında o kadar küçük yaşlarda Mining yapacağını düşünmüyorum.Bu kadar tedirgin davranmanıza gerek yok. BIOS sürümü güncel değilse de güncelleyin lütfen. Güncelleme hadi neyse ayarları yapması zor değil.
Loniss
Uzman
Yarın müsait bir zamanımda bakacağım hocam. Çaresizlik hissi korkutuyor çok yaşadım. Umuyorum bir sorun yaşamayacağım. Tabii ikinci el almakta durumu etkiliyor. Yani benden önce kullanan birisi bir sorun yaşadıysa ve bu sorunu BIOS'tan çözdüyse, çözdüğü sorun ise internette çok muhattabımın olmadığı bir sorun ise garip oluyor. Mesela XMP ayarını açtım, bilgisayardan biraz oyun oynayınca niyese sesler geliyordu. Kaptınca düzelmişti. Yani sistem 2020'de alınmış o zamandan bu yana biraz şeyler geçirmiş sanırsam. Bende oyunda sorun vs. yaşamadığımdan geçiyorum. Bu arada XMP RAM ile alakalı ve yaptığı kişi RAM'i hazır sisteminde değiştirmiş. Onunla alakalı olabilir. O zamanlar mining fazlaydı mining olayı yok, aldığım kişi 18 yaşında o kadar küçük yaşlarda mining yapacağını düşünmüyorum.
Sizi burada ben anlarım merak etmeyin,
İlk defa uğraşıyorsunuz böyle işlerle ve yeni sistem telaşı, zamanla geçecektir emin olun ufak tefek böyle şeylerle uğraşın bir yerden sonra siz uğraşacak yer arayacaksınız. BIOS güncellemesi gibi şeylerden önce Windows 11 kurmayı deneyebilirsiniz orada sistemle uğraştıkça açılırsınız biraz, ilerleyen zamanda BIOS güncellemesi ve ayarlarını yaparsınız kafanız rahat olduğunda.
Video bu, CapCut’tan editledim, olayın olduğu yeri yavaşlattım, bakarsanız. Bu bir sorun mu? Videosunu çektiğim fan genelde yavaş dönüyor nedense ama kapsamlı test yapmadım.
Sistem açılırken böyle şeyler normal. Sizinki yine iyi, benimki ilk 1-2 saniye fanları tam güçte çalıştırıyor. 1.6 dizel egea marş alışıyla benzer hissiyatta
ozgunokia
Yetkin
- Makaleler
- 1
W11'i kurdum hocam zaten format flaşıyla, sadece BIOS'ta endişeleniyorum biraz kaynak bulamam diyeSizi burada ben anlarım merak etmeyin,
İlk defa uğraşıyorsunuz böyle işlerle ve yeni sistem telaşı, zamanla geçecektir emin olun ufak tefek böyle şeylerle uğraşın bir yerden sonra siz uğraşacak yer arayacaksınız. BIOS güncellemesi gibi şeylerden önce Windows 11 kurmayı deneyebilirsiniz orada sistemle uğraştıkça açılırsınız biraz, ilerleyen zamanda BIOS güncellemesi ve ayarlarını yaparsınız kafanız rahat olduğunda.
Teşekkürler yanıtınız için.Sistem açılırken böyle şeyler normal. Sizinki yine iyi, benimki ilk 1-2 saniye fanları tam güçte çalıştırıyor. 1.6 dizel egea marş alışıyla benzer hissiyatta![]()
Loniss
Uzman
Windows 11'i kurdum hocam zaten format flaşıyla, sadece BIOS'ta endişeleniyorum biraz kaynak bulamam diye
Teşekkürler yanıtınız için.![]()
Yalnız dikkat etmeniz gereken en önemli kısım: Elektrik kesintileri sık sık olan bir yerdeyseniz uğraşmayın BIOS ile.
BIOS ile uğraşırken elektrik giderse sorun yaşarsınız