LiteraryCrawL 1

Uzman
Ekim'in başlarında elimde bir sistem olması gerek. Şu an birkaç düşüncem var.

İlk olarak 35.000 TL'ye RTX 5060 Ti sistem almak;
bir diğeri ise 5070 Super çıkana kadar, Ekim ayında ekran kartsız klasik bir 7500F/7600 AM5 sistem kurup ikinci elden RTX 3060 veya AMD tarafında bir ekran kartı alarak geçici bir çözüm üretmek.

Bir başka düşüncem ise ikinci elden RTX 4070 Super gibi bir kart almak. Ancak hedef fiyatım bu kart için 18.000 TL civarı.

RTX 4070 Super yerine başka kartlar da olabilir fakat 4000 serisinde 4070 Super'in üzerine çıkmak istemiyorum. Çünkü 4070 Ti Super yerine 5070 Super beklemek daha mantıklı gibi.

Tavsiyelerinizi bekliyorum; bu durumda en mantıklı hamle nedir?

Son düzenleyen: Moderatör:
5070 süperin çıkmasını bekleyeceğine 5070 ti sistem alsan daha iyi olur. Ne kadar erken alırsan o kadar kar edersin.

5070 Super'in çıkmasını bekleyeceğine 5070 Ti sistem alsan daha iyi olur. Ne kadar erken alırsan o kadar kar edersin.

5070 Ti sistem 55k falan oluyor en minimum, 5070 Super ise yüksek ihtimal 30k olacak ve bu durumda 46-47K'ya sistem toplayabilirim. 10K'lık bu farkın performans olarak benim için hiçbir önemi yok.

Hemen çıksa bile lansman fiyatı hariç satıcılar büyük fark koyarlar. Çünkü önceki kalanları erimesi gerekecek. Toplama sistem ile hazır sistem arasında büyük fark olan güzel bir hazır sistem beklemenizi tavsiye ederim. Eğer sabırlı iseniz indirim kovalayıp tek tek alın. İmzadaki sistemi 30.000 bin liraya aldım. Hazır sistemlerin parça kalitesine göre kat kat iyi.

Hemen çıksa bile lansman fiyatı hariç satıcılar büyük fark koyarlar. Çünkü önceki kalanları erimesi gerekecek. Toplama sistem ile hazır sistem arasında büyük fark olan güzel bir hazır sistem beklemenizi tavsiye ederim. Eğer sabırlı iseniz indirim kovalayıp tek tek alın. İmzadaki sistemi 30.000 bin liraya aldım. Hazır sistemlerin parça kalitesine göre kat kat iyi.

Ekim ayında elimde bir sistem olması gerek. Eğer 5070 Super bekleyeceksem Ekim'de dediğim gibi 3060 falan alıp 5070 Super çıkana kadar idare ederim. 5070 Super yerine 2 adet alternatifide alabilirim.
Zaten 5070 Super alacaksam lansmanda almaktan başka şansım yok. Tek korkum lansmanda çok yoğunluk falan olur site çökmeleri falan olur mu bilmiyorum.

Hocam süper çıksa da lansman fiyatı feci yüksek saçma fiyatlar da olur. 5070 Ti gibi bir kart veya onun AMD eşdeğeri 9070XT almak daha mantıklı geliyor fiyat olarak. Süperlerin fiyatının oturması en aşa 6 ay ile 1 yılı bulur.

Hocam süper çıksa da lansman fiyatı feci yüksek saçma fiyatlar da olur. 5070 Ti gibi bir kart veya onun AMD eşdeğeri 9070XT almak daha mantıklı geliyor fiyat olarak. Süperlerin fiyatının oturması en aşa 6 ay ile 1 yılı bulur.

Lansman fiyatının uygun olduğu söyleniyor hocam. En kötü gaming gecelerinde olacağından dolayı o konuda sorun yaşayacağımı sanmıyorum.

Lansman fiyatının uygun olduğu söyleniyor hocam. En kötü gaming gecelerinde olacağından dolayı o konuda sorun yaşayacağımı sanmıyorum.

Hocam örnek vereyim 5070 Ti NVIDIA'nın lansman fiyatı yani önerdiği fiyat 750 dolar Türkiye'de satış fiyatı 1400 dolar civarı benzeri durumlar Avrupa'da vs. Çokça okudum kısacası fiyatları görünce şok olmayın o açıdan :)

Hocam örnek vereyim 5070 Ti NVIDIA'nın lansman fiyatı yani önerdiği fiyat 750 dolar Türkiye'de satış fiyatı 1400 dolar civarı benzeri durumlar Avrupa'da vs. Çokça okudum kısacası fiyatları görünce şok olmayın o açıdan :)
Kuru kaçtan aldınız tam olarak? 1000 Dolar gibi fiyatlara bulunabiliyor 5070 Ti.

Hocam örnek vereyim 5070 Ti NVIDIA'nın lansman fiyatı yani önerdiği fiyat 750 dolar Türkiye'de satış fiyatı 1400 dolar civarı benzeri durumlar Avrupa'da vs. çokça okudum kısacası fiyatları görünce şok olmayın o açıdan :)

Hocam 600 dolardan fazla olmayacak. 550 dolarlık kart şu an 28k falansa indirimsiz 600 dolarlık kart 32K falan olur. Gaming gecesi olsun normal indirimler olsun 30K'ya çok rahat alınabilir olacağını düşünüyorum.