Geçmiş olsun hocam, büyük ihtimal dolandırıcı. Yine de WhatsApp'tan mesaj atın. İşte geri dönüş yap hemen yoksa şikayet edeceğim diye fazla beklemeyin. 1-2 saate geri dönüş yapmazsa suç duyurusunda bulunun.

Son düzenleyen: Moderatör:
2 gün önce satıcı ile anlaşıp RX 6600 XT ekran kartı aldım. Satıcı baya güvenilir duruyordu ancak EFT yaptığım günden beri satıcı WhatsApp'ta çevrimdışı ve telefonları direkt meşgule düşüyor. Beni engellememiş profil fotoğrafı vs. var ama size de bir danışmak istedim. Sizce dolandırıldım mı, çünkü daha önce konuşmuştuğumuzda da ara sıra 1 gün çevrimdışı kaldığı oluyordu.
Engellemiş olma ihtimali çok yüksek. Whatsapp'ta birini engelledikten sonra hemen profil resmi kaybolmuyor. Ne yazık ki tecrübeyle söylüyorum bunları. Ayrıca geçmiş olsun. Polise gitmenizde yarar var.

Geçmiş olsun hocam, büyük ihtimal dolandırıcı. Yine de WhatsApp'tan mesaj atın. İşte geri dönüş yap hemen yoksa şikayet edeceğim diye fazla beklemeyin. 1-2 saate geri dönüş yapmazsa suç duyurusunda bulunun.

Şimdi başka numaradan aradım ancak yine telefonu meşgul anlamadım gitti.

Engellemiş olma ihtimali çok yüksek. WhatsApp'ta birini engelledikten sonra hemen profil resmi kaybolmuyor. Ne yazık ki tecrübeyle söylüyorum bunları. Ayrıca geçmiş olsun. Polise gitmenizde yarar var.

Polisin çok bir şey yapacağını sanmıyorum.

Şimdi başka numaradan aradım ancak yine telefonu meşgul anlamadım gitti.

Polisin çok bir şey yapacağını sanmıyorum.

Yapılmaz olur mu, dolandırıcılık suçu bu, miktarın da önemi yok. Hakkında yasal işlem başlatılır. Bir şey yapılmayacak olsaydı herkes herkesi böyle dolandırırdı. Siz yine de ekran görüntülerini dekontunuzu alın karakola veya savcılığa suç duyurusunda bulunun. Paranızı geri alırsınız, içiniz rahat olsun.

Merhaba,

Dolandırıldığınızı düşünüyorsanız bulunduğunuz bölgeye en yakın adliyeye giderek nöbetçi Cumhuriyet Başsavcılığına giderek şikayetçi olabilirsiniz. Yapacağınız şikayet neticesinde başlatılan soruşturma neticesinde ve devamında açılacak ceza davası neticesinde mahkeme yalnızca o kişi hakkında ceza kararı verecek. Alacağınızı size geri vermeyecek.

Alacağınızı karşı taraftan almak istiyorsanız, kendisine yönelik bir alacak davası açabilirsiniz.