Reedale

Çalışkan
Merhaba, MSI MAG A850GL PSU ile 9070XT Sapphire’i birbirine takarken kablolarda sorun yaşıyorum. PSU kutusundan 2 tane PCI-E kablosu çıktı; bir ucu 8 pinli, 1 tane pin boş olacak şekilde, diğer ucu ise 6+2. Ama bu uçta tek bir 6+2 değil, 2 tane 6+2 var; yani 8x2 pin için bu şekilde tek kablodan güç alıyor.

Ancak yanma vb. sorunlar için 2 kablo kullanılması öneriliyor. Bu durumda 2. kabloyu taktığımda, 2 farklı kablodan 2 farklı 6+2 kablosu kasa içinde boşta kalıyor. Bunu çözemedim. Güzel görünsün diye ekstra uğraşıp para ödediğim kasada bu çirkin duruyor. Bunu en basit haliyle nasıl çözebilirim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba, MSI MAG A850GL PSU ile 9070XT Sapphire'i birbirine takarken kablolarda sorun yaşıyorum. PSU kutusundan 2 tane PCI-e kablosu çıktı; bir ucu 8 pinli, 1 tane pin boş olacak şekilde, diğer ucu ise 6+2. Ama bu uçta tek bir 6+2 değil, 2 tane 6+2 var; yani 8x2 pin için bu şekilde tek kablodan güç alıyor.

Ancak yanma vb. sorunlar için 2 kablo kullanılması öneriliyor. Bu durumda 2. kabloyu taktığımda, 2 farklı kablodan 2 farklı 6+2 kablosu kasa içinde boşta kalıyor. Bunu çözemedim. Güzel görünsün diye ekstra uğraşıp para ödediğim kasada bu çirkin duruyor. Bunu en basit haliyle nasıl çözebilirim?

Öyle kullanmak zorundasınız, sadece kaliteli sleeved kablo ile görünümü düzeltebilirsiniz.

Parçaların güvenliğinin görüntüden daha önemli olduğunu düşünüyorum. Ben sırf sorun olmasın diye PSU'dan 3 farklı çıkış yaparak ve ekleri birbirine bantlayarak güç verdim mesela. Bunun başka yolu bildiğim kadarıyla yok.