Yaklaşık 10 senedir kullandığım monitörüm var. Renkleri bozuk gösterdiği için arkadaşımdan aldığım 5 senelik bir monitöre geçiş yaptım. Eski monitörümde bir ucu HDMI diğer ucu DVI olan bir kablo kullanıyordum. Çünkü eski monitörümde HDMI portu yok. Geçiş yaptığım monitörede ise HDMI portu bulunmakta. Eski monitörün kablosunu bağladığımda eski monitör görüntü verirken yeni monitörün kablosunu bağladığımda yeni monitöre görüntü gelmiyordu. Aklıma ekran kartı sürücüsü kaldırmak geldi. Bilmiyorum belki işe yarar diye düşündüm. Güvenli moda geçiş yapıptım ve belki güvenli modda arkadaşımdan aldığım monitör görüntü verirse diye onun kablosunu taktım ve evet görüntü gelmişti. Sürücüyü kaldırdım ve bilgisayarı yeniden başlattım bu sırada hala arkadaşımdan aldığım monitör bağlıydı ama görüntü gelmedi. Eski monitörün kablosunu bağladım görüntü yine vardı. Bilgisayar açıkken eski monitörün kablosunu çıkartıp, yeni monitörün kablosunu bağladım görüntü geldi.
Bu şekilde bir ona bir buna derken Windows sürücüyü otomatik yükledi ve sürücü yüklendiği için yeni monitörde görüntü tekrar gitti.
İşin ilginç tarafı eski monitörden görüntü alıp kabloyu yeni monitöre takınca o şekilde görüntü alabiliyorum ama ekran kartı sürücüsünü kurulmamış olması gerekiyor. Bu şekilde olursa yeni monitöre görüntü geliyor. Sürücüyü kurulduğunda ya da bilgisayarı kapatıp açtığımda yeni monitörde görüntü alamıyorum.
Biraz karışık anlatmış olabilirim kusura bakmayın başıma ilk defa böyle bir şey geliyor. Bunun sebebi nedir? Daha önce böyle bir durumla karşılaşan oldu mu?
Fikirlerinizi ve önerilerinizi yazarsanız sevinirim, iyi sosyaller.
Bu şekilde bir ona bir buna derken Windows sürücüyü otomatik yükledi ve sürücü yüklendiği için yeni monitörde görüntü tekrar gitti.
İşin ilginç tarafı eski monitörden görüntü alıp kabloyu yeni monitöre takınca o şekilde görüntü alabiliyorum ama ekran kartı sürücüsünü kurulmamış olması gerekiyor. Bu şekilde olursa yeni monitöre görüntü geliyor. Sürücüyü kurulduğunda ya da bilgisayarı kapatıp açtığımda yeni monitörde görüntü alamıyorum.
Biraz karışık anlatmış olabilirim kusura bakmayın başıma ilk defa böyle bir şey geliyor. Bunun sebebi nedir? Daha önce böyle bir durumla karşılaşan oldu mu?
Fikirlerinizi ve önerilerinizi yazarsanız sevinirim, iyi sosyaller.