matterzi

Becerikli
Yer
İstanbul
Selam arkadaşlar,
Ekran kartı undervolt yaptım, CS2'de rekabetçi modunda 10-15 FPS kaybı yaşattı. Normal midir? İşlemci ile ilgili bir işlem yapmamama rağmen bu düşüş normal mi?

Teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Evet, normaldir. Sonuç olarak kartı undervolt yaptınız ve kart artık tam güç çekmek yerine eskisine göre daha az güç çekiyor.

Güç/performans oranınız iyileşmiş mi sıcaklık değerleriniz nasıl? Eğer sıcaklıklar sizi tatmin ediyorsa (ya da ne sebepten ötürü undervolt yaptıysanız o durum iyileşti ise) böyle kullanabilirsiniz.

Ya da undervolt işlemini daha fazla optimize ederek hem çok fps kaybı yaşamadığınız kararlı bir ayar yakalamaya hem de sıcaklık olarak sizi memnun edecek değeri arayabilirsiniz.

Nasıl işlem yaptınız daha detay verin lütfen ki daha iyi cevaplanabilsin.

Ek: Kaç FPS alıyordunuz, kaç FPS'ye düştü, ekran kartı modeli?

Son düzenleme:
Selam arkadaşlar,
Ekran kartı undervolt yaptım, CS2'de rekabetçi modunda 10-15 FPS kaybı yaşattı. Normal midir? İşlemci ile ilgili bir işlem yapmamama rağmen bu düşüş normal mi?

Teşekkürler.
Power limit %100'den %80-90 aralığına kıstıktan sonra, Core ve Memory üzerine de eklemen lazım biraz, kart Nvidia ise +100 core +1000 Memory %90 Power Limit deneyebilirsin örneğin, basit metod bu şekilde. Bir de Afterburner'den yapılan sabit voltaj-frekans eğrisi var, o biraz daha uzman modu diyebiliriz.

Evet, normaldir. Sonuç olarak kartı undervolt yaptınız ve kart artık tam güç çekmek yerine eskisine göre daha az güç çekiyor.

Güç/performans oranınız iyileşmiş mi sıcaklık değerleriniz nasıl? Eğer sıcaklıklar sizi tatmin ediyorsa (ya da ne sebepten ötürü undervolt yaptıysanız o durum iyileşti ise) böyle kullanabilirsiniz.

Ya da undervolt işlemini daha fazla optimize ederek hem çok fps kaybı yaşamadığınız kararlı bir ayar yakalamaya hem de sıcaklık olarak sizi memnun edecek değeri arayabilirsiniz.

Nasıl işlem yaptınız daha detay verin lütfen ki daha iyi cevaplanabilsin.
Amd adrenalin üzerinden yaptım hocam, cs go da 55 60 sıcaklık değeri alıyorum şuan öncesinde 65 70 i buluyordu. mV düşürdüm sadece. Kart zaten boost mhz değerinde çalışıyordu. Vram ile oynamadım. Bazi test programları yaptım buraya bırakıyorum hocam.

Dosya Ekleri

• 20250908_231324.webp
    20250908_231324.webp
    898 KB · Görüntüleme: 51
  • 20250908_231318.webp
    20250908_231318.webp
    717 KB · Görüntüleme: 54
Tamamen frekansa bağlı ben undervolt yaptığımda daha düşük voltajda daha yüksek frekansa ulaşabilmiştim ve sıcaklık azaldığı için throttle de azaldı doğal olarak FPS arttı bunu yapmanız gerekiyor.
Eklediğim fotoğrafta bir throttle var mı hocam sizce? Ve şuan 56 derece ekran kartı, 80 derece işlemci. Darbogaz durumu mu var? Pek bilmiyorum çünkü basit bi laptop kullanmıştım sadece.

Ben MSI Afterburner curve Editor ile %10 dusuk voltajda %10 daha yuksek frekansa ulasiyorum. Power limit'i de %85 e cekiyorum. Kazandigim tum FPS'ler yok oluyor. Varsayilan degere geliyor. Ayni FPS i cok daha dusuk gucte ve cok daha soguk olarak elde ediyorum. Kart 200W yerine 145W ile ayni performansi veriyor. Sicaklikta 83C'den 76'ya kadar dustu boylece.

Son düzenleme:
Ben MSI Afterburner curve Editor ile %10 dusuk voltajda %10 daha yuksek frekansa ulasiyorum. Power limit'i de %85 e cekiyorum. Kazandigim tum FPS'ler yok oluyor. Varsayilan degere geliyor. Ayni FPS i cok daha dusuk gucte ve cok daha soguk olarak elde ediyorum. Kart 200W yerine 145W ile ayni performansi veriyor. Sicaklikta 83C'den 76'ya kadar dustu boylece.
Power limiti düşürdüğümüz de frekans etkilenir mi hocam?

Power limiti düşürdüğümüz de frekans etkilenir mi hocam?
Evet, benim uyguladigim kartta power limiti %85'e cekmek frekansi %8 kadar dusuruyordu. Ama Curve Editor'den zaten kazancim var. O yuzden birbirini dengeliyor performans olarak. Bu guvenli stabil calissin isteyenler icin. Fazla elektrik tuketmesin, isinmasin, performansta karttan bekleneni yaklasik versin ayari. Karti OC yapayim, power limiti de %114 e vurayim, FPS %15 artsin diyenler icin degil ama. Boyle relax kullaninca basi agrimiyor insanin. Agresif ayarlar ise hep tam tersine sonuclar doguruyor.

Evet, benim uyguladigim kartta power limiti %85'e cekmek frekansi %8 kadar dusuruyordu. Ama Curve Editor'den zaten kazancim var. O yuzden birbirini dengeliyor performans olarak. Bu guvenli stabil calissin isteyenler icin. Fazla elektrik tuketmesin, isinmasin, performansta karttan bekleneni yaklasik versin ayari. Karti OC yapayim, power limiti de %114 e vurayim, FPS %15 artsin diyenler icin degil ama. Boyle relax kullaninca basi agrimiyor insanin. Agresif ayarlar ise hep tam tersine sonuclar doguruyor.
Anladım hocam. Amd adrenalin üzerinden yaptım ayarlamaları ekran kartı rx 6800. Önce mV ayarı stokta 1025 idi. Yavaş yavas düşürerek optimum değeri buldum sıcaklık konusunda. Ama mhz frekans değeri hiç değiştirmedim.(zaten de boost mhz değerini veriyordu hep) Fps kaybım güncel olarak %2 3 geriledi sanırım. Ama sıcaklıklar RDR2 gibi ağır bir oyunda bile 60 62 seviyesine düştü. Şimdi sorum tam olarak şöyle;

Sıcaklıklar düşmüşken power limiti arttırmak sıcaklıkları arttırır ama mhz değeri boost aldığım icin sağlıklı olur mu ? Power limit ile bunun üstüne çıkarsam bir sıkıntı olur mu ?