Ella Freya

Üstün
Makaleler
1
Geçen Facebook üzerindeki fiyatlara karşı benimle alay eden birkaç kişiyi paylaşmıştım. Bugün başka bir olay yaşadım. Ekran görüntülerini önce okuyun, sonra ben de düşüncelerimi yazacağım;

Krronolojik olarak yukarıdan aşağıya okuyunuz, kırmızı yıldızlar benim yazılarım.

WhatsApp Görsel 2025-02-24 saat 18.15.44_911c72af.webp

WhatsApp Görsel 2025-02-24 saat 18.15.44_67ee0642.webp

WhatsApp Görsel 2025-02-24 saat 18.15.45_5713da9a.webp

(Usta denilen şahısın mesajı)
WhatsApp Görsel 2025-02-24 saat 18.15.45_a23ff52a.webp

WhatsApp Görsel 2025-02-24 saat 18.19.34_34f73582.webp

Görüldüğü üzere adamı artık nasıl paket ettiysem beni komple gruptan banladılar. RTX 2080 kartımı satma bahanesi ile girdiğim gruplarda yaşadığım 2. olay. Şahısa küfür veya hakaret etmedim. Sadece akli sorunları veya şovcu olabileceğini söylemiştim. Tabii ki moderatör kankalarına DM'den yazarak beni banlattılar. Çok de cinsel organımdaydı diyebilirim.

Ben 2015'den beri yüksek model, 2015'den önce de çeşitli laptop ve Pentium 4 kasaları kullanmış birisi olarak bu "torkmetreli tornavida" fantezisini saçma buluyorum. Burada vida delikleri bir yere kadar gider ve o seviyeden sonra da istediğiniz kadar sıksanız da sıkıştıramazsınız. Çünkü sizin etki ettiğiniz ve sıktığınız vida tırnağınız kadar. Ben CNC operatörlüğü yaparken M3-4-5-6 hatta M12 vidaları bile torkmetre ile sıkmazdık çünkü işimizle alakası yok.

Fakat bu şahıs kendini öyle bir şova kaptırmış ki, sanarsın BMW M3 GTR motoru topluyor, bizim gibi gidip rastgele sıkarsa silindir kapağını tam oturtamayabilir.

Bu arada hatırlatıyım, "Afkanistanlı" sanayicilerde bile torklu cırcır var. YouTube üzerinden bakabilirsiniz. Yani laf Afkanistan'a bile geldiyse, bu torkmetreli tornavida vs. olayı büyük bir şov değil.

Sonuç olarak böyle bir olay yok arkadaşlar. Bırakın paranızı, ilginizi bile böyle arkadaşlara kaptırmayınız.

Yani torkmetre ile sıkmak çok daha mantıklı çünkü eşit bir baskı çok önemli hotspot sıcaklığı için. Özellikle büyük çiplerde bu sorun olabiliyor, 6900XT'yi baz alırsak eğer eşit şekilde sıkılmazsa GPU sıcaklıgı 50'lerdeyken hotspot sıcaklığı 110'larda olabilir.

Yani torkmetre ile sıkmak çok daha mantıklı çünkü eşit bir baskı çok önemli hotspot sıcaklığı için. Özellikle büyük çiplerde bu sorun olabiliyor, 6900XT'yi baz alırsak eğer eşit şekilde sıkılmazsa GPU sıcaklıgı 50'lerdeyken hotspot sıcaklığı 110'larda olabilir.
Düzgün tornavida seti varsa sonuna kadar sıkılıp bırakılması en iyisi. Bastırsanız da gitmeyecek çünkü vidanın gücü yok, gideceği yer de kısıtlı. En fazla vidanın başını köreltirsin.

Düzgün tornavida seti varsa sonuna kadar sıkılıp bırakılması en iyisi. Bastırsanız da gitmeyecek çünkü vidanın gücü yok, gideceği yer de kısıtlı. En fazla vidanın başını köreltirsin.
Büyük GPU zarı olan GPU'ların hepsinde bu problemi yaşadığım için sadece sıvı metal kullandım.

Hocam laptoplarda sıvı metalde bile tork ile alakalı işimiz yok.
Laptopların küçük çünkü silikon boyutu kendi yaşadığım problemi belirtiyorum ben hem 6900XT hem de 7900XTX'te yaşadım.

Bu termal macun TFX, Noctua ve sayısız macun denedim. Gerçekten çok beceriksiz olduğum için ya eşit sekilde sıkamıyordum ya da şanssızlıktı.

1740430259865.webp

Bu da sıvı metal.

1740430303827.webp