Anladığım kadarıyla normal hızı 200 MHz artırınca sorun yaşamıyorsunuz ama 300 MHz artırınca sorun yaşıyorsunuz. Ya da eski hızına geri getirince mi diyorsunuz anlamadım tam olarak.
Ama 100 MHz daha artırınca çizgiler oluşuyorsa ekran kartınız daha fazla overclock istemiyor demektir. Bu şekilde kullanmaya devam ederseniz çip arızası verebilir ve reball gerektirebilir bu şekilde kullanmanızı önermem.
Ve bir de MHz'i öyle 100 100 artırmayın ufak farkları kaçırabilirsiniz, önce 220 sonra 240, 260 deneyin, mesela 260 da sıkıntı mı oldu, 250'ye çekin.
Overclock tam olarak bu yüzden aşama aşama yapılır. 300 değil de 250ye çek mesela. Sorun yaşamazsan 270 yap. Sonra yaşarsan biraz daha düşür. Sorun olmayan zirve noktada kalsın.
Kartı yaktığı zaman anlar ya, bende zamanında yapıyordum bunu 2 tane kartı elime alınca bıraktım. Eğlenceliydi gerçi, APU işlemcideki GPU çekirdeğini yakmıştım nasıl becerdiysem.
Kartı yaktığı zaman anlar ya, bende zamanında yapıyordum bunu 2 tane kartı elime alınca bıraktım. Eğlenceliydi gerçi, APU işlemcideki GPU çekirdeğini yakmıştım nasıl becerdiysem.
Yok ya ondan değil, AMD'nin bir programı vardı eski püskü bir şey, Windows açıkken OC yapmaya izin veriyordu, bende bilmiyorum etmiyorum aniden köklemiştim MHz değerlerini, sonuç rengarenk bir ekran.
Yok ya ondan değil, AMD'nin bir programı vardı eski püskü bir şey, Windows açıkken OC yapmaya izin veriyordu, bende bilmiyorum etmiyorum aniden köklemiştim MHz değerlerini, sonuç rengarenk bir ekran.