cagata

Uzman
Şöyle, şu an ekran kartı GPU hızını 124 MHz, bellek hızını da 200 MHz artırınca sorun olmuyor ama bellek hızını 300 MHz’e getirince oyunlarda çizgiler oluşuyor.

Şöyle, şu an ekran kartı GPU hızını 124 MHz, bellek hızını da 200 MHz artırınca sorun olmuyor ama bellek hızını 300 MHz'e getirince oyunlarda çizgiler oluşuyor.

Anladığım kadarıyla normal hızı 200 MHz artırınca sorun yaşamıyorsunuz ama 300 MHz artırınca sorun yaşıyorsunuz. Ya da eski hızına geri getirince mi diyorsunuz anlamadım tam olarak.
Ama 100 MHz daha artırınca çizgiler oluşuyorsa ekran kartınız daha fazla overclock istemiyor demektir. Bu şekilde kullanmaya devam ederseniz çip arızası verebilir ve reball gerektirebilir bu şekilde kullanmanızı önermem.

Ve bir de MHz'i öyle 100 100 artırmayın ufak farkları kaçırabilirsiniz, önce 220 sonra 240, 260 deneyin, mesela 260 da sıkıntı mı oldu, 250'ye çekin.

200 ve 300 MHz sana ne katacak? Tamamen gereksiz ve kartını riske sokan bir şey. 2-3 FPS için değmeyecek.

Kartı yaktığı zaman anlar ya, bende zamanında yapıyordum bunu 2 tane kartı elime alınca bıraktım. Eğlenceliydi gerçi, APU işlemcideki GPU çekirdeğini yakmıştım nasıl becerdiysem.

Kartı yaktığı zaman anlar ya, bende zamanında yapıyordum bunu 2 tane kartı elime alınca bıraktım. Eğlenceliydi gerçi, APU işlemcideki GPU çekirdeğini yakmıştım nasıl becerdiysem.
Evdeki topraklama hattinda sorun olabilir. Monitor ve bilgisayar acikken HDMI kablosunu takip cikardiysan olabiliyor bu sorun.

Evdeki topraklama hattinda sorun olabilir. Monitor ve bilgisayar acikken HDMI kablosunu takip cikardiysan olabiliyor bu sorun.

Yok ya ondan değil, AMD'nin bir programı vardı eski püskü bir şey, Windows açıkken OC yapmaya izin veriyordu, bende bilmiyorum etmiyorum aniden köklemiştim MHz değerlerini, sonuç rengarenk bir ekran.

Yok ya ondan değil, AMD'nin bir programı vardı eski püskü bir şey, Windows açıkken OC yapmaya izin veriyordu, bende bilmiyorum etmiyorum aniden köklemiştim MHz değerlerini, sonuç rengarenk bir ekran.

10 seneden beridir laptop overclolcklu hiçbir şey olmadı

200 ve 300 MHz sana ne katacak? Tamamen gereksiz ve kartını riske sokan bir şey. 2-3 FPS için değmeyecek.

6 FPS fark ediyor