Apple WWDC 2026 etkinliğini Techolay canlı yayınında takip ediyoruz.
iOS 27, macOS 27, iPadOS 27 ve diğer Apple duyurularını yayın boyunca birlikte değerlendiriyoruz.
Kendi ekran kartımda denediğim kadarıyla eğer toplam güç tüketimi ve voltajda artış yoksa yani minimal bir frekans değer artışı varsa ısıyla ilgili bir yükselme olmuyor. Yine de çok emin konuşamam çünkü daha alt seviye soğutmaya sahip kartla belki ısı artışı da olabilirdi.
Voltaj yükseltmemi gerektirecek kadar MHz yükselttiğimde bariz bir ısınma farkı var. Fanlar devreye daha çabuk girdi ve en yüksek sıcaklık da 7-8 derece kadar arttı denediğimde.
RX 570'e undervolt yapıp frekansını yükseltmiştim. Yani daha düşük voltaj ve daha yüksek frekans(Hz). Güç tüketimi düştü, sıcaklık düştü ve performans artmıştı. Yani sorunuzun cevabı doğrudan evet olamaz, dolaylı yoldan hem hayır hem evet.
Kendi ekran kartımda denediğim kadarıyla eğer toplam güç tüketimi ve voltajda artış yoksa yani minimal bir frekans değer artışı varsa ısıyla ilgili bir yükselme olmuyor. Yine de çok emin konuşamam çünkü daha alt seviye soğutmaya sahip kartla belki ısı artışı da olabilirdi.
Voltaj yükseltmemi gerektirecek kadar MHz yükselttiğimde bariz bir ısınma farkı var. Fanlar devreye daha çabuk girdi ve en yüksek sıcaklık da 7-8 derece kadar arttı denediğimde.
Çözüm mesajı olarak seçilmesi gereken mesaj bu ama yeşil siteye çeviriyorlar burayı da. Ayıp yani! Hem hatalı/eksik bilgi vereceksin hem de kendini kayıracaksın. Rapor edince de reddediliyor.
RX 570'e undervolt yapıp frekansını yükseltmiştim. Yani daha düşük voltaj ve daha yüksek frekans(Hz). Güç tüketimi düştü, sıcaklık düştü ve performans artmıştı. Yani sorunuzun cevabı doğrudan evet olamaz, dolaylı yoldan hem hayır hem evet.
Çözüm mesajı olarak seçilmesi gereken mesaj bu ama yeşil siteye çeviriyorlar burayı da. Ayıp yani! Hem hatalı/eksik bilgi vereceksin hem de kendini kayıracaksın. Rapor edince de reddediliyor.
Fikrin için teşekkür ederim, açıkçası ben de geçenlerde bu konuyla ilgili öneri yapmıştım ama beğeni ve çözüm sayısının benim için bir önemi yok. Bana da verilmese sorun değil.
Fikrin için teşekkür ederim, açıkçası ben de geçenlerde bu konuyla ilgili öneri yapmıştım ama açıkçası beğeni ve çözüm sayısının benim için bir önemi yok. Bana da verilmese sorun değil.
Fikrin için teşekkür ederim, açıkçası ben de geçenlerde bu konuyla ilgili öneri yapmıştım ama açıkçası beğeni ve çözüm sayısının benim için bir önemi yok. Bana da verilmese sorun değil.
Senin canın sağ olsun, benim için hiç sorun değil. Çözüm ve beğeni kasmak için yazmadım, sadece kendi kartımla yaptığım denemenin sonucunu paylaştım fikir vermesi için. Yoksa ben de teknik bilgisi çok yüksek biri değilim, çok dar alanda kendi sistemlerimden edindiğim tecrübe kadarı var sadece.
@GCN veryansın edilmiş ama çözümü seçen her zaman ben/bizler olmuyoruz. Dediğim de doğrudur. Nedeni ise yine dediğim gibi OC işlemi sırasında olan yükseltme işlerinde fan hızı da arttırma tavsiye ediliyor. Dediğiniz UV ise farklı bir durum. Zaten çözüm değilse de rapor sistemini her zaman kullanabilirsiniz.
OC'yi bırak UV yaptığım halde + üzerine özel fan ayarı çektiğim halde benim ekran kartım boşta 30 derecelerde geziyor ama yük altına girince 93 dereceye çıkıyor
Daha kaliteli derken? Yener hocamın dediği doğru ve yeterli bir bilgi. Çok çok detaylı yazmaya gerek olduğunu düşünmüyorum. Doğru bilgi doğru bilgidir. Öncelik veya "kalitelik" önemli değil. Sorusunun cevabını vermiş. Her neyse, konuyu uzatmayalım.