Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Detaylar
Kim cevapladı?
Çözüm
Kendi ekran kartımda denediğim kadarıyla eğer toplam güç tüketimi ve voltajda artış yoksa yani minimal bir frekans değer artışı varsa ısıyla ilgili bir yükselme olmuyor. Yine de çok emin konuşamam çünkü daha alt seviye soğutmaya sahip kartla belki ısı artışı da olabilirdi.
Voltaj yükseltmemi gerektirecek kadar MHz yükselttiğimde bariz bir ısınma farkı var. Fanlar devreye daha çabuk girdi ve en yüksek sıcaklık da 7-8 derece kadar arttı denediğimde.
Voltaj yükseltmemi gerektirecek kadar MHz yükselttiğimde bariz bir ısınma farkı var. Fanlar devreye daha çabuk girdi ve en yüksek sıcaklık da 7-8 derece kadar arttı denediğimde.
GCN
Yetkin
RX 570'e undervolt yapıp frekansını yükseltmiştim. Yani daha düşük voltaj ve daha yüksek frekans(Hz). Güç tüketimi düştü, sıcaklık düştü ve performans artmıştı. Yani sorunuzun cevabı doğrudan evet olamaz, dolaylı yoldan hem hayır hem evet.
Çözüm mesajı olarak seçilmesi gereken mesaj bu ama yeşil siteye çeviriyorlar burayı da. Ayıp yani! Hem hatalı/eksik bilgi vereceksin hem de kendini kayıracaksın. Rapor edince de reddediliyor.Kendi ekran kartımda denediğim kadarıyla eğer toplam güç tüketimi ve voltajda artış yoksa yani minimal bir frekans değer artışı varsa ısıyla ilgili bir yükselme olmuyor. Yine de çok emin konuşamam çünkü daha alt seviye soğutmaya sahip kartla belki ısı artışı da olabilirdi.
Son düzenleme:
RX 570'e undervolt yapıp frekansını yükseltmiştim. Yani daha düşük voltaj ve daha yüksek frekans(Hz). Güç tüketimi düştü, sıcaklık düştü ve performans artmıştı. Yani sorunuzun cevabı doğrudan evet olamaz, dolaylı yoldan hem hayır hem evet.
Çözüm mesajı olarak seçilmesi gereken mesaj bu ama yeşil siteye çeviriyorlar burayı da. Ayıp yani! Hem hatalı/eksik bilgi vereceksin hem de kendini kayıracaksın. Rapor edince de reddediliyor.
Yener hocam onceden cevap verdigi icin hemen onu isaretlemistim, sonra cok fazla mesaj geçti falan sonra uçtu aklimdan çozum.
Fikrin için teşekkür ederim, açıkçası ben de geçenlerde bu konuyla ilgili öneri yapmıştım ama beğeni ve çözüm sayısının benim için bir önemi yok. Bana da verilmese sorun değil.Çözüm mesajı olarak seçilmesi gereken mesaj bu ama yeşil siteye çeviriyorlar burayı da. Ayıp yani! Hem hatalı/eksik bilgi vereceksin hem de kendini kayıracaksın. Rapor edince de reddediliyor.
Son düzenleme:
Fikrin için teşekkür ederim, açıkçası ben de geçenlerde bu konuyla ilgili öneri yapmıştım ama açıkçası beğeni ve çözüm sayısının benim için bir önemi yok. Bana da verilmese sorun değil.
Ozur dilerim hocam bir dahakine sizi isaretlerim.
GCN
Yetkin
Bence bu oldukça önemli. Üyeler arası rekabeti artırıyor ve daha "kaliteli" mesajlar gelmesine vesile oluyor.Fikrin için teşekkür ederim, açıkçası ben de geçenlerde bu konuyla ilgili öneri yapmıştım ama açıkçası beğeni ve çözüm sayısının benim için bir önemi yok. Bana da verilmese sorun değil.
Bence bu oldukça önemli. Üyeler arası rekabeti artırıyor ve daha "kaliteli" mesajlar gelmesine vesile oluyor.
Olabilir ama zannetmiyorum uyelerin bunun farkina varacagini.
Son düzenleyen: Moderatör:
Senin canın sağ olsun, benim için hiç sorun değil. Çözüm ve beğeni kasmak için yazmadım, sadece kendi kartımla yaptığım denemenin sonucunu paylaştım fikir vermesi için. Yoksa ben de teknik bilgisi çok yüksek biri değilim, çok dar alanda kendi sistemlerimden edindiğim tecrübe kadarı var sadece.
Haklı bir bakış açısı.Bence bu oldukça önemli. Üyeler arası rekabeti artırıyor ve daha "kaliteli" mesajlar gelmesine vesile oluyor.
@GCN veryansın edilmiş ama çözümü seçen her zaman ben/bizler olmuyoruz. Dediğim de doğrudur. Nedeni ise yine dediğim gibi OC işlemi sırasında olan yükseltme işlerinde fan hızı da arttırma tavsiye ediliyor. Dediğiniz UV ise farklı bir durum. Zaten çözüm değilse de rapor sistemini her zaman kullanabilirsiniz.
OC'yi bırak UV yaptığım halde + üzerine özel fan ayarı çektiğim halde benim ekran kartım boşta 30 derecelerde geziyor ama yük altına girince 93 dereceye çıkıyorEvet hocam, bu sebeple OC ile uğraşanlara fan hızını da arttırın tavsiyesi yapılır.
Daha kaliteli derken? Yener hocamın dediği doğru ve yeterli bir bilgi. Çok çok detaylı yazmaya gerek olduğunu düşünmüyorum. Doğru bilgi doğru bilgidir. Öncelik veya "kalitelik" önemli değil. Sorusunun cevabını vermiş. Her neyse, konuyu uzatmayalım.Bence bu oldukça önemli. Üyeler arası rekabeti artırıyor ve daha "kaliteli" mesajlar gelmesine vesile oluyor.
Yeni konular
-
Elektronik Roborock robot süpürgelerde 1.000 TL indirim!
- Fırsat Ekibi
-
-
-
-