Koneko Toujou 48

Bilgin
Yer
Cehennemin dibi
Claude ile node.js'de electron kullanarak bir program geliştiriyorum. Bu program kapatıldığında kendini sistem tepsisine küçültüyor. El ile başlatılan timerlara sahip bu timerlar bittiğinde bildirim göndermesini istiyorum ama normal bir bildirim değil, uygulama temasına uygun Custom bir bildirim. Bunu nasıl sağlarım? Claude'a sorduğumda uygulama tray olarak çalışsa bile bildirim gönderildiği zaman normal Windows alert olarak çıkacağını söylüyor. Bunu nasıl çözebilirim veya Claude'a yapması gerekeni nasıl anlatabilirim?

Masaüstünün sağ altında pencere başlıksız ve geri sayıma sahip küçük bir pencere oluşturmasını, süre bittikten sonra kendini otomatik kapatmasını istediğinizi söyleyebilirisiniz. Pencere üstüne fare imleci geldiği geri sayım süresi sıfırlansın ve tekrar eski süreden tekrar başlasın gibi talimatlarla pencerenin istediğiniz süre kadar ekranda kalmasını sağlayabilirsiniz.

Masaüstünün sağ altında pencere başlıksız ve geri sayıma sahip küçük bir pencere oluşturmasını, süre bittikten sonra kendini otomatik kapatmasını istediğinizi söyleyebilirisiniz. Pencere üstüne fare imleci geldiği geri sayım süresi sıfırlansın ve tekrar eski süreden tekrar başlasın gibi talimatlarla pencerenin istediğiniz süre kadar ekranda kalmasını sağlayabilirsiniz.

İlk başta böyle anlatmıştım ama sizin dediğinizi daha iyi anlar gibi:
Ekrana direkt Windows bildirimi çıkmasın sağ altta fade in-fade out şeklinde kullanıcının seçtiği tema rengine uygun hoş bir hatırlatma bildirimi çıksın

İlk başta böyle anlatmıştım ama sizin dediğinizi daha iyi anlar gibi:
Ekrana direkt Windows bildirimi çıkmasın sağ altta fade in-fade out şeklinde kullanıcının seçtiği tema rengine uygun hoş bir hatırlatma bildirimi çıksın

Bildirim dediğiniz zaman direkt bildirim sistemine yöneliyordur. O yüzden olabilir. Bu şekilde pencere oluşturup o şekilde ilerlemesini söyleyebilirsiniz.

@Koneko Toujou, tam olarak nasıl bir bildirim istiyorsun ve bu tür bildirimi hangi uygulama nasıl kullanıyor mesela? Bu tarz referanslı örnekleri iyi anlar.

En basitinden antivirüs popupları gibi bir şey. Sadece hatırlatıcı olacak.

1784032364491.webp

Eğer tamamen özelleştirilmiş pencere istiyorsanız notification için kendi popup'ınızı window olarak yapmanız lazım. Ama attığınız McAfee örneğini normal toast bildirimlerine görsel ekleyerek yapabilirsiniz.

Eğer tamamen özelleştirilmiş pencere istiyorsanız notification için kendi popup'ınızı window olarak yapmanız lazım. Ama attığınız McAfee örneğini normal toast bildirimlerine görsel ekleyerek yapabilirsiniz.

Claude toast ile dediğiniz mekanizmayı yaptı ama sadece GUI açıkken çalışacağını söyledi yani uygulama traydeyken çalışmayacak dedi. Doğru mu söyledi? Doğruysa nasıl trayde de çalışcak hale getiririm?