Merhaba arkadaşlar, yazıcım ELEGOO Neptune 4 Pro 2. el aldım alalı 1 hafta oldu. Aldığım adam temiz ve hobi amaçlı kullanmış yazıcıda bir sıkıntı yok ama bazı baskılarımda tabladan kalkmadan bozuluyor. İlk aldığımda gemi ve köpek balığı yapmıştım bir sorun olmadı. Dün gece kelebek bıçak yapmak istedim baskı 2 saat sürüyordu. Başta yaparken bir sorun yoktu, bitmesine 30 dk kala bozulmaya başladı. Bunun nedeni ne olabilir yardımcı olabilir misiniz?
Flamentten kaynaklı bir şey olduğunu düşünüyorum hepsinin görüntüsünü bıraktım.
Eki Görüntüle 160269
Eki Görüntüle 160271
Eki Görüntüle 160273
Eki Görüntüle 160274
Eki Görüntüle 160275
Eki Görüntüle 160277
Eki Görüntüle 160278
Bende de Plus modeli mevcut ve brim yapınıza baktığımda resimden kaynaklı mı bilemiyorum ama dalgalanma var gibi. Baskı sırasında duvarlar yapılırken sürtünme sesleri geliyor mu? Eğer bu seste geliyorsa Z offset ayarınız biraz alçak gibi tekrar kağıtla ayarlamanda fayda var ayrıca yerleşirken sensörün kağıdı algılamadığından emin ol yani kağıt direk tabla üzerinde olmasın başlangıçta.
Filament ile ilgili sorunu şöyle anlayabilirsin eğer ürün 2. else bayatlamış olabilir elinle bükmeyi dene eğer dayanmayıp direk çıt diye kırılırsa bayatlamıştır bu da katman sorunlarına yol açar. Ayrıca baskılarında garantiye oynamak için bu sefer modeli tek tek basmayı dene. Hatta bu denemeden önce Slicer'ın ne bilmiyorum fakat orca kullanıyorsan 3D benchy basıp bu bölgelere dikkat etmeni tavsiye ederim eğer buralarda hatalar varsa Z offset hala alçak demektir.
Ayrıca bir küp ekleyip baskının düz mü yoksa dalgalı mı çıktığını kontrol edebilirsin küpün Z boyutunu 0.2 yapıp layer height'ıda 0.2'ye getirebilirsin bu test için.
Örnek başarılı bir ilk katman sonucu: