cento06

Çalışkan
Kendi şirketimiz var. Elektrik panoları kabine sistemleri vb. yapıyoruz ve imza yetkilisi olmak istiyorum. İşim de ve bunun için en doğru mühendislik elektrik-elektronik mühendisliği galiba fakat korkuyorum. Çünkü gerçekten çok zor çok zor deyip duruyor herkes.

Sizce abartıldığı kadar zor mu yoksa mekatroniğe falan mı kaymalıyım?
Anladığınız üzere iş bulma kaygım yok.

Kolay değil tabii ama çalışırsan da yaparsın. Ben kendimi zorlamadan üniversite okumak istiyorum diyorsan bence mekatronikle de uğraşma.

Nacizane ilk sene tıp fakültesi kazanıp 1 sene okuyup ben mühendis olmak istiyorum diyerek bilgisayar mühendisliğine geçmiş ve 23 sene önce diplomasını almış bir abin olarak tavsiyem kazanabildiğin bölümü bitirirsin de. Bazen zorlar bazen uykusuz bırakır ama bence katlanılamayacak bir şey de yok ortada.

İşin hazır olduğu için okulu kaç senede bitirdiğinin önemi yok bence. Ben 6. senemdeyim, bitecek sonunda... Verebileceğim tek tavsiye ilk 2 sene sıkı tut dersleri geç alttan alırım falan diye düşünme, yoksa başka bi şeyi tutarsın benim ve birçok kişi gibi. :D

Ben elektrik elektronik mühendisliği okuyorum yani çalışılsa yapılır ama ben pek çalışmadım son seneye bıraktım alttan toplam 6 ders var elektrik kısmı kolay elektronik zor bu sene 4. senem bakalım 4'te bitiyor mu beraber öğreneceğiz.

Ben elektrik elektronik mühendisliği okuyorum yani çalışılsa yapılır ama ben pek çalışmadım son seneye bıraktım alttan toplam 6 ders var elektrik kısmı kolay elektronik zor bu sene 4. senem bakalım 4'te bitiyor mu beraber öğreneceğiz.
Elektrik Makineleri 4. kez alıyorum, vizeden yine 35 almışım. DD bile olsa geçmem lazım artık. Bir diğer bela ise Sinyal Sistem... Onu da 4. alıştayım. 5 aldım vizeden, ortalama 22'ymiş... Bizde en zor 2 ders bunlar. Hocaların zorlama durumu da var tabi... 4'ten ders kalmadı bunlarla uğraşıp duruyorum hala.

Sinyali CC ile tekte makine 1I de yaz okulunda cb verdim benim kimya da duruyordu :D onu da yaz okulunda verdim millet yükseltmeye almıştı ben geçmeye aldım. Bir de bizde finalden en az 60 alman lazım ortalamanında 60 olması lazım.

Kendi şirketimiz var. Elektrik panoları kabine sistemleri vb. yapıyoruz ve imza yetkilisi olmak istiyorum. İşim de ve bunun için en doğru mühendislik elektrik-elektronik mühendisliği galiba fakat korkuyorum. Çünkü gerçekten çok zor çok zor deyip duruyor herkes.

Sizce abartıldığı kadar zor mu yoksa mekatroniğe falan mı kaymalıyım?
Anladığınız üzere iş bulma kaygım yok.

Elektrik elektronik mühendisinin yetki alanı diğerlerine göre daha fazla ama dersleri yine diğer mühendisliklere göre çok zor değildir diye düşünüyorum elektrik elektronik mühendisliği genel bir mühendislik alanı şu an mühendislikler kendi içerisinde ayrıldı ve konular daha da derinleştirildi mekatronik mühendisi mekanik ve kumanda sistemlerini elektrik elektronik mühendisliğine göre daha detaylı görür, elektronik/elektronik haberleşme mühendisliği elektronik alanında daha detaylı eğitim verir otomasyon mühendisliğinde plc uygulamalarını daha fazla görürsün kendi işin zaten var elektrik elektronik okusan sana daha fazla faydası olur.

Son düzenleme: