Yer
İstanbul
İyi akşamlar. Tercih listesinin ilk 12 sırasını bu şekilde doldurmayı düşünüyorum:

Ekran görüntüsü 2025-08-05 224305.webp

Kalanı için ise yine mühendisliklerden elektrik elektronik ve makine yazılabilir gibi geldi. Onun dışında mühendisliklerden tamamen farklı olarak istatistik ve düz kimya bölümlerine de baktım ama pek bilemedim. Siz ne önerirsiniz?

Düzenleme: Başlık moderatörler tarafından değiştirilmiş, sıralamam 156 bin.

Hocam açıkçası ben bu sıralamada da veterinerlik öneririm. İş olanağı çok geniş. İsterseniz iş olanaklarını anlatabilirim. Şimdi yazardım da istemiyorsanız boşa zaman harcamış olurum.

Hocam açıkçası ben bu sıralamada da veterinerlik öneririm. İş olanağı çok geniş. İsterseniz iş olanaklarını anlatabilirim. Şimdi yazardım da istemiyorsanız boşa zaman harcamış olurum.
Hocam genel olarak sağlık alanını (veterinerlik falan da dahil) çok düşünmüyorum, pek ilgi ve isteğim yok gibi.

Herkes farklı sektörden mühendislik önerecek elinin ve kafanın daha uygun olduğu mezun olmadan önce bile sektörden tanıyacağın adamlar olmalı. Ben mesela İnşaat öneririm. Elektrik Elektronik kadar şu an boş bölüm yok. 2000in başlarında harika bölümdü.

Bilgisayar mühendisliği öneririm.
Hocam iyi üniversitelerde yok gibi duruyor, onun yerine istatistik bölümünü düşündüm belki oradan yazılıma falan kayabilirim diye ama ailem ve çevre herkesin dediği gibi yapay zeka mesleği öldürecek falan diyor, karşı çıkıyorlar.

Herkes farklı sektörden mühendislik önerecek elinin ve kafanın daha uygun olduğu mezun olmadan önce bile sektörden tanıyacağın adamlar olmalı. Ben mesela İnşaat öneririm. Elektrik Elektronik kadar şu an boş bölüm yok. 2000in başlarında harika bölümdü.
Hocam inşaat sektöründe de iş bitmedi mi? Nereye baksam kimse önermiyor, akraba veya tanıdık vs. yoksa.

Hocam iyi üniversitelerde yok gibi duruyor, onun yerine istatistik bölümünü düşündüm belki oradan yazılıma falan kayabilirim diye ama ailem ve çevre herkesin dediği gibi yapay zeka mesleği öldürecek falan diyor, karşı çıkıyorlar.

Hocam inşaat sektöründe de iş bitmedi mi? Nereye baksam kimse önermiyor, akraba veya tanıdık vs. yoksa.
Diğer sektörler de var mı? Her sektörde tanıdığın olması gerek. Ülke BİM de çalışan mühendislerle kaynıyor. Şahsen İnşaat ta güzel para var.

Yapay zeka bu meslekleri bitiremez. Yazılım, Dil bunlar birer sanattır, yapay zeka bunları taklit eder fakat insanın yaptığı kalitede bir eser ortaya çıkaramaz. Şehir dışında okumak gibi bir planın varsa yazılımı kesinlikle tavsiye ederim.

İki meslekte de işsiz kalmazsın ama makinenin okuması daha zor. Tabii üniversite faktörü de var. Bana göre okunabilecek en iyi mühendislik türü elektrik hâlâ.

İkisinin de meslek edindirmesi yüksek. Elektrik bu konuda biraz daha iyi.

Paralı Üniversitelerin absürt fiyat artışında okuman engellenmeyecekse liste iyi bu arada.