Yuceseko

Uzman
1 ay önce PC açıkken elektrikler kesildi her elektrik kesildiğinde PSU anahtarını kapatıp güç tuşuna basılı tutup statiği boşaltırım yine aynısını yaptım. Ertesi gün PC oyunlarda bir anda donup kapanmaya başladı bazen oyundan atıyordu bazen de restart atıyordu bu durum birkaç defa oldu. Olay görüntüleyicisinden baktığımda Kernel Power hatası olduğunu gördüm sistemde kararsızlık oluşmuştu sağlıklı çalışmadığını hissettim ve format attım. Kernel Power dahil tüm sorunlar çözüldü ama ortaya yeni bir sorun çıktı. O da ekranda saliselik çıkan bir çizgi sorunu, bunu telefonumla video kaydı alırken yakaladım yoksa gözle idrak edilecek bir şey değil görsel olarak ekledim zaten. Başta monitörden şüphelenmiştim farklı bir ekran kartı takarak test edince sorunun monitörden olmadığını anlamış oldum. Şimdi aklımda birkaç soru var bu kesin ve kesin elektrik kesintisinden mi kaynaklıdır? Eğer ondan kaynaklı ise neden PSU kendini feda etmedi voltajı ekran kartına iletti (güç kaynağım: Gigabyte 750W UD750GM 80+ Gold tam modüler) bir de S-Link'in akım korumalı prizini kullanıyorum ama o görevini artık yerine getirmiyor olabilir en yakın zamanda Tunçmatik ile değişeceğim. Onun dışında 120Hz de bu çizgi problemi yok sadece 240Hz de oluyor kabloyu dahi değiştirdim (Paugge 1.4 DP ile) ama en son kartı değiştirince sorun kalktı (Öncesinde driveri eski sürümlere düşürüp denedim bir kere daha format attım değişen bir şey olmadı). Son olarak 1 ay içinde askere gideceğim şimdi kartı servise versem dahi belki servis süreci bitmeden askerde olurum o yüzden iletişim kuramam askerden döndüğümde servise yollasam bir şey kaybeder miyim? Kartım mayıs 2024 Sinerji faturalı.

Ekran kartım: RX 7700XT
Montörüm: Samsung Odssyey G65 2k 240hz

Dosya Ekleri

• WhatsApp Görsel 2024-10-13 saat 22.31.47_5ddff514.webp
    WhatsApp Görsel 2024-10-13 saat 22.31.47_5ddff514.webp
    21,1 KB · Görüntüleme: 98
Öncelikle geçmiş olsun. Ekran kartının distribütörüyle iletişime geçip sorun tespiti talep etmek en mantıklısı gibi. Garanti kapsamına sokabilirler de sokmayabilirler de. Sonuçta sizlik bir şey olmasa da kullanıcı hatasından meydana gelen bir sorun var.

Öncelikle geçmiş olsun. Ekran kartının distribütörüyle iletişime geçip sorun tespiti talep etmek en mantıklısı gibi. Garanti kapsamına sokabilirler de sokmayabilirler de. Sonuçta sizlik bir şey olmasa da kullanıcı hatasından meydana gelen bir sorun var.

Aslında hala elektrik kesintisinden mi kaynaklı olduğunu anlayamadım sorun da zaten 120Hz de iken değil 240'da oluyor ve yük altında bir problem yok sistem boşta iken oluyor hatta videosunu da bırakayım.

Aslında hala elektrik kesintisinden mi kaynaklı olduğunu anlayamadım sorun da zaten 120Hz de iken değil 240'da oluyor ve yük altında bir problem yok sistem boşta iken oluyor hatta videosunu da bırakayım.

Başka bir ekran kartı bulabilirseniz bunu öğrenebiliriz ya da televizyona takıp deneyin. Oluyorsa geçmiş olsun. Gerçi G65B'de ucuz değil.

Başka bir ekran kartı bulabilirseniz bunu öğrenebiliriz ya da televizyona takıp deneyin. Oluyorsa geçmiş olsun. Gerçi G65B'de ucuz değil.

Zaten farklı bir kart ile denediğimde anladım sorunun ekran kartında olduğunu monitörde bir problem yok yani kabloyu bile değiştirdim ekran kartını değişince sorun kalmadı.

Konudan bağımsız elektrikler gidince bir şey yapmana gerek yok statik boşaltma vs bunlar gerekli şeyler değil. Aynı şekilde akım korumalı prize de gerek yok.

Son düzenleyen: Moderatör:
Enerji yokken statik elektriği boşaltmakla uğraşmasaydı en ufak bir problem olmayacaktı. Muhtemelen tam boşalmadı enerji geldiği an bileşenler sorun yaşadı.
PSU'nun anahtarını kapatıp yapıyorum zaten yıllardır yaptığım bir şey elektrikler gidince ilk işim PSU anahtarı kapatmak olur elektrik tekrar geri geldiğinde yüksek voltaj tarzı bir durum yaşamamak için ayırca tamamen boşalttığımdan eminim pcyi söküp takarken de aynı durum oluyor o zaman her macun yenilediğimizde kasayı komple söküp taktığımızda bir sorun yaşamalıyız çünkü bileşenlere sıfırdan enerji geliyor. Ayrıca sorun zaten 120hz de değil 240hz de oluyor.

Son düzenleme: