Şahsen tüm her şeyde Türkçe dil kullanılmasını doğru bulmuyorum. Bazen sırf Türkçe olması açısından çevrilen kelime saçma olabiliyor.
Saçmalamışsınız iyice, fikir sahibi "emoji aratma kısmında düşünme diye aratınca çıkmıyor" demiş. Zaten Türkçe olan bir şeyi Türkçe yapsınlar istiyoruz, siz muhtemelen konuyu bile okumadan yorum yapmışsınız.

Saçmalamışsınız iyice, fikir sahibi "emoji aratma kısmında düşünme diye aratınca çıkmıyor" demiş. Zaten Türkçe olan bir şeyi Türkçe yapsınlar istiyoruz, siz muhtemelen konuyu bile okumadan yorum yapmışsınız.
Farkındaysanız "düşünce" veya "emoji" ifadeleri yapmış olduğum yorumda bulunmuyor. Diğer kişilerden farklı olması açısından düşüncemi ifade ettim. Forumlar, özgür yerlerdir bildiğiniz üzere. Haklı olarak bulmayabilirsiniz beni ancak bu durum bana karşı saygısızlık yapmanızı gerektirmez. Bazı kişiler tüm her şeyin Türkçe olmasını savunuyor, bunun yanlış olduğunu dile getirmeye çalıştım.

Aşağıya bilindik bazı kelimelerin Türkçe halini yazıyorum.

• Badminton - Tüytop
  • Emoji - Sındamga
  • Billboard - Duyurumluk
  • Blöf - Kurusıkı
  • Dart - Oklama
  • Depozito - Güvence akçesi
  • Diyalektik - Eytişim
  • Fabl - Öykünce
  • Gurme: Tatbilir
  • İnternet: Genel ağ
  • Jakuzi: Sağlık havuzu
  • Kameraman - Çekimci
  • Klasör - Sıralaç
  • Navigasyon - Yolbul
  • Raket - Vuraç
  • Voleybol - Uçan top
Ne demek istediğimi anladığını umuyorum.

Mantıklı, artıladım.

Evet ama biz kullanılan halinden bahsediyoruz, sen hangi insanın "Ben Voleybol oynuyorum" yerine "Ben Uçan-top oynuyorum" dediğini gördün? Türkçe'yi Türkçeleştir demedik sana, Türkçe'nin de başka dillerden oluştuğunu biliyorsunuzdur elbet.
Ayrıca arama sonuçları Türkçe olsun derken İngilizce kaldırılsın demedik, isteyen İngilizce haliyle de aratabilir? Giderek daha da saçmalamışsınız kusura bakmayın ama saygı çerçevesi dışında bir şey bu. Düpedüz saçmalıyorsunuz.

Örneğin “ 🤔 “ emojisinde “düşün” yazarsanız bir şey çıkmıyor. Ama “think” yazarsanız çıkıyor. Türkçe aratabilseydik güzel olurdu.
3.0:ninja:
Mantıklı hocam. Upladım.
Şahsen tüm her şeyde Türkçe dil kullanılmasını doğru bulmuyorum. Bazen sırf Türkçe olması açısından çevrilen kelime saçma olabiliyor.
Şahsen bende doğru bulmuyorum. Ama yapılsa bir zararı olmaz. Baktılar gerçekten çok saçma oldu, kaldırırlar. Çok zor değil.