Endevouros taban olarak çok düşük RAM kullanır ve güncel yazılımlarla gelir hep.
Xfce çok kullandım, minimal olarak RAM tüketimi 600 MB olabilir ama GNOME'a göre aşırı kötü bence.

İlk kurulumda 400 MB kullanıyormuş. Bunu da bir seçenek olarak ekleyeceğim.

En az RAM tüketen Linux dağıtımlarını kullanmak çoğu zaman işkenceye dönüşebiliyor; çünkü kullanıcı dostu olmuyorlar. Arka planda birçok servis devre dışı bırakıldığı için kullanım kolaylığı da azalıyor. Bence her zaman Ubuntu tabanlı bir dağıtım kullanmakta fayda var, çünkü çoğu yazılım bu tabanla uyumlu şekilde çalışıyor. Size önerim: Lubuntu.

Gündelik kullanmayacağım. Sadece bir arayüzü olsun ve orada çift tıklayarak Steam'i açabileyim yeterli.

Arayüz olmadan kurmak ölüm gibi geliyor bana :D. Boş kurulumda ne kadar RAM tüketiyor acaba?
O kurduğun masaüstü ortamına bağlı hocam. GNOME kurarsam fazla RAM tüketir ama XFCE de daha az.

Ayrıca arayüz olmasın. Archinstall kurulumu cidden çok kolay istersen internetten aç bak.

Akabinde Arch kurarsan özelleştirme imkânın daha fazla olur çünkü cidden bomboş bir dağıtım. Hiçbir şey yok içinde her şeyi sen kuracan. Bu özelliği çok iyi gereksiz paketleri kurmazsın işte.

Gündelik kullanmayacağım. Sadece bir arayüzü olsun ve orada çift tıklayarak Steam'i açabileyim yeterli.
Debian+Openbox pencere yöneticisi kullanmak işini görebilit o zaman veya lubuntuyu openbox ile kullanabilirsin.

Normalde GNOME kullanmaya alışkınım ama Xfce'nin RAM kullanımı daha azmış o yüzden onu kullanabilirim.
Taban olarak bir tercihim yok kolay yardım alabileceğim bir şey olsun yeterli çünkü Linux dünyasına tam hakim değilim.
Kurulumunu arayüzünden yapmam ve kendi mağazasından Steam'i güvenilir bir şekilde yüklemem yeterli.
Rolling release olması rahatsız etmeyecekse EndeavourOS önerebilirim Arch tabanlı. XFCE, LXQt gibi hafif DE'ları seçmenize izin veriyor. Hatta delirirseniz i3wm bile kurabilirsiniz ancak sizin amacınıza uygun değil.
Kullanımı kolaydır, Arch zor diyenlerin demesinin sebebi de rolling release olduğundan ötürü aldığı güncellemelerle sistemin bozulabilmesi.

Archcraft da önerebilirim belki, Openbox ile geliyor.

Oyun içinse eğer, Windows maalesef rakipsiz bence. Mesela Linux'ta grafikler bence Linux'a göre kötü. Çünkü iyi render etmiyor, iyi ışık ve model kalitesi yok.

Bunun için bir konu hazırladım ben;
Yine de Windows'ta ayar yapmadan daha iyi sonuçlar elde ediyorsun.

Birde Windows'ta Loseless Scaling var. Bunun artısı ise emülatör oyunları, normal oyunlar ve hatta videları çok akıcı yapıyor. Oyun ve video izleme keyfi artıyor bence.

Oyun içinse eğer, Windows maalesef rakipsiz bence. Mesela Linux'ta grafikler bence Linux'a göre kötü. Çünkü iyi render etmiyor, iyi ışık ve model kalitesi yok.

Bunun için bir konu hazırladım ben;
Yine de Windows'ta ayar yapmadan daha iyi sonuçlar elde ediyorsun.

Bir de Windows'ta Lossless Scaling var. Bunun artısı ise emülatör oyunları, normal oyunlar ve hatta videları çok akıcı yapıyor. Oyun ve video izleme keyfi artıyor bence.

Grafikler önemli değil o yüzden Windows ile uğraşmak istemiyorum. Çok yer kaplıyor.

Rolling release olması rahatsız etmeyecekse EndeavourOS önerebilirim Arch tabanlı. Xfce, lxqt gibi hafif de'ları seçmenize izin veriyor. Hatta delirirseniz i3WM bile kurabilirsiniz ancak sizin amacınıza uygun değil.
Kullanımı kolaydır, Arch zor diyenlerin demesinin sebebi de rolling release olduğundan ötürü aldığı güncellemelerle sistemin bozulabilmesi.

Bu dağıtım güvenilir midir? Bir de Openbox ile kurabilir miyim onun RAM kullanımı KDE'nin yarısı olarak gözüküyor.

1752563515040.webp

Rolling release olması rahatsız etmeyecekse EndeavourOS önerebilirim Arch tabanlı. Xfce, lxqt gibi hafif de'ları seçmenize izin veriyor. Hatta delirirseniz i3WM bile kurabilirsiniz ancak sizin amacınıza uygun değil.

Archcraft da önerebilirim belki, Openbox ile geliyor.

Arch kurma fikri benim için ikinci planda çünkü 6 tane makineye daha kurmam gerek aynı OS i. EndeavourOS'i hangi DE ile kurarsam daha az RAM tüketimi olur?

1752563772578.webp

O kurduğun masaüstü ortamına bağlı hocam. GNOME kurarsam fazla RAM tüketir ama Xfce de daha az.

Ayrıca arayüz olmasın. Archinstall kurulumu cidden çok kolay istersen internetten aç bak.

Akabinde Arch kurarsan özelleştirme imkânın daha fazla olur çünkü cidden bomboş bir dağıtım. Hiçbir şey yok içinde her şeyi sen kuracan. Bu özelliği çok iyi gereksiz paketleri kurmazsın işte.

O zaman en az kurulumla sistemi kurabileceğim ve Openbox de ile nasıl kurulum yapabileceğimi anlatan bir video önerebilir misin?

Son düzenleme:
@Koneko Toujou, ilk makineye Arch kurulumu yapıp disk dosyasını kopyala - yapıştır ile çoğaltır ve yeni makinede bu diski seçersen hızlı şekilde 6 tane makinen olur.

@Koneko Toujou, ilk makineye Arch kurulumu yapıp disk dosyasını kopyala - yapıştır ile çoğaltır ve yeni makinede bu diski seçersen hızlı şekilde 6 tane makinen olur.

Grafikler önemli değil o yüzden Windows ile uğraşmak istemiyorum. Çok yer kaplıyor.

Bu dağıtım güvenilir midir? Bir de Openbox ile kurabilir miyim onun RAM kullanımı KDE'nin yarısı olarak gözüküyor.

Eki Görüntüle 163469

Arch kurma fikri benim için ikinci planda çünkü 6 tane makineye daha kurmam gerek aynı OS i. EndeavourOS'i hangi DE ile kurarsam daha az RAM tüketimi olur?

Eki Görüntüle 163473

O zaman en az kurulumla sistemi kurabileceğim ve Openbox de ile nasıl kurulum yapabileceğimi anlatan bir video önerebilir misin?
EndeavourOS oldukça güvenilir bir dağıtımdır, en populer Arch dağıtımlarından. Seçenekler arasından LXQt en az kullanır (DE olarak, yoksa WM olduğundan ötürü i3wm daha az tüketir).
Eğer Openbox kurmak istiyorsanız Archcraft bakın, EndeavourOS kurulumda Openbox seçmene izin vermiyor.

EndeavourOS oldukça güvenilir bir dağıtımdır, en populer Arch dağıtımlarından.
Eğer Openbox kurmak istiyorsanız archcraft bakın, EndeavourOS kurulumda Openbox seçmene izin vermiyor.

Archinstall ile Arch kurmaya karar verdim enlightenment de ile kuracağım.

Bu da mantıklı bir seçenek. Hesapları bağlamadan önce fresh kurulumda yapabilirim. Mantıklı. Teşekkür ederim.

@incii buradan TR mirrorlarından en baştakinden X86_X64 olan versiyonunu (1.3 GB) olanını indirdim:

1752565537510.webp