Zen'i tercih ediyorum bir ara XanMod'u da kullandım.

Her çekirdek modülüyle uyumlu değil. VMware gibi bir yazılım kullanıyorsanız zen çekirdeği ile kullanamıyorsunuz.
Nasıl kullanamıyorsun? Bir ara ben sanal makinede Windows 7 ve 10 kullandım, linux-zen kerneli vardı sistemde.

Nasıl kullanamıyorsun? Bir ara ben sanal makinede Windows 7 ve 10 kullandım, linux-zen kerneli vardı sistemde.
Bende çekirdek modüllerinin derlenemediğine dair hata verip kapanıyor, Zen yerine LTS çekirdeği ile kullanıyorum.

Ubuntu/Debian/Linux Mint'de Zen kullanıyorsanız Liquorix çekirdeğini kurmuş olabilirsiniz. Zen çekirdeği Debian tabanında çok kullanılmıyor diye biliyorum.

Bende çekirdek modüllerinin derlenemediğine dair hata verip kapanıyor, Zen yerine LTS çekirdeği ile kullanıyorum.

Ubuntu/Debian/Linux Mint'de Zen kullanıyorsanız Liquorix çekirdeğini kurmuş olabilirsiniz. Zen çekirdeği Debian tabanında çok kullanılmıyor diye biliyorum.
Garuda Linux kullanıyordum.

Dosya Ekleri

• 1724929093235.webp
    1724929093235.webp
    6,4 KB · Görüntüleme: 62
Zen kerneli daha fazla güç tüketir. Tlp ile dengelenilirse daha iyi olur XanMod gibi kernelere bakarsak hiçbir performans farkı yok. Normal kernel kurup tlp ve ananicy-cpp kurarak performansı daha iyi seviyeye getirebilirsin.