Manjaro yeni kullanıcılar için biçilmiş Kaftan'dır mağazasında AUR ve flatpak desteği bulunuyor ve kendi reposu var program kurmayı bilmeyen kullanıcılar rahatlıkla GUI üzerinden her programı kurabilir.

Google amcaya en iyi Linux dağıtımları yazınca inadına yapar mışcasına asla Android çıkmıyor. Perspektif olarak baktığımız zaman Android X86 olarak PC'lere uyumlu bir işletim sistemi.
Bence en iyi Linux dağıtımları sıralamasında Android ilk 10'a net girmeli.
Sizce en iyi Linux dağıtımı hangisi?

Çekirdeğin Linux olması onun Linux dağıtımı olduğu anlamına gelmez. Bu yüzdendir ki "En İyi Linux Dağıtımı" aratmanızda Android'i görmezsiniz. Linux'tan çok başka, bambaşka bir işletim sistemi. Ve hayır ilk 10'a girmeyi hak etmiyor. Bu durum ChromeOS için de geçerli.

Benim için OpenSuse, her türlü kullanıma uygun, performansı iyi, YaST güzel, Paket yöneticisi biraz yavaş olsa da güçlü ve güzel özellikleri var, (Ayrıca RPM de kurabiliyor) depoları geniş ve Kurulumda XFCE, Gnome, KDE veya minimal kurulum seçmenize izin veriyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Benim için OpenSuse, her türlü kullanıma uygun, performansı iyi, YaST güzel, Paket yöneticisi biraz yavaş olsa da güçlü ve güzel özellikleri var, (Ayrıca RPM de kurabiliyor) depoları geniş ve Kurulumda XFCE, Gnome, KDE veya minimal kurulum seçmenize izin veriyor.
Şu RPM tam olarak nedir?