@SiberSasi, gerçek zamanlı koruma istemiyor musunuz? O zaman neden antivirüs arıyorsunuz ki? İsteğiniz virüs taraması yapmak ise birçok ücretsiz araç var zaten. Atayım hatta hepsini. Ben bunları bir klasöre toplayıp ayda 1 tarama yapıyorum.
Gerçek zamanlı koruma sandığın gibi bir şey değil. Anlık sürekli koruyan demektir. Bir dosya indirirken zararlı yazılım varsa uyarır, düzenli arka planda dosyaları tarar. Bu attıklarınız bu kategoriye girmiyor.

Gerçek zamanlı koruma sandığın gibi bir şey değil. Anlık sürekli koruyan demektir. Bir dosya indirirken zararlı yazılım varsa uyarır, düzenli arka planda dosyaları tarar. Bu attıklarınız bu kategoriye girmiyor.
Dostum, yazdığımı düzgün okudun mu? Gerçek zamanlı korumanın ne olduğunu biliyorum. Zaten ben de onu istemediğini belirttiği için gerçek zamanlı koruma içermeyen bağımsız tarama araçları attım.

Dostum, yazdığımı düzgün okudun mu? Gerçek zamanlı korumanın ne olduğunu biliyorum. Zaten ben de onu istemediğini belirttiği için gerçek zamanlı koruma içermeyen bağımsız tarama araçları attım.
Asıl sen okumamışsın. Adam gerçek zamanlı koruma istemiyorum dememiş. Ücretsiz antivirüs istiyorum demiş.Antivirüsler gerçek zamanlı koruma sunarlar. Bu attıkların tam olarak antivirüs değiller. Belli bir zararlı yazılıma yönelik çıkarılmış ürünler.

Asıl sen okumamışsın. Adam gerçek zamanlı koruma istemiyorum dememiş. Ücretsiz antivirüs istiyorum demiş. Antivirüsler gerçek zamanlı koruma sunarlar. Bu attıkların tam olarak antivirüs değiller. Belli bir zararlı yazılıma yönelik çıkarılmış ürünler.
Alıntıladığım mesaja bakarsan en başta, "Ben zaten gerçek zamanlı koruma istemiyorum." demiş. Ben de ona ithafen yazdım. Sonradan da üye ciddi olmadığını belirtti.

Ekran Alıntısı.webp

Zaten yazımı okursan sürprizbozan'a bile "ANTİVİRÜS DEĞİL!" diye not eklemişim. :)

Bedava ve en kaliteli. Hmm.

2025 ortalarında yapılan AV-TEST sonuçlarına göre Bitdefender ve Avast’ın ücretsiz sürümleri koruma ve kullanılabilirlik açısından çok yüksek puanlar almış. TotalAV, ücretsiz kullanıcılar için güçlü bir manuel tarama tespit oranı ve ek özellikler sunuyor ancak ücretsiz sürümde gerçek zamanlı koruma bulunmuyor. Avast One da karşılaştırmalı testlerde kötü amaçlı yazılım tespit oranlarında oldukça iyi sıralarda yer almış.
TotalAV tam bir şaka olmalı. Avira motoru kullanıyor ve imzalarla çalışıyor tek.