Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Linux tarafında - Ubuntu
  • Unity gibi güzel bir masaüstü ortamını kaldırıp daha kötü olan GNOME'a geçti.
  • Paket yöneticisi çok yavaş ve Snap paketlerine yönlendirmesi hiç hoş değil.
  • Linux dağıtımlarına hiç yakışmayacak şekilde Telemetri bulunduruyor.
  • Windows 10'un LTSB sürümlerinden bile daha ağır.
  • Bugbuntu.

Gidip en saçma, en ağır, en buglu dağıtımı seçip bıraktınız mı yani? Linux bu kadar mı? Başka dağıtımlardan neden bahsetmediniz acaba? Linux Mint, Zorin OS, Arch, Debian dağıtımlarına ne oldu? Siz incelerken puf oldu gitti mi? Çok saçma bir konu olmuş.

Teknoloji dünyasında, işletim sistemleri kullanıcı deneyimini büyük ölçüde etkileyen önemli bir unsurdur. Ancak bazı işletim sistemleri, çeşitli nedenlerden dolayı kullanıcılar tarafından daha az tercih edilebilir veya olumsuz yorumlar alabilir.

Bu forum başlığında, deneyimlerinize ve görüşlerinize dayanarak, "en kötü" olarak nitelendirdiğiniz işletim sistemlerini paylaşabilirsiniz.

Benim için en kötü işletim sistemleri şu şekilde:

Windows tarafında - Windows 10/11 ikilisi.
  • Önceki Windows sürümleriyle karşılaştırıldığında özelleştirilebilirlik kısıtlı.
  • Arayüz iğrenç, özellikle Windows 10'un arayüzü ruhsuz ve ucube.
  • Başlat menüsüne bile reklam koymak mı? Ciddi misin Microsoft?
  • Akıcı değil, özellikle Windows 11 akıcı değil. Eski bir Microsoft çalışanı bile bu konudan şikayetçi.
  • Bloatware cehennemine hoş geldiniz ve bu cehennemin bekçileri de Microsoft Store, Xbox App, Candy Crush, OneDrive, Cortana, Copilot olacak.
  • Kullanıcı gizliliği neredeyse yok.
  • Stabil değil.
Eki Görüntüle 72802

Linux tarafında - Ubuntu.
  • Unity gibi güzel bir masaüstü ortamını kaldırıp daha kötü olan GNOME'a geçti.
  • Paket yöneticisi çok yavaş ve snap paketlerine yönlendirmesi hiç hoş değil.
  • Linux dağıtımlarına hiç yakışmayacak şekilde telemetri bulunduruyor.
  • Windows 10'un LTSB sürümlerinden bile daha ağır.
  • Bugbuntu.
Eki Görüntüle 72800

macOS tarafında - Catalina.
  • 32 Bit uygulama desteğini kaldırarak zaten az sayıda bulunan Mac uygulamaları ile olan uyumluluğa darbe indirdi.
  • Apple'ın en kararsız ve hatalarla dolu macOS sürümlerinden biri.
  • Önceki macOS sürümleri ile kıyaslandığında hantal çalışıyor.
Eki Görüntüle 72801

Bence windows 10 gayet iyi bir işletim sistemi. Eski bilgisayarıma Ubuntu kurmuştum, Ubuntu da çalışan oyunları bile düzgün bir şekilde çalıştıramadım, 2 saat Wine kurmaya çalıştım, denilenleri harfi harfine yaptım ama saçma sapan hatalar aldım ve format için ISO hazırlarken bile 30 dakika süren işlemi Ubuntu da 3 saat bekledim. Linux kullanım oranlarının tabanlarda gezmesine şaşırmamalı. Belki daha güzel linux sürümleri vardır ama benim linux ile tecrübem böyle idi.

Son düzenleme:
Windows 11 daha kötü zaten.

Windows 10 derdim, Windows tarafı için. Gerçekten gelmiş geçmiş en rezil işletim sistemi. Hantal, dediğiniz gibi arayüzü de çok eski. Çok RAM yiyor, 8-9 yıldır var piyasada ancak hâlâ stabil değil, Windows 11 çıkmada temelli Windows'u terk ederdim, Linux'a geçerdim.

Linux için ben de Ubuntu derdim. Linux dünyasının Windows'u gibi bir şey, GNOME kullanmasında bir şey yok ancak çok hantal, birçok distroda GNOME kullandım en problemlisi Ubuntu'ydu. Ekran kartı sürücüleri düzgün çalışmıyor, kurulumda bile tonla sorun yaşamıştım falan, kötü bir distro.

Bu konuda tecrübem var ki konuşuyorum?

Windows 10, orijinal olmasına rağmen, korsan herhangi bir yazılım kullanmıyor olmama rağmen, rezil bir performans veriyordu, ram kullanımı zaten feci fazla 9-10GB ram kullanıyor 6GB kalan ram'le ben ne oyun oynayacağım, oyunu geçtim hangi mühendislik yazılımını stabil kullanacağım? Arayüzü rezil, doğru dürüst animasyon yok ama nedense takılıyor.

Windows 11'de bunların hiçbirini yaşamadım aksine 2 kat daha iyi performans veriyor, o kadar modern ve animasyonlu bir arayüze rağmen eğer Windows 11 olmasa kesinlikle Windows'a daha dönmezdim, Windows 10 benim gözümde en loser sistem olacak ve asla kullanmayacağım, savunana da saygı duymuyorum, nostalji duygularınızı bir kenara bırakıp az objektif olun, çöp bir sisteme, desteklenmeyen bir sisteme Windows 11 kurup da çöp demek objektiflik değil.

9GB RAM mi yiyor? Benim ISO'yu @Recep Baltaş okudu galiba. 3GB etrafında geziyor. Bir kere bile çökmedi. Tek sorunu güncellemeleri istemsiz yüklemesi.

Bu konuda tecrübem var ki konuşuyorum?

Windows 10, orijinal olmasına rağmen, korsan herhangi bir yazılım kullanmıyor olmama rağmen, rezil bir performans veriyordu, RAM kullanımı zaten feci fazla 9-10GB RAM kullanıyor 6 GB kalan RAM'le ben ne oyun oynayacağım, oyunu geçtim hangi mühendislik yazılımını stabil kullanacağım? Arayüzü rezil, doğru dürüst animasyon yok ama nedense takılıyor.

Windows 11'de bunların hiçbirini yaşamadım aksine 2 kat daha iyi performans veriyor, o kadar modern ve animasyonlu bir arayüze rağmen eğer Windows 11 olmasa kesinlikle Windows'a daha dönmezdim, Windows 10 benim gözümde en loser sistem olacak ve asla kullanmayacağım, savunana da saygı duymuyorum, nostalji duygularınızı bir kenara bırakıp az objektif olun, çöp bir sisteme, desteklenmeyen bir sisteme Windows 11 kurup da çöp demek objektiflik değil.

Son düzenleyen: Moderatör:
Windows 10, çok sade ve iyi bir arayüze sahip.
Bence rezil gözüküyor ama siz bilirsiniz; neyin güzel gözüküp gözükmediği sonuçta subjektif.
windows-10.webp

Fun fact:
Windows 10 ve Windows 11 dünya çapında hâlâ en çok kullanılan işletim sistemi.
Yani? Popüleriteye göre mi işletim sistemleri iyi oluyor?

şeklinde konuşmanız ne kadar “Windows haterı” biri olduğunuzu gösteriyor zaten.
Microsoft'un muhafızı falansınız galiba; Windows 10/11'in kötü olduğunu düşündüğüm için bana Windows hater'ı damgası vurduğunuza göre. Windows hater'ı olsam, Windows 7 bile kullanmazdım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Linux'un nesi çöp hocam?

İşlevsellik desen var. Özelleştirme desen var. Stabilizasyon desen o da var. Ve bir sürü dağıtım da var kullanıcı istediğini seçip kullanabilir her kişiye hitap eden dağıtımlar mevcut.

En yaygın sistemlerden biri olan Android bile Linux çekirdeğini kullanıyor yani Linux her yerde, kaçış yok 😉

Linux'un nesi çöp hocam?

İşlevsellik desen var. Özelleştirme desen var. Stabilizasyon desen o da var. Ve bir sürü dağıtım da var kullanıcı istediğini seçip kullanabilir her kişiye hitap eden dağıtımlar mevcut.

En yaygın sistemlerden biri olan Android bile Linux çekirdeğini kullanıyor yani Linux her yerde, kaçış yok 😉

Linux'a son kullanıcı dostu diyen bir halttan anlamıyordur. Kurarken çıkabilecek sorunlar, her donanımla (SSD bile seçebiliyor) Windows kadar iyi uymuyor ki yine sorun çıkartabiliyor ve Windows'ta yaptığımız gibi her şeyi mouse tıklamalarıyla yapamıyoruz. Ufacık bir komut yazmak bile büyük bir külfettir ve bunu hiç bir son kullanıcı yapmak zorunda değildir.

Kaldı ki ne Windows kadar çok oyun desteği var, ne Windows kadar render imkanı var, hiç bir halt yok arkadaş.

Bence rezil gözüküyor ama siz bilirsiniz; neyin güzel gözüküp gözükmediği sonuçta subjektif.
Eki Görüntüle 72882

Windows 10'un milattan önce olan sürümünün fotoğrafını koyup "rezil görünüyor" demek :rofl::rofl::rofl:

Linux'a son kullanıcı dostu diyen bir halttan anlamıyordur. Kurarken çıkabilecek sorunlar, her donanımla (SSD bile seçebiliyor) Windows kadar iyi uymuyor ki yine sorun çıkartabiliyor ve Windows'ta yaptığımız gibi her şeyi mouse tıklamalarıyla yapamıyoruz. Ufacık bir komut yazmak bile büyük bir külfettir ve bunu hiçbir son kullanıcı yapmak zorunda değildir.

Kaldı ki ne Windows kadar çok oyun desteği var, ne Windows kadar render imkanı var, hiçbir halt yok arkadaş.

Bu forumda da bir sürü Linux'a geçen oldu. Günde 2-3 kere bile "Şu sorunu nasıl çözerim?" "Linux ... Sorunu." gibi konular açanları da gördük. Hala daha var. Israrla da Linux kullanmaya devam ediyorlar. :LOL:

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.