En sevdiğiniz tarihi dönem

Selamlar!

Tarihin en çok hangi dönemini seviyorsunuz? Sizin için araştırması en keyifli dönem ve coğrafya hangisi? Her dönemin kötülükleri var fakat iyisiyle kötüsüyle araştırırken en çok hoşunuza giden dönemi sebepleriyle paylaşın. Hem de insanların diğer dönemler hakkında fikir edinmesini de sağlarsınız. :)

Benim en sevdiğim, araştırırken en çok keyif aldığım dönem Ortaçağ Avrupası hatta daha geniş bir kalemde ele almak istersen Orta Çağ Avrupa Dünyası diyebilirim.

Bunların içinde Batı Avrupa,
Doğu Avrupa, Kuzey Avrupa, Kelt Dünyası, Baltık ve Slav Toprakları dahil olarak. O dönemin zırhları, şarkıları, efsaneleri ve olayları çok ilgimi çekiyor. Özellikle o dönemin müzik kültürüne hastayım diyebilirim, Hristiyanlaşma ile gelen ilahisel ortaçağ müzikleri olsun, taverna müzikleri olsun beni o döneme götürüyor diyebilirim. Ayrıca döneminin yapıları da çok ilgimi çekiyor, büyük kaleler...

Eki Görüntüle 157743

Not: O dönemin ne kadar karanlık, ne kadar kötü olaylara şahit olduğunu biliyorum. Ama konumuz bu değil. :)

Maymun olduğumuz dönem.

Açıkçası dinsiz birisiyim. O dönemde olma isteğimin sebebi, daha çok farklı insan tesirlerini ve dini dogmaları araştırmak olurdu. İslam'da yaşasaydım sıkılırdım bayağı. Savaş taktikleri ve düzen yayma konusunda berbatlar.
O kadar çok şey var ki o dönem;

Ben şahsen Kutsal Şövalye olup dev kalelerin içinde ki tapınaklarda dini araştırma yapma düşüncesiyle bile mest olan birisi olduğum için. :LOL:

Selam!

Tarihin en çok hangi dönemini seviyorsunuz? Sizin için araştırması en keyifli dönem ve coğrafya hangisi? Her dönemin kötülükleri var fakat iyisiyle kötüsüyle araştırırken en çok hoşunuza giden dönemi sebepleriyle paylaşın. Hem de insanların diğer dönemler hakkında fikir edinmesini de sağlarsınız. :)

Benim en sevdiğim, araştırırken en çok keyif aldığım dönem Orta Çağ avrupası hatta daha geniş bir kalemde ele almak istersen Orta Çağ Avrupa dünyası diyebilirim.

Bunların içinde batı Avrupa,
doğu Avrupa, kuzey Avrupa, kelt dünyası, baltık ve slav toprakları dahil olarak. O dönemin zırhları, şarkıları, efsaneleri ve olayları çok ilgimi çekiyor. Özellikle o dönemin müzik kültürüne hastayım diyebilirim, hristiyanlaşma ile gelen ilahisel Orta Çağ müzikleri olsun, taverna müzikleri olsun beni o döneme götürüyor diyebilirim. Ayrıca döneminin yapıları da çok ilgimi çekiyor, büyük kaleler...

Eki Görüntüle 157743

Not: O dönemin ne kadar karanlık, ne kadar kötü olaylara şahit olduğunu biliyorum. Ama konumuz bu değil. :)

Aslında benim birden fazla sevdiğim dönem var. En sevdiklerim Kurtuluş Savaşı-Atatürk dönemi Türkiye'si, Osmanlı'nın dünya gücü olduğu dönemler ve kutsal roma germen imparatorluğu(charlemagne) dönemi.

Vestfalya sonrası (1648) ile Birinci Dünya Savaşı (1914) öncesi Avrupa siyaseti ve tarihi olayları güzeldir. Bir de Batı Roma'nın çökmeye başladığı dönem (410 ve sonrası) ile Puvatya Muharebesi'ne (732) kadar olan dönem de sayılabilir.

Yeni konular

Geri
Yukarı Alt