Triafin

Uzman
EndeavourOS kurulumunda hata verdi ve beni "https://termbin.com/nwzt" adresine attı. Başka dağıtımlar da (Ubuntu, Fedora vb.) denedim hepsinin kurulumunda da hata aldım. Sorunu nasıl çözebilirim?
(En son yaklaşık bir yıl önce sorunsuz bir şekilde CachyOS kurmuştum, sonra Windows'a geçmiştim. Şimdi farklı dağıtımlar denemek istiyorum ama yine sorun çıkıyor. Belki şu an denesem artık cachy OS de kurulamıyordur.)

Son düzenleyen: Moderatör:
EndeavourOS kurulumunda hata verdi ve beni "https://termbin.com/nwzt" adresine attı. Başka dağıtımlar da (Ubuntu, Fedora vb.) denedim hepsinin kurulumunda da hata aldım. Sorunu nasıl çözebilirim?
(En son yaklaşık bir yıl önce sorunsuz bir şekilde CachyOS kurmuştum, sonra Windows'a geçmiştim. Şimdi farklı dağıtımlar denemek istiyorum ama yine sorun çıkıyor. Belki şu an denesem artık cachy OS de kurulamıyordur.)
Diski tamamen mi silip linux kurmaya çalışıyorsun? eğer tamamen silip deniyorsan, elle deneyerek yap. 512 mb /boot/efi'ye ayır geri kalanını Root'a ayırsan yeterli. Düzgün bir şekilde kurulması lazım.

Diski tamamen mi silip Linux kurmaya çalışıyorsun? Eğer tamamen silip deniyorsan, elle deneyerek yap. 512 MB /boot/efi'ye ayır geri kalanını Root'a ayırsan yeterli. Düzgün bir şekilde kurulması lazım.

Hayır EndeavourOS'in kurulum ekranında disk in bir kısmı kuruyorum.

Diski tamamen mi silip Linux kurmaya çalışıyorsun? Eğer tamamen silip deniyorsan, elle deneyerek yap. 512 MB /boot/efi'ye ayır geri kalanını Root'a ayırsan yeterli. Düzgün bir şekilde kurulması lazım.

Hocam teşekkürler sorunsuz bir şekilde kuruldu.

Son düzenleme:
Hayır EndeavourOS'in kurulum ekranında disk in bir kısmı kuruyorum.

Hocam teşekkürler sorunsuz bir şekilde kuruldu.
Partition kısmı bazen sorun yaratabiliyor. Ben de Cachyos kurmadan önce çok fazla hata alıyordum, sonra partition kısmını öğrenince düzgün kurmaya başladım. Hayırlı olsun.

Partition kısmı bazen sorun yaratabiliyor. Ben de CachyOS kurmadan önce çok fazla hata alıyordum, sonra Partition kısmını öğrenince düzgün kurmaya başladım. Hayırlı olsun.

Hocam bir sorum olacak Partition kısmını yaparken garanti olsun diye de videolardan yararlandım ama bazısı /boot/efi ye 1024MB verdi sizin yazdığınız gibi 512MB yapanlarda vardı ben sizin dediğiniz gibi yaptım ama bu durum dağıtımdan dağıtıma göre değişiyor mu ya da başka bir sebebi var mı merak ettim.

Hocam bir sorum olacak Partition kısmını yaparken garanti olsun diye de videolardan yararlandım ama bazısı /boot/efi ye 1024MB verdi sizin yazdığınız gibi 512MB yapanlarda vardı ben sizin dediğiniz gibi yaptım ama bu durum dağıtımdan dağıtıma göre değişiyor mu ya da başka bir sebebi var mı merak ettim.
Eğer diski tamamen silip kuruyorsanız çok da önemli değildir, önemli olabilecek kısmı Dual Boot yapıyorsanız, çok çok etkilemez ama başlangıçta boot kısmını hızlandırır. onun dışında önerilen 256 veya 512 verilmesi. Başka merak ettiğiniz bir şey olursa bildiğim kadarınca cevaplamaya çalışırım.