Learnof

Üstün
Makaleler
2
Heves için ender 3 V3 SE modelini almıştım. 2 gün önceye kadar böyle bir sorun yoktu baskılar destekten pürüzsüz ve kolay ayrılıyordu ama şu an çok iz bırakıyor. Pütürlü gözüküyor. Destekler zor ayrılıyor. Ağaç destek kullanıyorum. Uygulama olarak da PrusaSlicer kullanıyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Heves için ender 3 V3 SE modelini almıştım. 2 gün önceye kadar böyle bir sorun yoktu baskılar destekten pürüzsüz ve kolay ayrılıyordu ama şu an çok iz bırakıyor. Pütürlü gözüküyor. Destekler zor ayrılıyor. Ağaç destek kullanıyorum. Uygulama olarak da PrusaSlicer kullanıyorum.
Sıcaklığı düşürmek denenebilir. Bazenleri sıcak çok yüksek olunca baskıya yapışabiliyor destekler. Support Z distance diye bir ayar vardır onunla oynamayı dene. Fazla düşük olabilir. Katman yüksekliğinden biraz daha büyük yap teker teker.

Son düzenleme:
Sıcaklığı düşürmek denenebilir. Bazenleri sıcak çok yüksek olunca baskıya yapışabiliyor destekler. Support Z distance diye bir ayar vardır onunla oynamayı dene. Fazla düşük olabilir. Katman yüksekliğinden biraz daha büyük yap teker teker.
Z Top Distance 0.275-025 arasında deniyorum genelde. Sıcaklığım ise 220 derece. Creality filamentte bu sorunu yaşıyorum.

Z Top Distance 0.275-025 arasında deniyorum genelde. Sıcaklığım ise 220 derece. Creality filamentte bu sorunu yaşıyorum.

Bayatlamış olma şansıda var. Dışarıda mı baskı alıyorsunuz? Ben dışarıda baskı alırken filament eksra hızlı bayatlıyordu. Sıcaklığı 210 civarına indirmeyi deneyin.

Bayatlamış olma şansıda var. Dışarıda mı baskı alıyorsunuz? Ben dışarıda baskı alırken filament eksra hızlı bayatlıyordu. Sıcaklığı 210 civarına indirmeyi deneyin.
Sıcaklığı 210 dereceye indireceğim. Dışarıda derken açık alanda mı? Esun veya Creality Hyper serisinde aynı sorunu yaşamıyorum ama Creality Pla+ baya sıkıntılı gibi ya. Aldığımdan beri hiçbir baskım iyi olmadı diyebilirim. Ayarlarımın iyi olduğunu düşünüyorum. Varsa dikkat etmem gereken bir ayar önerilerinize açığım. Özellikle de ağaç desteklerinin dallanma, çap gibi ayarlarını değiştirmeyi düşünüyorum. Havaya çizeceği dümdüz tavan için otomatik boyamada çok fazla destek ekliyor. Baskının neredeyse tamamını boyuyor. Ama yazıcıların belli miktarda toleransından kaynaklı 1 santim yanına atması gerekiyor diye biliyorum. Tavan parçasının altında her yeri boyaması da çok mantıksız... Prusa yerine Orca mı kullansam diye düşünüyorum bazen. Instagram videolarında karşıma çıkan o kusursuz baskılarda destekler resmen kendi ayrılıyor. Ama bende durum sıkıntı.

Sıcaklığı 210 dereceye indireceğim. Dışarıda derken açık alanda mı? Esun veya Creality Hyper serisinde aynı sorunu yaşamıyorum ama Creality Pla+ bayağı sıkıntılı gibi ya. Aldığımdan beri hiçbir baskım iyi olmadı diyebilirim. Ayarlarımın iyi olduğunu düşünüyorum. Varsa dikkat etmem gereken bir ayar önerilerinize açığım. Özellikle de ağaç desteklerinin dallanma, çap gibi ayarlarını değiştirmeyi düşünüyorum. Havaya çizeceği dümdüz tavan için otomatik boyamada çok fazla destek ekliyor. Baskının neredeyse tamamını boyuyor. Ama yazıcıların belli miktarda toleransından kaynaklı 1 santim yanına atması gerekiyor diye biliyorum. Tavan parçasının altında her yeri boyaması da çok mantıksız... Prusa yerine Orca mı kullansam diye düşünüyorum bazen. Instagram videolarında karşıma çıkan o kusursuz baskılarda destekler resmen kendi ayrılıyor. Ama bende durum sıkıntı.

Desteğin kaç derecede başlayacağıyla alakalı bir ayar yok mu? Örneğin 70 derecede destek atmaya başlasın gibisinden. Prusa slıcer kullanmadığımdan bilmiyorum kusura bakmayın.

Creality Ender PLA+'ın o şekilde olması garip. Şahsen şu ana kadar kullandığım en güzel filament diyebilirim bana göre :D. Baskı yüzeyi çok güzel oluyordu öbür filamentlere nazaran. İpliklenmede yapmıyordu.

Desteğin kaç derecede başlayacağıyla alakalı bir ayar yok mu? Örneğin 70 derecede destek atmaya başlasın gibisinden. Prusa slıcer kullanmadığımdan bilmiyorum kusura bakmayın.

Creality Ender PLA+'ın o şekilde olması garip. Şahsen şu ana kadar kullandığım en güzel filament diyebilirim bana göre :D. Baskı yüzeyi çok güzel oluyordu öbür filamentlere nazaran. İpliklenmede yapmıyordu.
İpliklenme sorunu yaşamıyorum fakat Creality kullanımında hep bir sorun yaşadım. Hyper serisi çok başarılı. Öte yandan eSun kusursuz bir marka. Destekleri 45 dereceden sonra atmaya başlasın ayarım açık. Ama düz tavanın altını tamamen destekle doldurması çok mantıksız geliyor.

İpliklenme sorunu yaşamıyorum fakat Creality kullanımında hep bir sorun yaşadım. Hyper serisi çok başarılı. Öte yandan eSun kusursuz bir marka. Destekleri 45 dereceden sonra atmaya başlasın ayarım açık. Ama düz tavanın altını tamamen destekle doldurması çok mantıksız geliyor.
Düz tavan dediğiniz kısmın fotoğrafını atabilir misiniz slicer üzerinden?

0.2mm katman ile 0.2mm yüksekliğinde kare bir alan basmayı dene ve sonucu paylaş. Çıkan izler genel olarak sorunu anlamayı epey bir basitleştiriyor. Ayrıca varsa 3Dbency'de gönder.

Bunun birkaç sorunu olabilir kullanılan profilden bile bazen sapıtabilir mesela benim yazıcı da probe değişimi sonrası orca kullanamaz oldum ve cura kusursuzdu sırf bu yüzden sıfırdan profil oluşturmuştum. Bunun dışında en büyük sorun probe ölçümü ve Support arası Z offsetlerin slicerdan ayarlanmaması.