Evet çukura kaşık gibi bir şey sokuyor ince uçlu, bildiğiniz kazıya kazıya temizliyor içini ve duvarları. Hiçbir şey hissetmiyorsunuz.
Hiç acımadı mı yani? Çok rahatladım vallahi. Daha önce diş çekimi yapılmıştı o yüzden acımıyor diye biliyordum ama o enfeksiyon temizliğini bilmiyordum. Hayırlısı olsun umarım bende de acımaz. Teşekkürler.

Hiç acımadı mı yani? Çok rahatladım vallahi. Daha önce diş çekimi yapılmıştı o yüzden acımıyor diye biliyordum ama o enfeksiyon temizliğini bilmiyordum. Hayırlısı olsun umarım bende de acımaz. Teşekkürler.
Kullandıkları anestezi çok sağlam oluyor endişe etmeyin. Hiç acımadı derken yani 100 üzerinden 25 falan acıdı öyle söyleyeyim. Dert etmeye gerek yok. Önemli olan sonrası zaten. İyi bakmanız lazım yaraya.

@mortem.dll, @Şişman Adam, @Miles Upshur, dostlar selam. 1 saat önce hastaneden çıktım. Nasıl geçtiğini kısaca anlatayım.
  • Doktor önce dişi çekti, sonra enfeksiyonu temizledi.
  • Genel olarak çok canım yanmadı. Sadece diş çekimi sırasında diş kolay çıkmadığı için çekiştirme yaşandı ve çok azıcık, çekiştirmeden kaynaklı canım yandı. Ama suratı ekşiltecek seviyede değildi.
  • Enfeksiyon temizliği de gayet güzel geçti. Arada sırada acımadı değil ama yine yüzü ekşiltecek kadar değildi. Doktor zaten acırsa söyle ona göre dikkat edeyim dedi. Arada sırada acıyan yere gelince ses ettim, dikkatli davrandı ve güzelce halloldu.
  • İşlemden sonra 1 dikiş atıldı. Sanırım etin kendini tutması için lazımmış.
  • İşlemden sonra yara bölgesine genellikle bir şey koyuyorlarmış, adını unuttum şimdi. Bu iyileştirmeyi hızlandırıyormuş ama bana koymadı çünkü benim durumum zaten çok kötüymüş. O yüzden kendiliğinden iyileşmesini bekleyeceğiz.
  • 1 hafta sonrasına hem kontrol hem dikiş alınması için randevu oluşturduk.
Süreç genel olarak güzel geçti ama asıl zorluk bondan sonraymış.
  • Sıcak & soğuk, asitli yemek ve içecekler içmem bir süre yasak.
  • İlk 1-2 gün tükürmem de yasak. Bu nedenle oradan çıkan kanı bile yutmam lazımmış.
  • Su ve yemeği ise pipetle içip yiyeceğim çünkü o yaraya hiç yemek bulaşmaması lazımmış. O yüzden pipetle doğrudan boğazıma aktaracağım. Haliyle katı yiyecek de yasak.