Epic oyunlarından nefret ederim , sadece ucuz olduğu için Epic Store kullanıyorum. Başlatıcısı berbat zaten herkes biliyor. Bahsettiğin konuya benzer bir şey Vanguard için de yaşanmıştı, yani bu tür firmalardan beklenir böyle şeyler.Fortnite'ta da casus yazılımı vardı. Tabii Karpersky gibi büyük firmalar virüs olarak algılayınca galiba 1 ay sonra kaldırdılar.
Detaylar
Kim cevapladı?Geraltın kılıcı
Üstün
Epic oyunlarından nefret ederim, sadece ucuz olduğu için Epic Store kullanıyorum. Başlatıcısı berbat zaten herkes biliyor. Bahsettiğin konuya benzer bir şey Vanguard için de yaşanmıştı, yani bu tür firmalardan beklenir böyle şeyler.
Riot'un sahibi Tencent zaten. Adamlar bilgilerini çekmekten oyunun optimizasyonunu düşürdü.
Amerikan firmaları kişisel verileri korumaya çok hevesli ama çinliler mi kötü? Geçin bunları. Hepsi her fırsatta bilgilerinizi almak için elinden geleni yapıyor. Ya bilgisayarları bırakıp daktiloya dönecez yada devletin bu konuda önlemler almasını isteyecez. Kişisel olarak yapacagımız pek bir şey yok. Bir çok firmanın ürününü kullanmamamız lazım. Başka yolu yok. Batı medyasında Çinliler kötü verilerimizi çalışıyorlar muhabbeti uzun zamandır var. Fakat aynı şeyi kendileri yapıyor ve bu tip propagandaları rekabette öne geçmek için kullanıyorlar. Metanın yada diger batı firmalarının temiz yürekli oldugunu mu düşünüyorsunuz cidden?İlk olarak Epic'e neden güvenmediğimi açıklayacak olursam açıkça Tencent'ten bahsetmem gerekiyor. Bu sebeple bu konuda genel olarak Epic Games'i satın alan firma olan Tencent'ten bahsedilecektir. Uyarımı yaptığıma göre ben Tencent'e neden güvenmediğimi açıklayayım.
Mahremiyet
"Bu konu neden bu kadar önemli?" diye sorarsanız açıkçası bir firmanın açıkça benim bilgilerimi başka ülkelere satmasını ve benim siyasi, felsefi ve ahlaki düşüncelerimi açıkça kontrol edebilmesini veya satmasını istemememden kaynaklanıyor. Tabii bu konu şu anda yaşadığımız ülkede pek mümkün olmasa da benim isteğim bu yönde. En nihayetinde kendi ülkemde açıkça bilgilerim başkalarının elinde olsa da ikinci konumunda ve hatta üçüncü konumunda bulunan firmaların ve ülkelerin benim bilgilerimi alenen kullanmalarını istemiyorum. Bu sebeple Tencent vb. firmalara karşıyım.
Tencent nasıl kuruldu? Tencent - Wikipedia
Tencent ve Çin hükumeti arasında geçen anlaşma:
1- https://www.rfa.org/english/news/china/target-06152021135652.html
2- Tencent ve Diğerleri Çin'in Uygulamalar Üzerindeki Yeni Gözetim Hamlesini Uygulamaya Başladı - DigitalTalks
Algoritma verileri hakkında: China: Tech giants including Alibaba, ByteDance and Tencent share algorithm data with government for first time - Business & Human Rights Resource Centre
Geraltın kılıcı
Üstün
Amerikan firmaları kişisel verileri korumaya çok hevesli ama çinliler mi kötü? Geçin bunları. Hepsi her fırsatta bilgilerinizi almak için elinden geleni yapıyor. Ya bilgisayarları bırakıp daktiloya dönecez yada devletin bu konuda önlemler almasını isteyecez. Kişisel olarak yapacagımız pek bir şey yok. Bir çok firmanın ürününü kullanmamamız lazım. Başka yolu yok. Batı medyasında Çinliler kötü verilerimizi çalışıyorlar muhabbeti uzun zamandır var. Fakat aynı şeyi kendileri yapıyor ve bu tip propagandaları rekabette öne geçmek için kullanıyorlar. Metanın yada diger batı firmalarının temiz yürekli oldugunu mu düşünüyorsunuz cidden?
Bu konuda bir liste yapsak GOG'u Steam'den daha üste koyarım. Oyunlar sürekli kısa süreliğine indirime giriyorlar.
Steam'de çok farklı değil. Aynı dışkının daha iyi arayüzlü hali.
Batıyı savunduğumu nereden çıkartmıştınız? Ayrıca kısmen korunabiliyoruz. Mesela, açık kaynak yazılımları kullanabiliriz. Ben şahsen Linux kullanıyorum ve kullandığım çoğu araç açık kaynak olmasından dolayı bir durum olduğunda hızlıca öğrenebiliyorum. Ekleme olarak GOG, Steam'den daha iyi bir firma. Çünkü adamlar sana direkt DRM'siz ürün satıyor.
Batıyı savunmuyorsunuz, batının propagandasına kanıyorsunuz. cambridge analytica skandalı yakın zamanda oldu. İşlemcilerimizin ulaşamadıgımız ve istenildigi zaman üretici firmanın istedigi şekilde girdigi bir düzen varken ya bu çinliler varya yaba daba duu demenin bir anlamı yok. Kısacası dogusu batısı hepsi verilerimizi her fırsatta çalıyor. Komple hepsinden uzaklaşmamız lazım.